Τελευταία Νέα

24/12/10

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 93-62

  

Ο Παναθηναϊκός ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στην Αρμανι Μιλάνο την οποία διέσυρε με σκορ 93-62 και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση του Δ' ομίλου.

Μπορεί οι πράσινοι να χρειάζονταν νίκη έστω με έναν πόντο απέναντι στην ιταλική ομάδα, ωστόσο η ομάδα του Ζελικο Ομπράντοβιτς συνδύασε μαζί και σόου.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τους Μπατίστ, Μάριτς αλλά και Νίκολας που ήταν στη 12άδα αλλά προτιμήθηκε να ξεκουραστεί.


Ο Παναθηναϊκός με 53% στα δίποντα κα 47% στα τρίποντα ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα και έφτασε πολύ εύκολα στην τελική επικράτηση, ελέγχοντας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τα ριμπάουντ (τελείωσε το ματς με 45 έναντι 23).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν ο Περπέρογλου με 14 πόντους ενώ από 11 είχαν οι Βουγιούκας και Φώτσης.

Ο αγώνας:

Με όπλο την καλή του άμυνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 11-6, όμως στη συνέχεια η Αρμάνι βρήκε τρόπο για να ισοφαρίσει σε 11-11 και να μείνει... ζωντανή στο κυνήγι του στόχους της. Ένα τρίποντο του Φώτση ήταν αρκετό για να αφυπνίσει την ομάδα του... Ακολούθησε κι άλλο από τον Διαμαντίδη και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +9 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Μία διαφορά που χτίστηκε χάρη στην ευστοχία του έξω από τα 6.75 (3/4), αλλά και τον έλεγχο των ριμπάουντ καθώς είχε 7 έναντι 2 της Αρμάνι. Μία Αρμάνι που έδειχνε πολύ επιρρεπής στο λάθος και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό στη ρακέτα, παρά τις απουσίες των Μάριτς και Μπατίστ.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε πλέον επιβάλει για τα καλά το ρυθμό του. Εκμεταλλεύεται τις αλλαγές που έκανε το Μιλάνο σε όλα τα πικ εντ ρολ και ο Κώστας Τσαρτσαρής βρέθηκε μόνος του από την κορυφή της ρακέτας γράφοντας το 29-19.

Την "καθάρισε"

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ομπράντοβιτς μπήκε ακόμα πιο φορτσάτη στο παρκέ, εκτόξευσε τη διαφορά στους 18 πόντους (50-32) και υποχρέωσε τον Μπούκι να πάρει γρήγορα γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ. Οι πράσινοι στη συνέχεια άρχισαν να προσφέρουν και θέαμα.

Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Αντώνη Φώτση έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση απόλυτης ισχύος (56-34) και ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες. Το 67-46 της γ' περιόδου δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στην ιταλική ομάδα που δεν μπορούσε να επιστρέψει στο ματς. 

Έτσι, λοιπόν, στην δ' περίοδο ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έριξε το ρυθμό του αλλά συνέχισε να αυξάνει και την υπέρ του διαφορά η οποία άγγιξε τους 30 πόντους μετά από καλάθι του Καλαθη που έγραψε το 87-57. Στο 35' ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τους Ζούμπο και Μπόγρη οι οποίοι και έπαιξαν μέχρι το τέλος. Ο πρώτος μάλιστα πέτυχε ένα καλάθι και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ο κόσμος συχνά πυκνά τραγουδούσε συνθήματα για το ποδόσφαιρο δείχνοντας την απογοήτευσή του για την κατάσταση και τις αποχωρήσεις. Πάντως, στο τέλος αποθέωσε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς και φώναξε ρυθμικά το όνομα του με το ταμπλό να γράφει 93-62.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 46-32, 67-46, 93-62

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14 (2), Φώτσης 11 (1), Σάτο 10, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 9 (3), Διαμαντίδης 9 (3), Βουγιούκας 11, Καλάθης 9, Μπόγρης, Καϊμακόγλου 12 (1), Ζούμπος 2.

Αρμάνι Τζινς (Μπούκι): Μαντσινέλι 4, Πεχέροφ 5, Μασιούλις 4, Μορντέντε 3 (1), Φίνλεϊ 13 (3), Τζάαμπερ 11, Ρόκα 4, Μέλι 6 (1), Χόκινς 12 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου