Τελευταία Νέα

19/12/10

Ηρακλής - ΑΕΚ 2-0


Στο προτελευταίο ματς της Superleague για το 2010, ο Ηρακλής νίκησε με 2-0 την κακή ΑΕΚ και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού με 4 βαθμούς.
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο "γηραιός" κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στην προβληματική ΑΕΚ που και πάλι παρουσίασε το γνωστό της πρόσωπο στα φετινά εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.


Στο πρώτο μέρος ο Ντάνι άνοιξε το σκορ με προβολή από την καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και στο δεύτερο μέρος ο Παπαστεριανός με ένα φανταστικό γκολ, έγραψε το τελικό 2-0.
Μετά και την ήττα της ΑΕΚ, είναι αξιοσημείωτο ότι την 15η αγωνιστική, όλες οι ομάδες που μας εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα στην Ευρώπη, δεν πήραν ούτε βαθμό.

Διαιτητής:  Α. Παππάς (Αθηνών).

Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας), Ι. Τουμπακάρης (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες: Κατσικάς 16', Γκαρσία 43', Ντιόπ 45', Καφές 52', Παπαστεριανός 59', Δέλλας 89'.

Γκολ: Ντάνι 41' (1-0), Παπαστεριανός 58' (2-0).

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Ντάνι, Πίτου Γκαρσία (Σίσιτς 85'), Παπαστεργιανός (Σέζαρ 77'), Σολτάνι (Ηλιάδης 65'), Γιάκομπ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Γιάχιτς, Ντιόπ (Μπλάνκο 45'), Γκέντσογλου (Γκερέιρο 70'), Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο (Τζεμπούρ 60'), Λυμπερόπουλος.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με αρκετή διάθεση και στα πρώτα 17 λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, χωρίς βέβαια να δημιουργηθεί κάποια σημαντική φάση. Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικές βλέψεις.

Μετά το 19ο λεπτό ο ρυθμός έπεσε λίγο, με το παιχνίδι να γίνεται στο χώρο του κέντρου, κάποια μαρκαρίσματα δυνατά, κάποιες σέντρες, αλλά από φάση τίποτα. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 31ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ για τους γηπεδούχους, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Παπαστεριανό ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Αραμπατζή.

Τα λεπτά περνούσαν και φτάσαμε στη φάση των... Αραμπατζήδων στο 35', όταν ο δεξιός μπακ του "γηραιού" έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και η μπάλα πήρε κατεύθυνση για τα δίχτυα της ΑΕΚ, με τον τερματοφύλακα του "δικεφάλου" να διώχνει σε κόρνερ.

Το πέτυχε τελικά...

Η πίεση των γηπεδούχων τελικά έφερε αποτέλεσμα και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, άνοιξαν το σκορ στο 41'. Συγκεκριμένα ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κατσικάς γύρισε με κεφαλιά στην "καρδιά" της άμυνας της Ένωσης, και ανενόχλητοι Γιάκομπ και Ντάνι έβαλαν την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση δεν είναι ξεκάθαρη για το ποιος είναι ο σκόρερ, αλλά ο Ντάνι το χρεώθηκε.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, μια ακόμα φάση και πάλι για τον Ηρακλή, από ένα φάουλ κεραυνό του Λίμα, που πέρασε λίγο άουτ από το γάμα του Αραμπατζή.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ δεν μπορούσε να μείνει με την ίδια ομάδα θέλοντας να κυνηγήσει για ακόμα μια φορά το σκορ σε εκτός έδρας ματς, για τον λόγο αυτό έβαλε στο 45' τον Μπλάνκο στη θέση του κακού Ντιόπ.

Έτσι λοιπόν με 4-2-3-1, και μοναδικά αμυντικά χαφ τους Καφέ και Γκέντζογλου, μπήκε η Ένωση για την ανατροπή. Μόλις στο 50' η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Λεονάρντο, μετά από σέντρα του Καράμπελα, έπιασε απευθείας σουτ και ο Ελευθερόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχισαν να πιέζουν και στο 57' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Σέντρα του Γιάχιτς, και ο Καλαματιανός ελεύθερος μπροστά από το τέρμα έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και σηκώθηκε με τον Ελευθερόπουλο να διώχνει με τα ακροδάκτυλα του σε κόρνερ.

2-0 ο Παπαστεριανός

Και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να δείχνει ικανή να γυρίσει το αποτέλεσμα, ένα τραγικό λάθος από τον Γκέντζογλου, ο Παπαστεριανός έκλεψε την μπάλα, έπιασε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή του Αραμπατζή και έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας και 2-0.

Αμέσως ο Χιμένεθ πέταξε στον αγωνιστικό χώρο τον Τζεμπούρ στη θέση του Σκόκο και φουλ επίθεση από τους κιτρινόμαυρους. Όντος η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε παρά τα δύο τέρματα του Ηρακλή και οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη.

Στο 60' σουτ του Γιάχιτς ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ και στο 62' κεφαλιά από τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα και πάλι πέρασε άουτ. Πλέον η Ένωση άρχιζε να κατεβαίνει στην περιοχή του Ηρακλή ακόμα και με τον Δέλλα και τον Μανωλά!

Ο Χιμένεθ συνέχισε την προσπάθεια από τον πάγκο, βγάζοντας τον μέτριο Γκέντζογλου και στη θέση του πέρασε τον Γκερέιρο στο 70'. Η ΑΕΚ έδειχνε να πιέζει, αλλά στην τελική προσπάθεια τα έκανε μαντάρα με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ηρακλή να νιώθουν όλο και πιο σίγουροι για τη νίκη.

Τα λεπτά περνούσαν και το ματς το πάγωνε ο Ηρακλής με καθυστερήσεις, που γίνονται όμως από όλες τις ομάδες. Η ΑΕΚ ήθελε να αντιδράσει και η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσε για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δυστηχώς για την ΑΕΚ τα... τελευταία χρόνια έχει μείνει στην προσπάθεια!

Το 90λεπτο συμπληρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία σημαντική αλλαγή με τον Ηρακλή να παίρνει μια υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην "γνωστή" φετινή ΑΕΚ. MVP για τον Ηρακλή σίγουρα μοιράζονται τη θέση ο Λίμα με τον Ελευθερόπουλο, ενώ για την ΑΕΚ, εάν υπήρχε κάποιος αυτός θα ήταν μόνο ο Δέλλας που με το πάθος του και την τεχνική του ξεχώριζε ανάμεσα στις κιτρινόμαυρες φανέλες. Πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση!

* Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο οπαδό του Ηρακλή, Γιάννη Αγράδα. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου