Τελευταία Νέα

30/10/10

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1


Ο Σισέ δεν το έβαλε κάτω, ο Νιόπλιας έκανε την σωστή κίνηση με την είσοδο του Γκαρθία, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο παίκτης κλειδί και ο Παναθηναϊκός κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή "απάντησε" στο γκολ του Ολυμπιακού που είχε κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος.


Το πληγωμένο "πράσινο" θηρίο, όχι μόνο δεν υπέκυψε στα "τραύματά του" από τον ... πυροβολισμό του Μιραλάς, αλλά στάθηκε όρθιο και με τον Τζιμπρίλ Σισέ να χτυπάει δυο φορές ανέτρεψε τα πάντα, χαρίζοντας στην ομάδα του μια πολύ μεγάλη νίκη (και πιο μεγάλης σημασίας, όπως εξελίχθηκε το ματς) με 2-1.

Ο επίλογος του πολυσυζητημένου ντέρμπι, βρήκε τους "πράσινους" να ξεσπαθώνουν. Ήθελαν αυτή τη νίκη και την πήραν ενώ άπαντες ... νόμιζαν ότι ήταν στο καναβάτσο. Ίσως αυτό και να πίστεψε ο Ολυμπιακός. Ότι με το γκολ του Μιραλάς είχε, ήδη, ξεφύγει με +7β από τον αιώνιο αντίπαλό του.

Με ένα ημίχρονο, όμως, κανείς δεν κερδίζει. Και οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν χωρίς να το καταλάβουν σε μειονεκτική θέση. Προφανώς θα μάθουν αρκετά από την

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (67 Σιμάο), Κατσουράνης (46' Μαρίνος) Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46 Λουίς Γκαρθία), Σισέ.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (63΄Μοντεστό), Ριέρα, Φουστέρ (82 Ζαϊρί), Μιραλάς (75 Μήτρογλου).

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα) Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου).

Σκόρερ: Σισέ (57, 63)-Μιραλάς (37).

Κίτρινες κάρτες: Χριστοδουλόπουλος, Σισέ, Σπυρόπουλος, Μπράβο, Ριέρα, Γκαρθία.

Κόκκινη κάρτα: Α.Παπαδόπουλος.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που απείλησε από...επίθεση του Παναθηναϊκού. Στην απόκρουση του φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο Ιμπαγάσα έβγαλε με μακρινή μπαλιά τον Μιραλάς, που έφυγε, σχεδόν μόνος του, από τα αριστερά. Η πρόθεσή του να ντριπλάρει τον Μπουμοσόνγκ, έδωσε την ευκαιρία στους υπόλοιπους να επιστρέψουν και ο Βύντρα απέκρουσε το σουτ.

Οι "ερυθρόλευκοι" με την πίεση που εξασκούσαν ψηλά, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Ήθελαν με την κατοχή και τις καλές πάσες, να υπάρξει η ευκαιρία για να απειληθεί ο Τζόρβας. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο από νωρίς. Ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός στη μεσαία γραμμή, θέλοντας να βγάλει μια ξαφνική αντεπίθεση, με αποδέκτη τον Σισέ.

Ο Γάλλος βγήκε δυο φορές μπροστά μία στο 11΄και μία στο17', στη δεύτερη μάλιστα, περνώντας και τον Πάρντο, που δεν είχε υπολογίζει σωστά. Πήγε όμως στα πλάγια και η σέντρα που επιχείρησε βρήκε τον Μέλμπεργκ έτοιμο για την κεφαλιά απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, χωρίς πάντως να έχει απόλυτη επιτυχία στο σχέδιό του. Κι από ένα λάθος στη μεσαία γραμμή, ο δραστήριος Σπυρόπουλος βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα, όμως λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πάρντο. Στο 25...

Καλή ανάπτυξη και ... Μιραλάς!

Οι Πειραιώτες είχαν την διάθεση να βγουν κι από τα πλάγια, παίζοντας κυρίως με τον Ριέρα που είχε κέφια και ταλαιπωρούσε τον Βύντρα, βάζοντας στο "κόλπο" και τον Ραούλ Μπράβο, που στο πρώτο ημίχρονο είχε νικήσει τον Γκοβού κατά κράτος. Από δεξιά, πάντως, ο Φετφατζίδης φαινόταν φοβισμένος. Ήταν όμως σαφής η εντύπωση ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και η ανάπτυξή τους ήταν περισσότερο ορθόδοξη από το παιχνίδι του ΠΑΟ.
Ο Σισέ, πάντως, πάλευε μόνος του μπροστά και σε μια νέα ωραία προσπάθεια, απείλησε  στο 32, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιραλάς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καντέ, που δεν μπόρεσε να κόψει τη βαθιά μπαλιά σούταρε, όμως, λάθος και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ευκαιρία.

Στο 37, όμως, ο δαιμόνιος Βέλγος έδειξε την κλάση του και γιατί ο Βαλβέρδε τον εμπιστεύεται. Έχοντας πάει προς τα αριστερά, άδειασε τον Μπουμοσόνγκ, ντρίπλαρε και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και με συρτό σουτ, έξω από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα, κάνοντας το 0-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Νιόπλια να αποσύρει σωστά τον Γκοβού και να βάζει στη θέση του, τον Λουίς Γκαρθία, ενώ έβγαλε και τον Κατσουράνη, χρησιμοποιώντας τον Μαρίνο, ενώ πολλοί περίμεναν τον Καραγκούνη, που ζεσταινόταν, αλλά ξανακάθισε στον πάγκο.

Αλλαγές και ολική ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να απειλήσει. Στο 53' ο Σισέ έστρωσε στον Χριστοδουλόπουλο, που σούταρε δυνατά, αλλά ο Πάρντο ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε το σουτ του "πράσινου" άσου.

Ο Ολυμπιακός, δεν είχε να αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά να ... προσέξει την δική του οργάνωση και κυκλοφορία. Ό,τι δηλαδή δεν έκανε στο 56', όταν ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την μπάλα, πέρασε από τα δεξιά, όπου έλειπε ο Ραούλ Μπράβο, καθυστέρησε μεν αλλά έκανε σπουδαία πάσα στον Σισέ. Καθώς ο Τοροσίδης έχασε την απόκρουση, ο Γάλλος στράικερ ήταν αδύνατο να μην... ισοφαρίσει (1-1).

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν στο ίδιο μοτίβο, αλλά ο Παναθηναϊκός πάλι με τον Σισέ... έκανε το κόλπο-γκρόσο της ανατροπής! Ο Γκαρθία στην κοιμώμενη άμυνα του Ολυμπιακού, βρήκε τον τρόπο να πασάρει στον Γάλλο, που δέχθηκε το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου μέσα στην περιοχή. Ο Κάκος έδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Σισέ ευστόχησε και ο Παναθηναϊκός μέσα σε 18 λεπτά (63) οι "πράσινοι" είχαν κάνει τα πάντα!

Ανέτρεπαν το σκορ και ταυτόχρονα έπαιρναν αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Βαλβέρδε έβαζε αναγκαστικά στο ματς τον Μοντεστό στη θέση του Φετφατζίδη. Λίγο αργότερα, ο Νιόπλιας ήθελε, πολύ σωστά θέλησε να θωρακίσει με φρέσκα πνευμόνια την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς τον Σιμάο αντί του Πλεσί. Ήξερε, πλέον, πως είχε το αβαντάζ.

Το κυριότερο ήταν ότι η ομάδα του είχε βρει τον τρόπο να αλλάξει την ροή του ματς, καθώς η είσοδος του Γκαρθία αλλά και η χρησιμοποίηση του Χριστοδουλόπουλου σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο ήταν το κλειδί, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να στρώσει τη μπάλα στο χορτάρι και να αξιοποιήσει το μεγάλο του όπλο, Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Βαλβέρδε δεν είχε, πλέον, πολλές επιλογές. Θέλησε να τονώσει την επίθεση βάζοντας πρώτα τον Μήτρογλου και μετά τον Ζαϊρί. Όμως ο Ολυμπιακός είχε χάσει, πλέον, τον ορθολογισμό του αλλά κι ένα παίκτη, που είδε την κόκκινη κάρτα του Κάκου. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν βγει ολότελα εκτός πλάνου!

Ανάσταση ... με Λάζαρο

Σίγουρα, ο Σισέ ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού καθώς ακόμη και στο πρώτο (κακό) πρώτο ημίχρονο της ομάδας του πάλευε και δημιουργούσε κινδύνους για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, αν υπήρξε κάποιος που έκανε την διαφορά ήταν χωρίς αμφιβολία ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Είτε ως ακραίος, είτε ως "ελεύθερος" πίσω από τον Σισέ, έδωσε πολλές λύσεις και ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε διαδρόμους και έκανε τη διαφορά.

Πολύ καλός και ο Γκαρθία, που επίσης δημιούργησε προβλήματα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πάρα πολύ και ο παθιασμένος Βύντρα.

Ο Ολυμπιακός είχε σχέδιο μέχρι να μείνει με δέκα παίκτες. Η ισοφάριση που δέχθηκε ήρθε από λάθος του Ριέρα και μετά η ...αποδιοργάνωση. Ο Μιραλάς ήταν ο καλύτερος και ο Ιμπαγάσα, πραγματικά σπουδαίος οργανωτής μέχρι να αρχίσει να μένει από δυνάμεις.

Ο Κάκος, προσπάθησε να βγάλει το ματς όσο πιο προσεχτικά μπορούσε. Η απόφασή του στο 61 να δείξει πέναλτι ήταν δύσκολη, αλλά σωστή γιατί ο Αβραάμ φαίνεται ότι βρίσκει τον Σισέ με το αριστερό του πόδι και τον ανατρέπει. Από την στιγμή, που δόθηκε το πέναλτι, ο Παπαδόπουλος έπρεπε να πάει σωστά στα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου