Τελευταία Νέα

24/12/10

Ολυμπιακός-Λοτομάτικα Ρόμα: 89-82


    Σπανούλης

Εκμεταλλευόμενος την ανωτερότητα που είχε σε όλο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 89-82 τη Λοτομάτικα Ρόμα στο ΣΕΦ και κατέκτησε την πρώτη θέση του Β' Ομίλου.


Οι "ερυθρόλευκοι" με κορυφαίους σε ακόμα ένα ματς τους Σπανούλη και Μπουρούση, έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής Ρόμα και θα μπουν ως επικεφαλής Ομίλου στην κλήρωση του Top-16 που θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Kill-Bill με 18 πόντους, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 16 πόντους με 4 ασίστ και ο Μπουρούσης 15 με 6 ριμπάουντ. Όσο για τη Ρόμα ο Τραορέ ήταν ασταμάτητος με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ οι Ουάσινγκντον και Τζέντοβιτς σημείωσαν από 16 πόντους.


Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 20 σερί νίκες στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα παραμένοντας δυο χρόνια αήττητος στο γήπεδό του.

Η τελευταία του ήττα σημειώθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2008 όταν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ηττήθηκε (σε αδιάφορο, πάντως, παιχνίδι) από τη Λε Μαν με 78-68

Ο αγώνας


Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός που με τον Σπανούλη να οργανώνει και να σκοράρει και τον Μπουρούση να είναι ασταμάτητος, προηγήθηκε με 12-4. Η Ρόμα αντέδρασε και με δύο συνεχόμενους αιφνιδιασμούς μείωσε σε 12-8, με τον Ίβκοβιτς να καλεί έξαλλος τάιμ άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά, αφυπνίσθηκαν οι γηπεδούχοι, έκλεψαν μπάλες και με τον Μπουρούση να οδηγεί έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (18-8 και 20-10).

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι και πάλι ανέκαμψαν και με τους Τζέντοβιτς, Ντατόμε και Τραορέ έκαναν σερί 0-7 και μείωσαν σε 20-17, πριν ο Σπανούλης δώσει μία ανάσα στον Ολυμπιακό. Η αμυντική λειτουργία των "ερυθρόλευκων" πάντως συνέχισε να έχει πρόβλημα και οι Ντατόμε και Ουάσινγκντον βρήκαν την ευκαιρία να την τιμωρήσουν ισοφαρίζοντας σε 22-22 στο τέλος του δεκαλέπτου με σερί 2-12.

Η αφύπνιση του Μίλος


Ακόμα και προβάδισμα πήρε η Λοτομάτικα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλα΄η ελληνική ομάδα απάντησε με σερί 6-0, παίζοντας και πάλι καλή άμυνα σε όλο το γήπεδο. Η ζώνη της Ρόμα δεν αποσυντόνισε για πολλή ώρα τον Ολυμπιακό, αφού ο Τεόντοσιτς μπήκε φουριόζος στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφερε ξανά στο +7 την ομάδα του (33-26).

Ξανά όμως η ομάδα του Ίβκοβιτς δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά. Η Ρόμα πλησίασε εκ νεόυ στους 2 (33-31). Ο Κέσελ με τον Έρτσεγκ έδωσαν λύσεις και το προβάδισμα των "ερυθρόλευκων" με τον Τεόντοσιτς πάντα να είναι ζεστός, αυξήθηκε στους 8 (45-37), πριν ο Ουάσινγκντον διαμορφώσει το 45-39 του ημιχρόνου.

Ο έλεγχος στον Ολυμπιακό


Για πρώτη φορά στο ματς, ο Ολυμπιακός έδειξε πραγματικά ανώτερος στην τρίτη περίοδο. Αρχικά οι Ρωμαίου έμειναν κοντά στο σκορ χάρη στον Τραορέ που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Οι βοήθειες που έδωσε ο Νεστέροβιτς όμως άρχισαν να δίνουν ώθηση στην ελληνική ομάδα, που αυξάνοντας την πίεσή της έχτισε διψήφια διαφορά.

Η φροντ λάιν έκανε καλή δουλειά και ο Μπουρούσης σκόραρε για το 56-46. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δευτεραθλητές Ελλάδας διατήρησαν τον έλεγχο και έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 64-53.

Στην τελευταία περίοδο η Ρόμα ξεκίνησε μειώνοντας στους 6 αλλά ο συνήθης ύποπτος πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη που με 5 σερί πόντους έκανε το 72-63. Εκεί που σταμάτησε ο "Kill-Bill", ανέλαβε ο Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος τροφοδοτήθηκε τόσο από τον Σπανούλη όσο και από τους υπόλοιπους και κράτησε το προβάδισμα της τάξεως των 8 πόντων για τον Ολυμπιακό, την ώρα που η Ρόμα πάλευε με τους Τραορέ και Ουάσινγκντον για να μειώσει.

Ο Νεστέροβιτς δεν είχε πρόβλημα να βάλει τη σφραγίδα του στο τελικό αποτέλεσμα (89-82), που έστειλε τον Ολυμπιακό στο Top-16 ως πρώτο του Ομίλου, αφού και οι δύο ομάδες χαλάρωσαν στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα η Λοτομάτικα να μην μπορέσει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-39, 64-53, 89-82.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 14, Σπανούλης 18 (3), Μπουρούσης 15 (1), Κέσελ 9 (2), Μαυροκεφαλίδης 6, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 16 (3), Χαλπερίν 2, Λούκας 4.

Λοτομάτικα (Μπονιτσόλι): Ουάσινγκντον 16 (2), Βιτάλι 2, Κροσαριόλ 4, Τραορέ 22, Ντατόμε 14, Τζέντοβιτς 16 (1), Ντάσιτς 6 (2), Χέτβελτ 2.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου