Τελευταία Νέα

27/11/10

AEK-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

            


Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός που πατούσε λίγο καλύτερα στο γήπεδο, έχασε ευκαιρία με τον Μιραλάς, πέναλτι με τον Ντουντού (τρίτο για φέτος) και ο Μπλάνκο στο 90' έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.




Η μπίλια έκατσε στα "κιτρινόμαυρα". Η ΑΕΚ με γκολ του Μπλάνκο στο 90', πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους οκτώ βαθμούς, βάζοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.


Για ακόμη μια φορά στο ΟΑΚΑ ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνισή του. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μιραλάς και με το πέναλτι του Ντουντού να ανοίξει το σκορ, αλλά τελικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που "έκλεψε" τη νίκη.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν μέτρια, ωστόσο αξιοποίησε την ευκαιρία που της δόθηκε, αφήνοντας ευχαριστημένους τους φιλάθλους, όχι από το θέαμα, αλλά από τη νίκη σε ένα ντέρμπι.

Από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει να κάνει πολύ δουλειά και όχι στην τακτική της ομάδας, αλλά στα χτυπήματα των πέναλτι. Ο Ντουντού έγινε ο τρίτος φέτος, μετά τους Ριέρα και Ιμπαγάσα που δεν ευστοχούν από τα 11 βήματα, κάτι φυσικά που προβληματίζει τους Πειραιώτες.

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ.

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τάτσης (Πιερίας).

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος (79' Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Σκόκο (71' Ντιόπ), Λεονάρντο, Μπερνς (58' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοδέστο, Μοϊσές, Ντουντού, Ριέρα (23' λτρ. Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ (86' Φετφατζίδης), Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Μιραλάς.

Κίτρινες κάρτες: Καράμπελας (13', ΑΕΚ), Λεονάρντο (56', ΑΕΚ), Ντιόπ (76', ΑΕΚ)- Ουρτάδο (32', Ολυμπιακός), Μοδέστο (37', Ολυμπιακός).

Σκόρερ: Μπλάνκο (90', ΑΕΚ).

Τα αρχικά πλάνα των δύο Ισπανών
Με εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή και στην άμυνα τους Καράμπελα, Μανωλά, Δέλλας και Γιάχιτς. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος- Γκέντσογλου, ο Σκόκο αριστερά, Λεονάρντο στο κέντρο, ο Μπερνς δεξιά και ο Λυμπερόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.


Από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε σχέση με τον αγώνα με τον Εργοτέλη, χρησιμοποίησε τον Φουστέρ στην θέση του Πάντελιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα οι Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης και Μοδέστο. Αμυντικά χαφ Ουρτάδο- Ντουντού, ο Ριέρα αριστερά, ο Ρόμενταλ δεξιά και πίσω από τον προωθημένο Μιραλάς  ο Φουστέρ.

Το ματς

Κακό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να κινούνται κυρίως στην μεσαία γραμμή, με τον Ολυμπιακό να είναι λίγο πιο δραστήριος. Πάντως από ευκαιρίες ήταν μια από κάθε ομάδα.

Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έγινε στο 15', όταν ο Γιάχιτς, δοκίμασε από μακριά, με τον Πάρντο να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 21' ο Μιραλάς έκανε το σούταρε από πλάγια θέση με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε σταθερά.

Στο 23', ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Ριέρα τραυματίστηκε και πήρε την θέση του ο Ιμπαγάσα. Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι κακός μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 34' ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Μιραλάς, ο Βέλγος βγήκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή, αλλά από το σκαφτό σουτ που έκανε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γιάχιτς έκανε την σέντρα και ο Λεονάρντο με  κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πάρντο, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα.

Τρία στα τρία χαμένα πέναλτι
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να είναι πιο δραστήριος από την ΑΕΚ και στο 49'  ο Μιραλάς έδωσε στον Ρόμενταλ αυτός έκανε την σέντρα, αλλά τελευταία στιγμή ο Αραμπατζής με τα ακροδάχτυλα απομάκρυνε την μπάλα προ του Πάντελιτς.

Και φτάσαμε στο 56', όταν ο Ολυμπιακός είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λεονάρντο κράτησε από την φανέλα τον Πάντελιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε το σημείο του πέανλτι. Ο Ντουντού ανέλαβε την εκτέλεση και όπως και τα δύο προηγούμενα φέτος, έχασε την ευκαιρία, καθώς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμη περισσότερο και είτε το ματς θα έληγε χωρίς τέρματα, είτε ένα γκολ θα ήταν αρκετό από οποιαδήποτε ομάδα.

Στο 84' ο Χολέμπας έκανε το δυνατό σουτ ο Αραμπατζ'ης έδιωξε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Ρόμενταλ, ο οποίος ούτε αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

"Χτύπησε" στο τέλος
Ε, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν μπορούσαν, ο Μπλάνκο μπόρεσε! Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντιοπ μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή εκεί που ήταν ο Μπλάνκο και ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στο 95' το σουτ του Πάντελιτς έφυγε ψηλά άουτ. Έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την ΑΕΚ να παίρνει μια πολύ σπουδαία νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου