Τελευταία Νέα

17/12/10

Η Κλήρωση για ΑΡΗ και ΠΑΟΚ.


Για πρώτη φορά ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ & Άρης) θα παίζουν Φλεβάρη στην Ευρώπη, την στιγμή που το πρώην... ΠΟΚ δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο. Στις 14:00 η κλήρωση του Europa League, στις 13:00 του CL.Το μεσημέρι της Παρασκευής διεξάγονται στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του Champions League στις 13:00 και του Europa League στις 14:00.


Το ελληνικό ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στην κλήρωση των "32" του Europa League, καθώς υπάρχει διπλή εκπροσώπηση με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται στο δεύτερο group δυναμικότητας.
Τα group δυναμικότητας στο Europa League χωρίστηκαν ανάλογα με την επίδοση στους ομίλους, δηλαδή στο 1ο είναι οι 12 ομάδες που πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και οι 4 καλύτερες από τις 8 ομάδες που προέρχονται από το Champions League.

Οι 4 με την χειρότερη επίδοση από το Champions League θα είναι στο δεύτερο group δυναμικότητας μαζί με τις 12 που πήραν την 2η θέση στους ομίλους τους, όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Τα ματς στους "32" θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου, με τους επαναληπτικούς στην έδρα αυτών από το 1o group δυναμικότητας, ενώ εν συνεχεία θα γίνει και η κλήρωση για τους "16", με τα ματς να διεξάγονται στις 10 και 17 Μαρτίου.

Τα groups δυναμικότητας για τους "32" του Europa League:

GROUP A

Μάντσεστερ Σίτι
Λεβερκούζεν
Σπόρτινγκ
Βιγιαρεάλ
Ντιναμό Κιέβου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ζενίτ
Στουτγκαρδη
Αϊντχόφεν
Παρί Σ.Ζ.
Λίβερπουλ
Πόρτο

Σπαρτάκ Μόσχας
Μπράγκα
Άγιαξ
Τβέντε

GROUP B

Λεχ Πόζναν
Άρης
Λιλ
ΠΑΟΚ
ΜΠΑΤΕ
Σπάρτα Πράγας
Άντερλεχτ
Γιουνγκ Μπόις
Μέταλιστ
Σεβίλλη
Νάπολι
Μπεσικτάς

Ρουμπίν Καζάν
Βασιλεία
Ρέιντζερς
Μπενφίκα
*δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες που ήταν μαζί στον όμιλο και από την ίδια χώρα
Η κλήρωση του Champions League

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι οι Τότεναμ, Σάλκε, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Σαχτάρ, ενώ στο δεύτερο είναι οι Ίντερ, Λιόν, Βαλένθια, Κοπεγχάγη, Ρόμα, Μαρσέιγ, Μίλαν και Άρσεναλ.

Όπως και στο Europa League, δεν μπορούν να παίξουν αντίπαλες ομάδες που ήταν μαζί στον όμιλο ή προέρχονται από την ίδια χώρα.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι φυσικά οι ομάδες που στον όμιλό τους πήραν την πρώτη θέση και στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αυτές που στον όμιλό τους πήραν την δεύτερη.

Οι σύλλογοι που κατέκτησαν την κορυφή του ομίλου τους έχουν... θεωρητικά το πλεονέκτημα έδρας, καθώς θα παίξουν το πρώτο ματς εκτός έδρας και την ρεβάνς στο "σπίτι" τους.

Οι πρώτες αναμετρήσεις για την φάση των "16" του Champions League θα διεξαχθούν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 22 και 23 του ίδιου μήνα.

Τα groups δυναμικότητας του Champions League:

Group A


Τότεναμ
Σάλκε
Μάντσεστερ Γ.
Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου
Τσέλσι
Ρεάλ Μαδρίτης
Σαχτάρ

Group B

Ίντερ
Λιόν
Βαλένθια
Κοπεγχάγη
Ρόμα
Μαρσέιγ
Μίλαν
Άρσεναλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου