Τελευταία Νέα

26/9/10

Άρης- Εργοτέλης 1-0


Ενώ όλα έδειχναν πως ο αγώνας του "Κλεάνθης Βικελίδης" θα τελείωνε χωρίς τέρματα ανάμεσα στον Άρη και τον Εργοτέλη, ο Τσέζαρεκ είχε άλλη άποψη.


Ο Πολωνός επιθετικός ο οποίος μπήκε αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 79', "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Εργοτέλη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε στον Άρη τη νίκη με 1-0, μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, καθώς προερχόταν από δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τόσο τις ευκαιρίες που δημιούργησε, όσο και την αριθμητική του υπεροχή σε όλα το δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ στις καθυστερήσεις, ούτως ώστε να πάρει το "τρίποντο".

Από την άλλη ο Εργοτέλης, παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" είχε ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο γκολ και τελικά πλήρωσε μια αδράνεια της άμυνας στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν πήρε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου).

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φαντόπουλος (Πειραιά).

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Χουάνμα, Ρονάλντο, Κόκε, Ρουίζ (79' Τσέζαρεκ), Φατί (69' Τόχα), Μίσελ, Μενδρινός (46' Κάλβο), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγέλη, Πρίττας.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ρομάνο, Καρέλης (46' Χρυσοφάκης), Ολίσε, Λεάλ (61' Ορφανός), Μπούντιμιρ (79' Βερπακόφσκις).

Κάρτες: Λαζαρίδης (50'- Άρης), Ολίσε (7', 40'- Εργοτέλης, αποβλήθηκε), Χίμπλινγκερ (32'- Εργοτέλης), Γιαλούσης (64'- Εργοτέλης), Μπέτο (76'- Εργοτέλης).

Σκόρερ:
Τσέζαρεκ (93').

Το ματς.


Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες προσάθησαν να κάνουν αισιθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ και η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Εργοτέλη στο 4ο λεπτό, όταν ο Μπέτο έκανε το Μακρινό σουτ, αλλά ο Χουάνμα μπλόκαρε την μπάλα χωρίς κανένα πρόβλημα

Η απάντηση για τον Άρη ήρθε έξι λεπτά αργότερα (10'), όταν ο Χαβίτο, έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων από δεξιά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε ακόμη περισσότερο και ο Εργοτέλης, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 26', όταν ο Λεάλ, επιχείρησε να “κρεμάσει” τον Χουάνμα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Άρη.

Στο 39' ο Άρης, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Συγκεκριμένα, ο Χαβίτο έκανε εκτός περιοχής το σουτ, ο Δασκαλάκης απέκρουσε αρχικά την μπάλα η οποία έφτασε  στον Ρουίζ ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (40'), ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ολίσε. Ο παίκτης του Εργοτέλη πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα επειδή διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, ενώ την δεύτερη την αντίκρισε όταν θεώρησε ότι του έγινε φάουλ σε μία φάση από τον Φατί έπεσε και έπιασε την μπάλα με τα χέρια σταματώντας το παιχνίδι.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου και πάλι ήταν για τον Εργοτέλη, όταν ο Χίμπλινγκερ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουάνμα

"Μίλησε" στο τέλος ο Πολωνός.

Ο Άρης, στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 47', μετά από σέντρα του Χαβίτο από τα δεξιά ο Ρουίζ δεν πρόλαβε να μπει στην τρονιά της μπάλας, ενώ στο 52' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κόκε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λαζαρίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντινή απόσταση.

Δύο λεπτά αργότερα (54'), μετά από κακή συνεννόηση του Ρουμπάκη με τον Δασκαλάκη, ο Χαβίτο πήρε την μπάλα αλλά την έστειλε στην εξωτερική πλευρά του τέρματος του Εργοτέλη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν την μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν και στο 80', ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τον Ντανιέλ Τσέζαρερκ και ο Πολωνός επιθετικός τον δικαίωσε.

Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από έναν βαθμό, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Χαβίτο έκανε το γύρισμα στην περιοχή του Εργοτέλη, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο χέρι του Δασκαλάκη κατέληξε στα πόδια του Τσέζαρεκ και ο τελευταίος την έστειλε στη δεξιά γωνία του Εργοτέλη για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 για τον Άρη σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου