Τελευταία Νέα

26/11/23

12η Aγωνιστική της Super League 1: Άρης - Παναθηναϊκός 2-0

Ο Άρης τιμώρησε κάθε λάθος του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και τον κέρδισε με 2-0 με το τριφύλλι να μένει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στο μηδέν. Μόνο στα ...δικαστήρια νίκη επί ομάδας της πρώτης 5αδας στα τελευταία 7 ματς για τον Παναθηναϊκοό!

Σε μια σπουδαία επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έφτασε ο Άρης με τους "κιτρινόμαυρους" να τιμωρούν κάθε λάθος των πράσινων στη διάρκεια της αναμέτρησης, με μεγαλύτερο όλων του Μπρινιόλι που έκανε δώρο το 1-0 στο Μορόν και έδωσε προβάδισμα και ψυχολογία στους γηπεδούχους.

Οι πράσινοι που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν φάσεις αλλά όχι γκολ έμειναν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε ματς πρωταθλήματος στο μηδέν.

Ο Άρης ανέβηκε μετά απ' αυτή τη νίκη στους 20 βαθμούς και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση ενώ ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα του παραμένει στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League στο +1 από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και στο +2 από τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός: Μόνο στα ...δικαστήρια νίκη επί ομάδας της πρώτης 5αδας στα τελευταία 7 ματς!


To 2-0 από τον Άρη επέκτεινε ένα οξύμωρο στατιστικό για τον πρωτοπόρο της Super League που έφτασε τα επτά σερί ματς χωρίς νίκη με ομάδες της πρώτης 5άδας!

Βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ωστόσο αυτή ήρθε με... δικαστική απόφαση, αφού μέχρι να διακοπεί το ματς εξαιτίας της κροτίδας που πέταξε οπαδός των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο και τραυμάτισε τον Χουάνκαρ το σκορ ήταν στο 1-1 και δεν ολοκληρώθηκε, οπότε δεν προσμετράται σε αυτό το στατιστικό.

Έτσι, τελευταία φορά που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε τη νίκη σε ντέρμπι ήταν στις 23 Απριλίου στα περσινά play offs του πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» τότε να παίρνουν το «διπλό» στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1 χάρη σε γκολ των Ιωαννίδη και Μπερνάρ.

Τα τελευταία 7 ματς του Παναθηναϊκού κόντρα σε ομάδες της πρώτης πεντάδας:

26/11 12η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός 2-0

1/10 7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

25/09 5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2

14/05 10η αγωνιστική play offs: Παναθηναϊκός – Άρης 1-1

08/05 9η αγωνιστική play offs: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

03/05 8η αγωνιστική play offs: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

30/04 7η αγωνιστική play offs: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε μια ενδεκάδα με τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Οντουμπάτζο και αριστερά ο Μοντόγια με τους Φαμπιάνο - Μπράμπετς να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Στο κέντρο έπαιξε με τριάδα τους Νταρίντα, Βερστράτε και Ζουλς και η τριάδα στην επίθεση ήταν οι Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τον Μπρινιόλι στην εστία με τον Κώτσιρα να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς στα αριστέρα ενώ οι Σένκεφελντ - Γεντβάι ήταν το δίδυμο των στόπερ. Ο Αράο έπαιξε μπροστά τους έχοντας τον Τσέριν δίπλα του και η τριάδα μπροστά ήταν ο Μαντσίνι στα δεξιά ο Βέρμπις στα αριστερά και ο Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή της μπάλας και μια επιθετικότητα με στόχο να βρει ένα γκολ που θα άνοιγε την άμυνα του Άρη. Η πρώτη καλή τελική του τριφυλλιού ήρθε στο 21' όταν ο Βέρμπιτς υποδέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ιωαννίδης έκανε την κάθετη κίνηση, έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Κουέστα να διώχνει με το πόδι.

Ο Παναθηναϊκός τις φάσεις, ο Άρης το γκολ μετά το λάθος του Μπρινιόλι.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν επτά λεπτά αργότερα όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Παναγίδη ο Κώτσιρας έκανε λάθος κοντρόλ, ο Έλληνας εξτρέμ πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Μπρινιόλι να διώχνει με το δεξί του πόδι.

Το τριφύλλι είχε δύο καλές στιγμές σε ένα λεπτό και συγκεκριμένα στο 32'. Αρχικά σε βαθιά μπαλιά ο Ιωαννίδης έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του από τα αριστερά ο Αράο πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει ξανά τη μπάλα.

Ο Άρης κατάφερε να βρει γκολ... από το πουθενά για να προηγηθεί. Στο 43' ο Μπρινιόλι έδωσε δεξιά στον Σένκεφελντ, αυτός του πέρασε ξανά τη μπάλα και ο Ιταλός έκανε κοντρόλ για να διώξει σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα. Το κοντρόλ όμως ήταν πιο ανοιχτό με αποτέλεσμα ο Μορόν να τον πιέσει, να του κλέψει τη μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0 των γηπεδούχων.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-1 όταν ο Ιωαννίδης εκτός περιοχής έδωσε με τακουνάκι στον Μπερνάρ, αυτός μπήκε στην περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με το τριφύλλι να έχει δύο τελικές αλλά όχι τέτοιες που να μπορούν να απειλήσουν τον Κουέστα. Αρχικά μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Γεντβάι στο 53' και εν συνεχεία το σουτ του Τσέριν στο 61' έφυγε άουτ. Ενώ και στο 66' η κεφαλιά του Ιωαννίδη σε σέντρα από τα αριστερά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ισπανό γκολκίπερ που έπιασε εύκολα τη μπάλα.

Βρήκε και δεύτερο γκολ ο Άρης.

Ο Άρης στην πρώτη ουσιαστικά τελική στο δεύτερο 45λεπτο βρήκε και δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη. Στο 72' ο Μορόν έγινε αποδέκτης μιας ωραίας πάσας εντός περιοχής, έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει με το πόδι. Η μπάλα όμως δεν έφυγε από την περιοχή του Παναθηναϊκού και έφτασε στον Μενέντεζ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των πράσινων και να γράψει το 2-0.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές με τους Σπόραρ - Βαγιαννίδη να μπαίνουν στο ματς ενώ άλλαξε και το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2 σε μια προσπάθεια να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν παρά την αλλαγή του συστήματος ενώ την ίδια ώρα ο Άρης ήταν επικίνδυνος σε κάθε αντεπίθεση. Η επόμενη φάση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 86' σε σέντρα από τα δεξιά με τον Ιωαννίδη να κάνει την προβολή και τον Κουέστα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γεντβάι βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής. Έκανε το σουτ με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στην αντεπίθεση μάλιστα ο Άρης βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ με τελικό αποδέκτη τον Μορόν αλλά το σουτ του Ισπανού μπλόκαρε ο Μπρινιόλι με τα πόδια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος):
 Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρδο), Σουλεϊμάνοφ (90+4’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90+4’ Σαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Ρούμπεν), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (62’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

Σκόρερς: Μορόν (43’), Μενέντες (72’).

Κίτρινες: Παναγίδης (61’), Μπράμπετς (65’), Μενέντες (85’) – Αράο (75’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου