Τελευταία Νέα

17/12/10

ΑΕΚ - Ζενίτ 0-3

  

Η ΑΕΚ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού ηττήθηκε με 3-0 από τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, χάνοντας τη σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί στους "32" του Europa League, αφού της αρκούσε μία ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη ρωσική ομάδα.




Διαιτητής: Σαΐντ Ενζιμί (Γαλλία).

Βοηθοί: Φρεντερίκ Κανό, Φρετζί Αρσαΐ.

Βοηθοί περιοχής: Ολιβιέ Τουάλ, Ρουντί Μπουκέ.

Κίτρινες κάρτες: Μανωλάς, Μάκος - Λούκοβιτς.

Γκολ: 43' Μπουχαρόβ, 67' Ροζίνα, 88' Ντενισόβ.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Καράμπελας, Γκέντζογλου (54' Μπερνς), Καφές, Μάκος (80' Λεονάρντο), Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο.

Ζενίτ (Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Λούκοβιτς, Άλβες, Λόμπερτς, Χουμπότσαν, Σιροκόβ, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (78' Ιονόβ), Ροζίνα, Μπουχαρόβ (83' Κανουνικόβ), Λάζοβιτς (74' Χούστι).

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν εμφανές το άγχος των παικτών της ΑΕΚ να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, αφού έπαιζαν νευρικά, χωρίς να αναπτύσσονται σωστά επιθετικά. Το καλό για την Ένωση ήταν ότι οι Ρώσοι, όντας αδιάφοροι, έπαιζαν αρκετά χαλαρά, χωρίς να πιέζουν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, αφού το συγκεκριμένο ματς ήταν το τελευταίο τους για τη σεζόν, μιας και το ρωσικό πρωτάθλημα έχει ήδη ολοκληρωθεί και ακολουθούν διακοπές.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση δημιουργήθηκε από μία έμπνευση του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 15ο λεπτό. Ο επιθετικός των "κιτρινόμαυρων" έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή της Ζενίτ, αναγκάζοντας τον Μαλαφέεβ να κάνει ένα επιτόπιο άλμα και να απομακρύνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε κόρνερ.

Το παιχνίδι συνέχισε να μην προσφέρει ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά μία ανύποπτη φάση στο 39ο λεπτό έφερε την ΑΕΚ πολύ κοντά στο γκολ. Ο Καράμπελας σέντραρε από αριστερά, ο Μπλάνκο άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει για τον επερχόμενο Σκόκο, ο οποίος την "τσίμπησε" και ανατράπηκε από τον Λούκοβιτς μέσα στην περιοχή.

Ο Γάλλος διαιτητής, Σαΐντ Ενζιμί, έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι και ο Μπλάνκο είχε τη δυνατότητα να φέρει την ΑΕΚ ένα βήμα πιο κοντά στους "32" του Europa League. Ωστόσο, ο Αργεντίνος επιθετικός σημάδεψε λανθασμένα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και άφησε τους φίλους της ομάδας του... με την όρεξη.




Τελικά, ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε για μία ακόμη φορά, αφού η μπάλα τιμώρησε την ομάδα του Χιμένεθ. Στο 43ο λεπτό, μετά από λάθος των παικτών της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, ο Μπουχαρόβ έγινε κάτοχος της μπάλας, κινήθηκε προς την περιοχή κι επιχείρησε ένα σουτ, νικώντας τόσο τον Μανωλά, όσο και τον Σάχα για το 0-1.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου