Τελευταία Νέα

2/10/25

Super Cup Πόλο Γυναικών 2025: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 11-14

Φτιαγμένος από ατσάλι ο Ολυμπιακός, βγήκε νικητής με 14-11 σε ένα πραγματικό ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε το Super Cup στο Πόλο Γυναικών.Χάρη σε αυτόν τον τίτλο οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 336 στα ομαδικά αθλήματα.

Στον Ολυμπιακό ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 14-11 απέναντι στη Βουλιαγμένη στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου και κατέκτησε το 3ο Super Cup της ιστορίας του.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που πήγε στην κόψη του ξυραφιού για τρεισήμισι περιόδους, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 3-0 με τις Φωτεινή Τριχά, Στεφανία Σάντα και Βάσω Πλευρίτου στο τέταρτο οκτάλεπτο και έβαψε ερυθρόλευκο τον τίτλο.

Χάρη σε αυτή τη νίκη, το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού έφτασε τους 31 τίτλους.Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν συνολικά τους 336 τίτλους στα ομαδικά αθλήματα.

Πρώτη σκόρερ για τις ερυθρόλευκες αναδείχθηκε η αρχηγός τους, με τη Βάσω Πλευρίτου να πετυχαίνει τέσσερα γκολ, όσα πέτυχε και η Μουλχάουζεν για τη Βουλιαγμένη.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή (05/10, 15:00), όπου θα κοντραριστούν στο “Π. Καπαγέρωφ” για την πρεμιέρα της Α1 Πόλο Γυναικών.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός βρήκε το πρώτο γκολ στον τελικό, με τη Μυριοκεφαλιτάκη να νικά τη μονομαχία με την Αγγελίδη και να βρίσκει δίχτυα από κοντά. Οι πρωταθλήτριες όμως απάντησαν άμεσα με την Τζούστρα.

Η ομάδα της Κικής Λιόση πήρε τα ηνία και έκανε το 2-1 με την Ξενάκη που σκόραρε με αριστερό σουτ στην παίκτρια παραπάνω. Η Βουλιαγμένη βρήκε ρυθμό και ανέβασε το σκορ στο 3-1 με δυνατό δεξί σουτ της Φουντωτού.

Η Μυριοκεφαλιτάκη μείωσε, όμως η Μουλχάουζεν έκανε το 4-2 με τον ΝΟΒ να εκμεταλλεύεται ξανά την παίκτρια παραπάνω. Το σκορ στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου έκλεισε στο 4-3 με δεξί σουτ της Στεφανίας Σάντα από δύσκολη γωνία.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Βάσω Πλευρίτου εκμεταλλεύτηκε την παίκτρια παραπάνω και έφερε τον τελικό στα ίσα, ενώ η Σάντα έβαλε σε ρόλο οδηγού την ομάδα του Πειραιά. Η Μουλχάουζεν όμως είχε άμεση απάντηση για το 5-5.

Η Σιούτη έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό, αλλά η Βουλιαγμένη έκανε την ανατροπή με Καϊάφα και Μουλχάουζεν, πριν η Βάσω Πλευρίτου σκοράρει με πέναλτι για το 7-7 που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.

Η Άμπι Άντριους με ένα φαλτσαριστό αριστερό σουτ από δεξιά έβαλε ξανά σε ρόλο οδηγού τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Πλευρίτου έδωσε αέρα δύο γκολ στην ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη, αλλά η Ξενάκη μείωσε άμεσα.

Η Μουλχάζουσεν ευστόχησε σε πέναλτι και άμεσα η Βουλιαγμένη έφτασε στην ισοφάριση, ενώ με 3-0 σερί και γκολ της Φουράκη ο ΝΟΒ πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε απάντηση με όμορφη λόμπα της Σιούτη, αλλά η Τζούστρα είχε άμεση απάντηση. Η μάχη χέρι-χέρι συνεχίστηκε με την Ειρήνη Νίνου να κάνει το 11-11 που ήταν και το σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Σε ένα κρίσιμο σημείο, η Φωτεινή Τριχά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία από δεξιά και έκανε το 12-11 για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με μια κίνηση σήμα κατατεθέν της Στεφανίας Σάντα που έγραψε το 13-11 στα 04:14 πριν το φινάλε.

Το ερυθρόλευκο κρεσέντο συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει το σκορ στο 14-11 με το τέταρτο γκολ από την αρχηγό του, τη Βάσω Πλευρίτου.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-4, 4-4, 0-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Φουράκη 1, Καπετοπούλου, Ξενάκη 2, Φουντωτού 1, Κρασσά, Τζούστρα 2, Ανδρεάδη, Μουλχάουζεν 4, Αγγελίδη, Καρύτσα, Ελμισιάν, Κοβάσεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Κουρέτα, Σάντα 3, Τριχά 1, Άντριους 1, Σιούτη 2, Μπίκου, Νίνου 1, Πλευρίτου 4, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Φαν ντεν Ντόμπελστιν, Κραβαρίτη, Διρχαλίδου.

Η λίστα με τους 336 τίτλους του Ολυμπιακού:

  • Ποδόσφαιρο: 83
  • Πόλο Ανδρών: 73
  • Βόλεϊ Ανδρών: 64
  • Μπάσκετ Ανδρών: 35
  • Πόλο Γυναικών: 31
  • Βόλεϊ Γυναικών: 22
  • Μπάσκετ Γυναικών: 16
  • Χάντμπολ Ανδρών: 12

Αναλυτικά οι “ερυθρόλευκοι” τίτλοι:

  • Ποδόσφαιρο 83 (UEFA Europa Conference League: 1, Βαλκανικό κύπελλο: 1, Πρωταθλήματα: 48, Κύπελλα: 29, Super Cup Ελλάδας: 4)
  • Πόλο Ανδρών 72 (LEN Champions League: 2, LEN Super Cup: 1, Πρωταθλήματα: 39, Κύπελλα: 26, Super Cup: 5)
  • Βόλεϊ Ανδρών 64 (Κύπελλα Κυπελλούχων: 2, CEV Challenge Cup: 1, Πρωταθλήματα: 32, Κύπελλα: 19, League Cup: 7, Super Cup: 3)
  • Μπάσκετ 35 (Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1, Πρωταθλήματα Ευρώπης: 3, Πρωταθλήματα Ελλάδας: 15, Κύπελλα Ελλάδας: 12, Super Cup Ελλάδας: 4)
  • Πόλο Γυναικών 31 (Len Euroleague: 3, Len Trophy: 1, Len Super Cup: 3, Πρωταθλήματα: 15, Κύπελλα: 6, Super Cup: 3)
  • Βόλεϊ Γυναικών 22 (CEV Challenge Cup: 1, Πρωταθλήματα: 9, Κύπελλα: 11, Super Cup: 1)
  • Μπάσκετ Γυναικών 15 (Πρωταθλήματα: 9, Κύπελλα: 6, Super Cup: 1)
  • Χάντμπολ 12 (Πρωταθλήματα: 5, Κύπελλα: 3, Σούπερ Καπ 4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου