Τελευταία Νέα

24/4/24

7η Aγωνιστική των playoffs της Super League 1: Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1

Ο Κατσικογιάννης άφησε με 10 παίκτες τη Λαμία στο 90΄και λίγο έλειψε να δείξει… ένα ημίχρονο καθυστερήσεις ως ότου ο ΠΑΟΚ ισοφαρίσει σε 1-1 στο 90+10'. Mε 13 λεπτά καθυστερήσεις τελείωσε ο αγώνας!

Και η κωμωδία στα playoffs συνεχίζεται. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την ήττα από τη Λαμία στο 100΄! Στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε ο Δικέφαλος του Βορρά για το τελικό 1-1 με τον Σβαμπ σε μια απόδειξη πως δεν τα παράτησε ως το τέλος. Η απορία όμως προφανώς και είναι άλλη. Από πού και ως που ο διαιτητής Κατσικογιάννης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να δείξουν 10 λεπτά καθυστερήσεις, και τελικά να κρατήσουν 13 λεπτά καθυστερήσεις. Έτσι για… το γαμώτο.

Έγινε ο ΠΑΟΚ η πρώτη ομάδα στα playoffs που έχασε βαθμούς από τη Λαμία –που άνοιξε το σκορ στο 45΄+4΄ με τον Σλίβκα. Και είναι δεδομένο ότι με την απώλεια αυτή το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου χάνει πραγματικό έδαφος στη μάχη του τίτλου την πιο ακατάλληλη στιγμή. Αυτή είναι όμως η μια ιστορία του ματς. Η άλλη είναι πως ο ανεκδιήγητος διαιτητής Κατσικογιάννης και οι συνεργάτες του έκαναν το ματς ροντέο. Ειδικά στο φινάλε. Στο 90΄όπου αποβλήθηκε για τη Λαμία ο Αμαράλ –σε φάση όπου οι γηπεδούχοι ήταν στην επίθεση- γιατί κάτι φέρεται να είπε στον ρέφερι. Και δεν έφτανε αυτό. Ήρθαν και τα 10 λεπτά καθυστέρησης που δεν δικαιολογούνταν από πουθενά. Και έγιναν τελικά αυτά 13. Και έφτασε σε ένα σημείο στο τέλος το ματς να έχει τέτοια εικόνα, όπου μέσα στο γήπεδο υπήρχαν δύο μπάλες και… ένας αναπληρωματικός του ΠΑΟΚ. Χάος.

Πίεσε από το ξεκίνημα ο Δικέφαλος αλλά…

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Οζντόεφ με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε να πιέζει και στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ράφα Σοάρες γέμισε από τα αριστερά προς την περιοχή, εκεί βρέθηκε ο Ντεσπόντοφ που έκανε το σουτ, αλλά ο Σίντκλεϊ άπλωσε το πόδι του και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 28′ ο ΠΑΟΚ είχε ξανά ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μαρκός Αντόνιο έκανε το ρήγμα από τα αριστερά και γύρισε στον Κωνσταντέλια, αλλά εκείνος έκανε κακό κοντρόλ, ο Κορνέζος αρχικά τον σταμάτησε και ο Σίντκλεϊ πήρε το φάουλ την ώρα που έδιωξε την μπάλα από την περιοχή της Λαμίας.

Στο 39ο λεπτό η Λαμία είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι. Η σέντρα του Σιμόν από τα δεξιά, βρήκε τον Σλίβκα αφύλακτο, εκείνος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά αυτή πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι.

Η Λαμία αν και σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, έκλεισε το ημίχρονο με τον καλύτερο τρόπο, αφού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σλίβκα σκόραρε για το 1-0. Μετά από γέμισμα του Σιμόν ο Μάλτσι με το στήθος έστρωσε στον Σλίβκα και αυτός με ωραίο πλασέ με το αριστερό, νίκησε τον Κοτάρσκι και έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στην ανάπαυλα.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 50ο λεπτό ο Μάρκος Αντόνιο βρήκε με υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας τον Κωνσταντέλια, αυτός με το τακουνάκι έδωσε στον Σαμάτα που δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να πιέζουν και στο 63ο λεπτό ο Μπράντον Τόμας πρόλαβε τον Κοσέλεφ και γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, όμως ο Σλίβκα απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Λουτσέσκου έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, βάζοντας τον Μουργκ στη θέση του Οζντόεφ, θέλοντας να πιέσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Βόκολου. Κάπως έτσι, στο 74ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μιχαηλίδης με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η Λαμία απαντά στην πίεση του Δικεφάλου με δύο τελικές του Τόσιτς, μία στο 81ο λεπτό και άλλη μία στο 84ο.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών, υπήρξε ένταση και αποβολή του Πέδρο Αμαράλ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη γιατί έβρισε τον Κατσικογιάννη, όπως εξήγησε ο διαιτητής. Μάλιστα λίγο μετά αποβλήθηκε και ο Σλίβκα λόγω διαμαρτυριών για την κόκκινη στον Αμαράλ.

Και κάπως έτσι το παιχνίδι έφτασε στο 90′ + 10 για να βρει ο ΠΑΟΚ το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σβαμπ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: «Αθ. Διάκος».

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΛΑΜΙΑ (4-2-3-1): Κοσέλεφ – Σιμόν, Κορνέζος (46’ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (75’ Αμαράλ) – Νούνιες, Τζανδάρης – Μαρτίνεθ (75’ Λέικ), Σλίβκα (86’ Τερεζίου), Κοντονίκος (69’ Τόσιτς) – Μάλτσι.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε (70’ Ότο), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (57’ Μπάμπα) – Οζντόεφ (75’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο – Ντεσπόντοφ, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας (57’ Τάισον) – Σαμάτα (57’ Τόμας).

Σκόρερ: 45’+4’ Σλίβκα – 90’+10’ Σβαμπ.

Κίτρινες: 45’+1’ Κοντονίκος, 68’ Στάνκο, 90+6’ Νούνιες.

Κόκκινη: 90’ Αμαράλ, 90+1’ Σλίβκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου