Τελευταία Νέα

28/8/10

Πανιώνιος- Ολυμπιακός Βόλου 0-1


Με γκολ του Μάριο Μπρέσκα, ο Ολυμπιακός Βόλου, έφυγε νικητής με 1-0 από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης επί του Πανιωνίου.


Πιο ονειρεμένη επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια μετά από 21 χρόνια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ορεξάτες στο ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας και έλεγχε τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό Βόλου, να είναι πολύ καλά αμυντικά στημένος από τον Σάκη Τσιώλη και να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου με την είσοδο του Μπρέσκα στην ενδεκάδα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ και κράτησε μέχρι το τέλος το αποτέλεσμα, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Από την άλλη ο Πανιώνιος, δεν είχε τις λύσεις για να διασπάσει την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, δείχνοντας πως ο Στόρε έχει ακόμη αρκετή δουλειά να κάνει στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του, ούτως ώστε η ομάδα του να φτάσει το επιθυμητό σημείο.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.

Διαιτητής / βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά), Μπιτσίδης (Θράκης), Φαντόπουλος (Πειραιά).

Πανιώνιος (Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Φουγκουαγιό, Γιόνσον (63' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (72' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε Ρικάρντο (56' Ριέρα).

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης):
Γιακούποβιτς, Σελέζι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Μαρτίν (88' Ζαραδούκας), Τομά, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος (46' Μπρέσκα), Μόνχε, Ουμπίντες (92' Καμπάνταης).

Σκόρερ: Μπρέσκα (58' Ολυμπιακός Βόλου).

Κάρτες: Σανκάρε (20'- Ολυμπιακός Βόλου), Κούκετς (87'- Πανιώνιος).

Το παιχνίδι Πανιώνιος- Ολυμπιακός Βόλου
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 1ο λεπτό, όταν ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλβάρες έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μάχο έδιωξε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 18' ο Καπετάνος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μάχο.

Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε δύο λεπτά αργότερα (20'), όταν ο Τσότσαλιτς έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Μπάλαμπαν που ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Ο Πανιώνιος σιγά σιγά άρχισε να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 36', όταν ο Γουνδουλάκης έκανε το δυνατό σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση από τις δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά με τον Ολυμπιακό Βόλου, να είναι πολύ καλά στημένος αμυντικά και να μην κινδυνεύει.

Τον "πλήγωσε" ένας πρώην
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάκης Τσιώλης, έκανε την πρώτη του αλλαγή στην ενδεκάδα, αποσύροντας τον Καπετάνο και βάζοντας στην θέση του τον Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Πανιωνίου.

Η είσοδος του Μπρέσκα, έκανε πιο απειλητικό τον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα, ο πρώην “κυανέρυθρος” ήταν αυτός που στην πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, στο 58' ο Μόνχε έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά και ο Μπρέσκα μέσα από την περιοχή με εύκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο για να κάνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλή, συνέχισε να ασκεί πίεση στα καρέ του Μάχο και έχασε δύο ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες για να ζευγαρώσει τα τέρματα της.

Στο 70' ο Μάχο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαρτίν από την σέντρα του Ουμπίντες και δύο λεπτά αργότερα (72') ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, είπε “όχι” στο δυνατό σουτ του Ουμπίντες.

Τρία λεπτά αργότερα (75'), ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι, όταν ο Μπάλαμπαν έπεσε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά ο διαιτητής Σπάθας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανιώνιος βγήκε στην αντεπίθεση, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά όλοι οι διάδρομοι μπροστά από την εστία του Γιακούποβιτς ήταν καλά “κλεισμένοι” από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, κράτησαν μέχρι το τέλος το υπέρ τους 0-1 και πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου