Τελευταία Νέα

16/12/10

Αρης-Ρόζενμποργκ 2-0

         

Στους "32" του Europa League έδωσε ραντεβού και ο Αρης που νίκησε 2-0 την Ρόζενμποργκ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Τσέζαρεκ και ο Φατί στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων τα "χρυσά" γκολ των "κιτρινόμαυρων". (video)


Στην κλήρωση της UEFA στη Νιόν θα βρεθούν οι παράγοντες του Αρη, μετά την μεγάλη πρόκριση του Αρη με την νίκη (2-0) επί της Ρόζενμποργκ.

Με γκολ των Τσέζαρεκ και Φατί στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, οι παίκτες του Εκτορ Ραούλ Κούπερ πήραν το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης πίσω από την Μπάγερν Λεβερκούζεν και μετά τον ΠΑΟΚ έγινε η δεύτερη ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην κλήρωσει των "32" του Europa League.



Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης.

Διαιτητής: Τόμας Αϊνβάλερ (Αυστρία).

Βοηθοί: Ρόλαντ Χάιμ, Κλάους Στράσερ.

Βοηθοί περιοχής: Ρενέ Άισνερ, Χάραλντ Λέχνερ.


Τέταρτος διαιτητής: Μάνφρεντ Κράσνιτσερ.

Κίτρινες κάρτες: 
Πρίτσα.

Γκολ:
 Τσέζαρεκ (45'+1'), Φατί (90'+2').

Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ):
 Σηφάκης, Κουλοχέρης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (83' Κασναφέρης), Τόχα, Τσέζαρεκ (79' Ρουίς), Κόκε (88' Φατί).



Ρόζενμποργκ (Άρνε Έγκεν): Ορλουντ, Λούστιγκ, Ντορσίν, Ανάν, Μπιάρσμιρ, Γιάμτφαλ (66' Ιβερσεν), Μόλντσκρεντ, Ντεμίντοφ, Σκιέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.


Η θερμή υποδοχή και τα πλάνα...

Το κρύο ήταν έντονο στην Θεσσαλονίκη αλλά οι οπαδοί του Αρη που γέμισαν το "Κλεάνθης Βικελίδης" σε κάθε του γωνία απέδειξαν πως η ατμόσφαιρα εντός γηπέδου ήταν θερμή από νωρίς. Ειδικά με την είσοδο των ομάδων οι φίλοι των "κιτρινόμαυρων" απέδειξαν γιατί δικαιολογημένα συγκαταλέγονται ψηλά στην λίστα σε οπαδούς που προκαλούν εντυπωσιακές στιγμές στο γήπεδο τους.


Χιλιάδες χαρτάκια ανέμισαν στον ουρανό του Βικελίδης και στρώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο μετατρέποντας το "πράσινο" φόντο από το χορτάρι σε ένα άσπρο χαλί από χαρτάκια. Την ίδια ώρα σημαίες αλλά και ένα εντυπωσιακό κορεό έδινε σύνθημα νίκης στους παίκτες του Κούπερ που μαζί με τους αντιπάλους τους έδειχναν αμήχανοι σε όσα παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένοι.


Αγωνιστικά, ο Αργεντίνος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με επιθετικές αρετές και τους Κόκε και Τσέζαρεκ στην επίθεση με τους Χαβίτο, Τόχα και Μενδρινός. Από την άλλη, ο τεχνικός των Νορβηγών, Αρνε Εγκεν στο τελευταίο επίσημο ματς (ομάδα και προπονητής) που είχαν αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-1-2.

Πρωτοβουλία και ευκαιρίες


Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα επέβαλλαν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας την κατοχή της μπάλας αναζητούσαν τον τρόπο που θα έφταναν με απειλητικές διαθέσεις απέναντι από την εστία του τερματοφύλακα, Ορλουντ.


Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη ήρθε στο 13', όταν μετά από μακρινή μπαλιά προς τον Τσέζαρεκ η μπάλα στρώθηκε στον Τόχα, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Όρλουντ.


Δύο λεπτά αργότερα (15') ήταν η σειρά του Χαβίτο, με τον Ισπανό τεχνικό να σουτάρει από την γωνία περίπου της μεγάλης περιοχής της Ρόζενμποργκ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του αντίπαλου πορτιέρο.


Φωνές για πέναλτι και χαλαρότητα


Μετά την πίεση των πρώτων 20 λεπτών με σωστή ανάπτυξη από πλευράς γηπεδούχων, οι παίκτες του Εγκεν ανέβασαν ρυθμούς και απλά έβγαλαν την ομάδα τους από το μισό γήπεδο θέλοντας να διατηρήσουν τους "κιτρινόμαυρους" μακριά από την εστία τους.
Στο 29' σε μια φάση που ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε καλή οπτική επαφή ο Τσέζαρεκ διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του στην μεγάλη περιοχή από έναν αντίπαλό του, αλλά ο Αυστριακός διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Από το ημίωρο και μετά οι παίκτες του Κούπερ χαλάρωσαν και παρόλο που είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα, δεν ήταν εύκολο να βρεθούν διάδρομοι για να απειλήσουν.


Καθυστερήσεις... με γκολ και πανηγύρια


Εξι λεπτά πριν την λήξη του πρώτου 45λεπτου, μετά από επικίνδυνη σέντρα από τον Βανγκέλι στο δεξί άκρο η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Όρλουντ με τους Κόκε και Τσέζαρεκ να μην μπορούν να προλάβουν την πορεία της για να την σπρώξουν στα δίχτυα.

Στο 40' έγινε η πρώτη αξιόλογη και επικίνδυνη φάση από πλευράς Νορβηγών, με τον Ανάν να σουτάρει αλλά η μπάλα μετά από κόντρα να καταλήγει κόρνερ.


Και ενώ η πλειοψηφία όλων είχε συμβιβαστεί με το 0-0 στο πρώτο μέρος, στις καθυστερήσεις το "Κλεάνθης Βικελίδης" πήρε "φωτιά". Ο Κόκε σούταρε και μετά από κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό, η μπάλα έκανε τα τερτίπια της και με αφού ο Όρλουντ χτύπησε την μπάλα, εκείνη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην κενή εστία ο Τσέζαρεκ με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου.



"Ζεστός"... και σοβαρός

Το δεύτερο ημίχρονο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ξεκίνησε χωρίς αλλαγές στα πλάνα των δύο τεχνικών, ωστόσο στην εικόνα του ματς, οι γηπεδούχοι έδειχναν "ζεστοί" από το γκολ που είχαν βάλει πριν λήξη το πρώτο μέρος.


Στο 55', ο Κόκε βγήκε στην αντεπίθεση αλλά πριν πλασάρει τον Νορβηγό γκολκίπερ ανατράπηκε από τον Ντεμίντοφ, ωστόσο και πάλι παρά τις διαμαρτυρίες οπαδών και παικτών για τον Άρη για πέναλτι ο Αυστριακός ρέφερι δεν υπέδειξε τίποτα.


Οι παίκτες του Κούπερ βλέποντας πως δεν μπορούν να βρουν εύκολα τρόπο να μπουν στην περιοχή περιορίζοντας σε συνεχές πασών σε όλο το μήκος του αγωνιστικού χώρου, σπαταλώντας και χρόνο αλλά "ανοίγοντας" και την αντίπαλη άμυνα.

Γκολ στην Γερμανία... ψυχραιμία στο Βικελίδης

Την ώρα που αρχικά η Μπάγερν έστελνε σίγουρα τον Αρη στην επόμενη φάση γρήγορα οι Ισπανοί ισοφάρισαν το ματς στο Λεβερκούζεν. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" οι δύο τεχνικοί με την πάροδο του χρόνου άρχισαν τις αλλαγές για να "φρεσκάρουν" τις ομάδες τους.

Παρόλο που οι Νορβηγοί έδειχνα επικίνδυνοι επιθετικά, στο 77' μετά από ένα διαγώνιο σουτ του Ντορσίν, ο Σηφάκης πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και κερδίζοντας το χειροκρότημα από την εξέδρα.






aris rosenburg 2-0 goal fati






Βαθμολογία 2ου ομίλου (σε 6 αγώνες).
1. Μπάγερ Λεβερκούζεν 8-2 12.
2. Άρης 7-5 10.
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 9-7 8.
4. Ρόζενμποργκ 3-13 3.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου