Τελευταία Νέα

23/9/10

Ουζουνίδης: "Δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο στην Καβάλα"



Ο τεχνικός του "Γηραιού" εξέφρασε το θέλω του για τους τρεις βαθμούς της νίκης ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του αντιμετωπίζουνε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.



"Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς υπάρχουν και κάποιες ιδιαιτερότητες", τόνισε ο Ουζουνίδης στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: "Θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και ασφαλώς θέλουμε να το κερδίσουμε.  Η Καβάλα έχει καλή ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Έχουμε μία ομάδα που θέλει να έχει τη νοοτροπία του νικητή και γι΄ αυτό πρέπει να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι".



Για το πώς αντιμετωπίζει η ομάδα του το κάθε παιχνίδι σημείωσε: "Κάθε παιχνίδι θέλουμε να το βλέπουμε ξεχωριστά και να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Όσο πιο σύντομα το κάνουμε αυτό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο να τα διορθώσεις στην διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορείς στην διάρκεια της εβδομάδας να "φορτώσεις" πολύ την ομάδα από την στιγμή που υπάρχει ο στόχος του παιχνιδιού. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες".



Για την παρουσία του κόσμου υποστήριξε: "Περιμένω και πάλι ο κόσμος να είναι κοντά στους παίκτες, ώστε να τους δώσουν δύναμη και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Γιάκομπ, ο Σολτάνι και ο Παπαστεριανός, για να δούμε τι επιλογές θα μπορούμε να έχουμε σε αυτό το παιχνίδι".



Αναλύοντας λίγο παραπάνω τις σκέψεις του για τον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα είπε: "Δεν πρέπει να αφήσουμε πολύ χώρο στον αντίπαλο. Η Καβάλα έχει μεσοεπιθετικά γρήγορους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους. Πίσω είναι δυνατοί και ειδικά στο ψηλό παιχνίδι. Αν όμως εμείς αγωνιστούμε όπως πρέπει θα καταφέρουμε να το πάρουμε το παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Παίζουμε με μία ομάδα που πέρυσι ήταν έκτη, έχει πάρει καλούς ποδοσφαιριστές, έχει ταλέντο… Όμως έχουμε και εμείς ταλέντο και ικανότητες σαν ομάδα".



Για το γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής δήλωσε: "Όσο βλέπουν οι αντίπαλοι ότι ο Ηρακλής ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, θα είναι πιο συγκρατημένοι. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάμε πρώτα την δική μας ομάδα, πάντα σε σχέση με τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι".



Για το αν είναι υπέρ της άποψης πως "ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» τόνισε: "Δεν είμαι υπέρ αυτής της φιλοσοφίας γιατί κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εμείς έχουμε πρόβλημα συνοχής και δεν μπορούμε κάθε φορά να μπαίνουμε στην λογική τριών – τεσσάρων αλλαγών. Γι΄ αυτό θέλουμε να έχουμε έναν κορμό που θα έχει μία χημεία και έπειτα να προκύψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές ακόμη. Αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για αλλαγές".



Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει πίεση από το γεγονός πως η ομάδα είναι στην κορυφή και θέλει να κρατηθεί ψηλά είπε: "Υπάρχει μία γλυκιά πίεση. Όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι ασχολούνται όλοι μαζί σου. Ξέρουμε τις αδυναμίες που έχουμε σαν ομάδα, όμως ξέρουμε ότι έχουμε πετύχει και καλά πράγματα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε αλλά να κοιτάξουμε πώς να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Μακάρι να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η γλυκιά πίεση".



Για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του σημείωσε: «Δεν είναι κάτι που με εκπλήσσει αλλά το περιμένω αφού πολλοί δεν έχουνε ακόμη βρει τον ρυθμό τους. Για αυτό και με συχνές αλλαγές δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Ξέροντας όμως την ικανότητα του καθενός του δίνεις περισσότερα παιχνίδια για να βρουν τον ρυθμό. αυτό όμως δεν με προβληματίζει με αυτό που θέλω πάντα είναι να λειτουργούμε καλά σαν σύνολο είτε στο αμυντικό μας κομμάτι είτε στο επιθετικό. Δεν είμαι από αυτούς που κοιτούν την βαθμολογία και τα βλέπουν όλα καλά. Ξέρω ότι υπάρχουν αδυναμίες και περιθώρια βελτίωσης όμως ξέρω ότι υπάρχουν και ποδοσφαιριστές ικανούς να πετύχουν καλά πράγματα».



Για την αξιοποίηση του απόλυτου στα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που υπήρχανε στο πρόγραμμα με Λάρισα και Καβάλα επισήμανε: «Καταλαβαίνουμε την δυσκολία που έχει αλλά το αντιμετωπίζουμε πλέον πιο άνετα έχοντας κερδίσει το πρώτο. Αν θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα με νοοτροπία νικητή και βλέψεις θα πρέπει να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι».



Κι όσο για το αν μία νίκη επί της Καβάλας μπορεί να ισοδυναμεί και με αλλαγή στόχων τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς. Δεν είμαι από αυτούς που λένε μεγάλα λόγια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το πώς θα βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας σαν ομάδα. Όσο πιο γρήγορα το κάνουμε αυτό θα έχουμε συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Από την στιγμή που είναι ο στόχος το παιχνίδι της Κυριακής δεν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις άλλα πράγματα. Αυτό είναι ένα από τα μείον όχι μόνο σε μας αλλά και σε ομάδες που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια και έχουνε φέρει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου