Τελευταία Νέα

25/9/10

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0


Σε ένα παιχνίδι με αρκετό θέαμα και πολλά παράπονα από για την διαιτησία (και για τις δυο ομάδες), ο Ολυμπιακός κέρδισε ολοκληρωτικά τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, χάρις στα γκολ των Πάντελιτς, Φουστέρ και το αυτογκολ του Φυτανίδη.


Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς).

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Δημήτρης Μπιτσίδης (Θράκης).

Συνθέσεις.

Ολυμπιακός(Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπερκ, Α. Παπαδόπουλος (Μοντεστό 76'), Ρ. Μπράβο, Ντουντού , Ιμπαγάσα (Φετφατζίδης 84'), Ριέρα, Φουστέρ, Ρόμενταλ, Πάντελιτς (Μιραλάς 63').

Αστέρας Τρίπολης(Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ρουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (Φορτούνης 77'), Καρέρα(Πουλίδο 63'), Μάρτινς, Ρουμπίλ(Ουντότζι 46').

Κάρτες: Αργυρόπουλος (κίτρινη - 19'), Μπαρτολίνι (κίτρινη - 25'), Ιμπαγάσα (κίτρινη - 29'), Μπαρτολίνι (κόκκινη -δεύτερη κίτρινη- 60'), Μπσστία (κίτρινη - 64'), Μπαστία (κόκκινη - 88'), Ριέρα (κίτρινη - 90+).

Σκόρερ: Πάντελιτς 36', Φουστέρ 62, Φυτανίδης (αυτογκολ) 72'.

Το παιχνίδι .


Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού όλη την εβδομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε δοκίμαζε τους Ντουντού και Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, εξαιτίας της ανετοιμότητας του Ουρτάδο που προέρχεται από τραυματισμό.

Ο Ραούλ Μπράβο έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα στην βασική ενδεκάδα, ενώ ο Φετφατζίδης κάθισε στον πάγκο, καθώς στη θέση του ξεκίνησε ο Ρόμενταλ.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος έκανε μόλις μια αλλαγή στο αρχικό του σχήμα, περνώντας τον Σεμπαστιάν Καρέρα στο αρχικό σχήμα και αφήνοντας εκτός τον Κερ.

Ενδιαφέρον στο παιχνίδι είχε και η διάταξη των δυο ομάδων. Ο Αστέρας έπαιζε ουσιαστικά χωρίς φορ, ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς αμυντικό χαφ, αφού τόσο ο Ντουντού όσο και ο Μάρτινς μόνο για αυτή τη δουλειά δεν κάνουν.

* (Σε τρεις αναμετρήσεις εντός με αντίπαλο τον ΑΣτέρα, ο Ολυμπιακός μετρά δυο νίκες και μια ισοπαλία)

Πρώτο ημίχρονο.

Σε ένα σχεδόν γεμάτο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά φέτος, εξαιτίας της τιμωρίας των ερυθρόλευκων, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Αστέρα να παίρνει την σέντρα του αγώνα.
Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα έγινε μόλις στο 1', όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε μαγική μπαλιά στον Ρόμενταλ από τα δεξιά, με τον Δανό να γυρνάει μέσα στην περιοχή και τον Φουστέρ να κάνει το πλασέ. Ο Σωκράτης Φυτανίδης ωστόσο με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ, αποσοβώντας ένα σίγουρο γκολ.

Ο Αστέρας απάντησε στο 8ο λεπτό με τον Σαλίμ Αράς, όταν και με προσωπική ενέργεια ανέβηκε από τα αριστερά και έκανε ένα σουτ, με τον Νικοπολίδη να διώχνει σε κόρνερ.

Ελεύθεροι πολιορκημένοι.


Με τον Αστέρα να παίζει στο μισό γήπεδο και τον Ολυμπιακό να βγαίνει συνεχώς με τους Ριέρα και Ρόμενταλ από τα άκρα, οι παίκτες των ερυθρόλευκων έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Ριέρα και Ρόμενταλ πατούσαν συνέχεια την περιοχή των Αρκάδων, με τον Πάντελιτς να κάνει κάποια ακίνδυνα, αλλά προειδοποιητικά, σουτ.

Στο 26ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ στην γραμμή της μεγάλης περιοχής του Αστέρα, με τον Ιμπαγάσα να στρώνει ωραία στον Ριέρα όμως το σουτ του τελευταίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντεγκρά.

Η πολιορκία λύθηκε...

(Γκολ)
Η επιθετική τακτική του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 36ο λεπτό, όταν ο Ριέρα έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Πάντελιτς να παίρνει την κεφαλιά (η οποία βρήκε στο κεφάλι του Μπαρτολίνι) και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντεγκρά.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Μάρκο Πάντελιτς δεν είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι, όμως η κλάση του είναι τέτοια που δεν χαρίζει κάτι τέτοια δώρα...

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Ρόμενταλ έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Ρ. Μπράβο να παίρνει την κεφαλιά (!) μόνος του, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερο ημίχρονο.



Πρώτη μεγάλη φάση στο 47', όταν ο Ιμπαγάσα με κλειστά μάτια βρήκε τον Πάντελιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον Σέρβο να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μπαστία από καλή θέση έκανε δυνατό σουτ, με τον Νικοπολίδη να πετάγεται εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ.

Ελεύθεροι πολιορκημένοι Νο. 2


Μπορεί με την είσοδο του Ουντότζι ο Αστέρας να έγινε λίγο πιο επιθετικός, αυτό ωστόσο δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται συνέχεια στην επίθεση και τους Ριέρα και Ιμπαγάσα να κάνουν άνω κάτω την άμυνα των Ακριτών.

Ο Φουστέρ έκανε για πρώτη φορά, ίσως, γνωστή την παρουσία του στο παιχνίδι στο 59ο λεπτό (ναι έπαιζε από την αρχή) όταν και συνδυάστηκε ωραία με τον Πάντελιτς, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ.

(Γκολ)
Στο 62ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε δυο τα τέρματα του, όταν ο Ριέρα έστρωσε έξυπνα στον Φουστέρ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ισπανό να κάνει το σουτ, τον Ντεγκρά λάθος υπολογισμό και την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία.
Νωρίτερα ο Μπαρτολίνι έφυγε από το ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Τοροσίδη. Μια απόφαση αυστηρή μεν, 100% δίκαιη δε.

Γκολ ο Αστέρας, "όχι" από τον Παμπορίδη!

Στο 69ο λεπτό ο Αστέρας μείωσε το σκορ με τον Πουλίδο, όμως ο Παμπορίδης σφύριξε φάουλ. Η απόφαση ήταν λάθος, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν και έπεσαν κάτω μόνοι τους.

(Γκολ) Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάτι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε τρία τα τέρματα του, όταν ο Ρόμενταλ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Φυτανίδη και να μπαίνει αυτογκόλ.

Φορτούνης - Φετφατζίδης σημειώσατε Χ

Το χάι λάιτ του αγώνα έγινε σε δυο φάσεις μέσα σε 2 λεπτά. Ο Φορτούνης αρχικά με εντυπωσιακές τρίπλες ταλαιπώρησε τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως οι συμπαίκτες του έχασαν την μπάλα.

Την κατοχή της πήρε ο Φετφατζίδης ο οποίος με κίνηση αλά Ζιντάν (περιστροφή γύρο από τον άξονα του) απέφυγε τον Μπαρτολίνι ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Ο Μπαστία ζήλεψε την δόξα των μικρών και στις καθυστερήσεις του αγώνα έγινε το πρόσωπο του αγώνα, παίρνοντας απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Ντουντού.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια δίκαιη νίκη και τον Αστέρα να φεύγει με κάποια μικρά παράπονα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου