Τελευταία Νέα

20/11/10

Την Κυριακή οι "αιώνιοι"


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν την Κυριακή μετά τις υποχρεώσεις τους για την Ευρωλίγκα και το Σάββατο τα βλέμματα στρέφονται στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης φιλοξενεί το Περιστέρι στο ριπίτ του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας.

Βέβαια και το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ενώ σημαντική μάχη αναμένεται να γίνει ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κολοσσό. Ας πάρουμε όμως ένα ένα τα παιχνίδια από την αρχή...


Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη θα προσπαθήσει να πετύχει ο Πανιώνιος ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά το "διπλό" επί του Πανελληνίου, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κιθ ΜακΛίοντ. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της εκτός έδρας νίκης και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει το Σάββατο το απόγευμα.

Ηρακλής - Κολοσσός

Ο Ηρακλής κόντρα στον Κολοσσό, ψάχνει την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα υπό το βλέμμα του Ντάρκο Ρούσο ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας στη συνέχεια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μέξα που είχε αναλάβει υπηρεσιακός. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει και κάνει προσπάθειες να έχει στη σύνθεσή της τον Γιούριτσα Γκόλεματς τον οποίο απέκτησε πρόσφατα.

Ίκαρος - Πανελλήνιος

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ο Ίκαρος θα φιλοξενήσει τον Πανελλήνιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη αν και νεοφώτιστη έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να τριτώσει το καλό! Αντίθετα, οι "Ολυμπιονίκες" βρίσκονται σε πολύ δυσχερή βαθμολογική κατάσταση, έχοντας κερδίσει μόνο ένα ροζ φύλλο αγώνα στα πρώτα τέσσερα ματς.

Άρης - Περιστέρι

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης φιλοξενεί το Περιστέρι με τις δύο ομάδες να έχουν ακόμα πρόσφατη τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας, όταν οι γηπεδούχοι επικράτησαν 77-61. Από τότε πολλά άλλαξαν στις δύο ομάδες και κυρίως στον Άρη ο οποίος θέλει να κάνει το ριπίτ. Στην προσπάθεια του αυτή, ο Ντρούκερ θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τζούλιαν Σένσλι ο οποίος ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα.

ΑΕΚ - Ηλυσιακός

Χωρίς να έχουν ακόμα ξεπεράσει το σοκ της τιμωρίας από τον ΕΣΑΚΕ λόγω του ότι η ΚΑΕ δεν είχε σφραγίσει τα εισιτήρια για την αναμέτρηση, θα μπουν στο παρκέ του κλειστού του Ελληνικού οι παίκτες της ΑΕΚ. Αυτό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά προκειμένου να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Ηλυσιακός είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει ακόμα καταφέρει να κατακτήσει ροζ φύλλο αγώνα.

Μαρούσι - Ολυμπιακός

Ήρθε η ώρα και για τον Ολυμπιακό να γνωρίσει την... εμπειρία του μεσημβρινού αγώνα καθώς την Κυριακή το μεσημέρι η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα αγωνιστεί στις 12.30μ. με αντίπαλο το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Αμφίβολοι είναι για τον Ολυμπιακό οι Παπαλουκάς και Πελεκάνος η συμμετοχή των οποίων θα αποφασιστεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Από την άλλη, το Μαρούσι αναζητά τον αντικαταστάτη του Όλρεντ χωρίς όμως να έχει βρει τον... εκλεκτό.

Παναθηναϊκός - Καβάλα

Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ την ευχάριστη μέχρι στιγμής έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, το απόγευμα της Κυριακής. Ο λόγος για την Καβάλα η οποία έχει πετύχει τρεις νίκες και φιγουράρει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι "πράσινοι" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα κόντρα στο σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, με βάση τις τελευταίες τους εμφανίσεις και το πιθανότερο είναι ο Ομπράντοβιτς να δώσει και πάλι χρόνο στους αναπληρωματικούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:
Σάββατο 20 Νοεμβρίου
16:00 Ιβανώφειο (κ.θ.) Ηρακλής – Κολοσσός Ρόδου Σχινάς, Φούφης, Παναγιώτου (Αρβανιτίδης, Παπαγεωργίου)
17:00-ΕΤ1  Ν.Σμύρνης Πανιώνιος – ΠΑΟΚ Πηλοϊδης, Κορομηλάς, Διαμαντής (Παλάτος)
17:00 ΕΑΚ Γλυφάδας Ίκαρος Καλλιθέας – Πανελλήνιος ΓΣ Τανατζής, Παπαπέτρου, Παφίλης (Τασούλας)
17:00-Novasports Αλεξάνδρειο Άρης – Περιστέρι Αναστόπουλος Π., Σώμος, Πουρσανίδης Κ. (Δροσόπουλος)
19:00-Novasports Ελληνικό (κ.θ.) ΑΕΚ – Ηλυσιακός Γκόντας, Ψαριανός, Καλδίρης (Αγγελόπουλος)

Κυριακή 21 Νοεμβρίου
12.30 ΚΓ Αγ.Θωμά ΓΣ Αμαρουσίου – Ολυμπιακός Σπυρίδωνος, Μάνος, Νικολούλης (Σωτηριάδης)
17:00-ΕΤ1 ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός – Καβάλα Αφεντουλίδης, Μπήτης, Αναστόπουλος Α. (Σγουρός)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Παναθηναϊκός 8, Ολυμπιακός 8, Καβάλα 7, Άρης 7, Περιστέρι 6, ΠΑΟΚ 6, Ίκαρος Καλ. 6. Μαρούσι 6, Ηρακλής 6, Πανιώνιος 5, Πανελλήνιος 5, Κολοσσός 5, ΑΕΚ 5, Ηλυσιακός 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου