Τελευταία Νέα

20/11/10

NBA NEWS


Σύμφωνα με πηγές του Assist GR στα κεντρικά γραφεία του ΝΒΑ στο Μανχάταν, ο Πέτζα, μετά από πέντε σεζόν στη Νέα Ορλεάνη και μία ντουζίνα χρόνια στις ΗΠΑ, δεν θ’ αλλάξει απλώς ομάδα αλλά και χώρα μιας και θ’ αγωνίζεται στον Καναδά.

Σε λίγες ώρες θα είναι και τυπικά παίκτης του Τορόντο, αφού το ΝΒΑ έδωσε την έγκριση για την ανταλλαγή που θα στείλει στους Ράπτορς εκείνον και τον συμπαίκτη του στους Χόρνετς, Τζάρεντ Μπέιλες. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης θα πάρει ως αντάλλαγμα τους Τζάρετ Τζακ, Ντέιβιντ Αντερσεν και Μάρκους Μπανκς.

Κάπως έτσι λοιπόν λήγει η περιπέτεια του 32χρονου φόργουορντ στους Χόρνετς, όπου πήγε το καλοκαίρι του 2006 υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο ύψους 64.000.000 δολαρίων.

Φέτος, με νέο προπονητή τον Μόντι Ουίλιαμς, ο Στογιάκοβιτς έχασε την θέση του στην πεντάδα από τον νεοαποκτηθέντα (μέσω ανταλλαγής από το Χιούστον) Τρέβορ Αρίζα.

Στα δύο πρώτα ματς της φετινής σεζόν, με Μπακς και Νάγκετς έπαιξε συνολικά μόλις 20 λεπτά, ενώ στο τρίτο με τους Σπερς πήρε το πρώτο DNP (Did Not Play Coach’s Decision) της καριέρας του, με αποτέλεσμα να ζητήσει να γίνει ανταλλαγή αλλά και να τοποθετηθεί στην inactive list.

Ετσι για τέσσερα ματς ήταν στον πάγκο με πολιτικα την ώρα που οι Χόρνετς έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους με 8-0.

Ενδιαφέρον υπήρχε από 7-8 ομάδες του ΝΒΑ, που ενδιαφερονταν όχι μόνο επειδή πιστεύουν στις ικανότητες του 2ου καλύτερου εν ενεργεία σουτέρ τριπόντων στο ΝΒΑ (κορυφαίος ο Ρέι Αλεν), αλλά και γιατί πάντα η τελευταία χρονιά του συμβολαίου ενός παίκτη είναι πάντα ελκυστική για λογιστικούς λόγους.

Ομως διατηρούσαν αμφιβολίες λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος του με τον τραυματισμό στην μέση. Ετσι στα τελευταία 4 ματς έβαλε πάλι τη φανέλα με το 16 κι επιβεβαίωσε ότι είναι απολύτως υγιής, σημειώνοντας μάλιστα κόντρα στους Μάβερικς 17 πόντους σε 19 λεπτά.

Οι Ράπτορς, παρά την απόκτηση του μέχρι πρότινος παίκτη του Ολυμπιακού, Λίνας Κλέιζα, έχουν σοβαρό πρόβλημα στην περιφέρεια και θεωρούν ότι μπορεί να τους το λύσει ο Στογιάκοβιτς. Για άγνωστους λόγους, στα τελευταία ματς ο Κλέιζα έχασε  την θέση του  βασικού. Ισως έχει να κάνει με το ότι σουτάρει με μόλις 24% στα τρίποντα.

Από την άλλη ο Στογιάκοβιτς πηγαίνει στο Τορόντο με μέσο όρο καριέρας 17,3 πόντους, και τρομερά ποσοστά στα τρίποντα (40,1%) και στις βολές (89,4%).

Ο Πέτζα, που ξεκίνησε την καριέρα του στους Κινγκς (1998- 2006), συνέχισε για λίγους μήνες στους Πέισερς (μέσα σεζόν 2005- 06) πριν πάει στους Χόρνετς,  πρέπει να ευστοχήσει σε άλλα 7 τρίποντα για να ξεπεράσει τον Ντέιλ Ελις και να βρεθεί στην 3η θέση των κορυφαίων σουτέρ τριπόντων στην ιστορία του ΝΒΑ, πίσω από τον Αλεν της Βοστώνης και τον Ρέτζι Μίλερ των Πέισερς.

Παράλληλα έχει το 3ο καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του ΝΒΑ στις βολές, πίσω από τον Στιβ Νας (90,2%) και τον Μαρκ Πράις (90,3%).

Πιθανότητες, αλλά περιορισμένες, συγκεντρώνει και η εξαγορά του συμβολαίου του από τους Ράπτορς. Είναι όμως σχεδόν απίθανό να του καταβάλουν 14.300.000 δολάρια, για να μην παίξει εκεί.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε ο Στογιάκοβιτς θα υπογράψει με άλλη ομάδα του ΝΒΑ, έχοντας αποζημιωθεί από τους Ράπτορς. Το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ευρώπη ούτε καν το εξετάζει, αφού τα παιδιά του βρίσκονται στην μέση της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου