Τελευταία Νέα

11/6/24

Μάλτα - Ελλάδα 0-2 (ΦΙΛΙΚΟ)

Με τον Χρήστο Τζόλη να είναι για δεύτερο σερί ματς εξαιρετικός η Εθνική Ελλάδας κέρδισε τη Μάλτα με 2-0 σε φιλικό που διεξήχθη στην Αυστρία με τους Έλληνες διεθνείς να αντιμετωπίζουν σοβαρά την αναμέτρηση και αρκετούς διεθνείς να παίρνουν για πρώτη φορά το χρίσμα.

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Αυστρία τη Μάλτα με 2-0 με τα θετικά νέα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να είναι τουλάχιστον τρία.

Το πρώτο πως οι διεθνείς δεν αντιμετώπισαν σαν αγγαρία την αναμέτρηση και το δεύτερο πως πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους σε επίπεδο Ανδρών οι Τζολάκης, Μανδάς, Τσιγγάρας και Ντόι.

Το τρίτο και ίσως σημαντικότερο, η δεύτερη καλή εμφάνιση του Χρήστου Τζόλη με τη φανέλα με το εθνόσημο, που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε και από γκολ με τον Έλληνα εξτρέμ να δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Nations League το οποίο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Τα γκολ για την Ελλάδα πέτυχαν οι Μπακασέτας με πέναλτι και Τζόλης μέσα σε οκτώ λεπτά με την Ελλάδα να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος, να έχει και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ ενώ στο δεύτερο 45λεπτο δεν βρήκε όσες φάσεις έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

Η Εθνική παρατάχθηκε με αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Γερμανία. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τζολάκης με τον Σάλιακα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Κυριακόπουλο αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ρέτσος, Κουλιεράκης.

Μπροστά τους στο έξι έπαιξε ο Κουρμπέλης με τον Μάνταλο να παίζει δίπλα του και την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μασούρα, Μπακασέτα και Τζόλη ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παυλίδης.

Ο αγώνας:

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 2' όταν ο Τζόλης βρέθηκε στην περιοχή, έφερε τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό, έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ της Μάλτας να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 8' το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδισε πέναλτι όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της Ελλάδας έδιωξε με βαθιά μπαλιά προς τον Παυλίδη ο οποίος ανατράπηκε. Ο Μπακασέτας με δύναμη ευστόχησε στην εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.

Οκτώ λεπτά αργότερα η Ελλάδα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Όταν ο Μπακασέτας πίεσε, έκλεψε τη μπάλα, έδωσε δεξιά στον Μασούρα, αυτός έκανε την παράλληλη πάσα προς τον Παυλίδη ο οποίος είδε δίπλα του τον Τζόλη, του πέρασε την μπάλα και ο Έλληνας εξτρέμ με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0. Στο 17' η Ελλάδα απείλησε ξανά με δυνατό σουτ του Σάλιακα το οποίο μπλόκαρε ο Τούμι. Ενώ στο 24' το σουτ του Παυλίδη έφυγε έξω.

Η Μάλτα απείλησε στο 31' σε μια πολύ καλή στιγμή για να μειώσει το σκορ. Στο 31' οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα, ο Μπονγκ έκανε το σουτ με τον Τζολάκη να αποκρούει αρχικά με το πόδι και εν συνεχεία με γροθιές να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 38' ο Κυριακόπουλος έκανε όμορφη κίνηση και σέντρα με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά και τον γκολκίπερ της Μάλτας να μπλοκάρει τη μπάλα. Η τελευταία καλή στιγμή της Ελλάδας ήρθε από τον Χρήστο Τζόλη στο 45' όταν ο Έλληνας εξτρέμ έφερε τη μπάλα από το αριστερό στο δεξί, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα και απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπακασέτα στο 50' με το σουτ να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τούμι.

Στο 60' ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Οι Δουβίκας, Λημνιός και Κώτσιρας πέρασαν στο ματς με τους Παυλίδη, Μασούρα και Μάνταλο να αφήνουν τις θέσεις τους. Σε ένα σχηματισμό όπου ο Κώτσιρας πήγε και έπαιξε ως εξάρι, δίπλα στον Κουρμπέλη.

Το ματς συνεχίστηκε με την Ελλάδα να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να την κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα καθώς η Μάλτα δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Γκρόντιγκ.

Διαιτητής: Κίγιας (Αυστρία).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης (81' Μανδάς) - Σάλιακας (81'Τσιγγάρας), Ρέτσος (73' Ντόη) , Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος - Κουρμπέλης, Μάνταλος (61' Κώτσιρας), Μπακασέτας - Μασούρας (61' Λημνιός), Τζόλης, Παυλίδης (61' Δουβικας).

ΜΑΛΤΑ: Αλ Τούμι - Σόου, Ζ. Μάσκατ, Μποργκ (89' Βέλα) - Κορμπαλάν, Γκιγιομιέ, Ν. Μάσκατ (89' Ταμπόνε), Τεούμα, Καμενζούλι - Μπονγκ (72' Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46' Ριντ).

Σκόρερ: 7' Μπακασέτας (πεν), 15' Τζόλης.

Κίτρινες: 28' Κουλιεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου