Τελευταία Νέα

8/1/11

Καβάλα-ΑΕΛ 1-0

     

Ένα πανέμορφο γκολ του Ντιέ έδωσε μια πέρα ως πέρα δίκαιη νίκη στην Καβάλα, κόντρα σε μια Λάρισα για... κλάματα, που είναι όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό.


Οι "αργοναύτες" ήταν το μεγάλο αφεντικό στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως ένα και... καλό του Ντιέ, τους ήταν αρκετό για το τρίποντο.

Ο αρχηγός των γηπεδούχων, εκτός από τις σπουδαίες λύσεις που έδωσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κατάφερε με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή να νικήσει τον εξαιρετικό Τσοντοφάλσκι και "καθαρίσει" τη νίκη.


Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ ήταν απογοητευτική και δίχως υπερβολή για... λύπηση. Μηδέν ψυχή, μηδέν πάθος, καθόλου αποφασιστικότητα από τους παίκτες της ομάδας του κάμπου, που βλέπουν τον υποβιβασμό να έρχεται και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Διαμαρτυρήθηκαν βέβαια στην αρχή και σωστά για τραγικά λάθη του Καλόπουλου, όμως έτσι όπως έπαιζαν έχασαν κι αυτή την δικαιολογία.

Μοναδικός που διασώθηκε από το βυσσινί... ναυάγιο, ήταν ο Τσοντοφάλσκι που με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις κράτησε το σκορ στο 1-0 και έδωσε την ελπίδα στους συμπαίκτες του πως τίποτα δεν τελείωσε. Βέβαια οι ίδιοι, δεν ήταν το ίδιο άξιοι.

Μ' αυτή τη νίκη, η Καβάλα έπιασε στην 3η θέση τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με 24 βαθμούς, έχοντας βέβαια ένα ματς παραπάνω. Όσο για την ΑΕΛ, παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μόλις 11 πόντους και ευελπιστεί να μην ξεφύγουν ο Πανσερραϊκός, ο Πανιώνιος και οι υπόλοιποι. Πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδος.

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος

Βοηθοί: Χ. Μπαλτάς, Α. Καρατζίκας

Κίτρινες κάρτες: 23' Ντουγκλάο, 39' Ντιέ, 58' Χργκόβιτς, 60' Καρντόσο, 81' Αμπντούν / 13' Βελάσκο, 20' Κουζέν, 23' Ιγκλέσιας,

Γκολ: 47' Ντιέ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Kαβάλα(Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντιε, Αμπντούν, Βουτσίσεβιτς, Ονουάτσι, Ογκμπέτσε.

ΑΕΛ (Γιορν Άρνεσεν): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.

"Ξύλο" και... Καλόπουλος

Στο 19ο λεπτό, οι "βυσσινί" είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουν για πρώτη φορά απειλητικοί και πιθανότατα να σκοράρουν, όμως λίγο ο Τόμασιτς και περισσότερο ο Καλόπουλος, χάλασε τα σχέδια τους. Συγκεκριμένα, ο Κουζέν έκλεψε την μπάλα από τον Τόμασιτς και λίγο πριν βγει μόνος του στην επίθεση, ανατράπηκε από τον αμυντικό της Καβάλας. Κάπου εκεί, μπαίνει στην... ιστορία και ο Καλόπουλος που όχι μόνο δεν έδωσε κάρτα στον Τόμασιτς, αλλά καταλόγισε φάουλ υπέρ των "αργοναυτών"! Αυτό όπως εξόργισε τους παίκτες της ΑΕΛ και άναψε τα αίματα στο ματς.

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει δύο λεπτά αργότερα (21'), όταν ο Χργκόβιτς έδωσε αγκωνιά στον Μπλάζεκ, ο άσος της ΑΕΛ έπεσε στο έδαφος, ο Καλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς και στην συνέχεια ο Νταμπίζας έκανε φάουλ. Η συγκεκριμένη φάση, ήταν λάδι στην φωτιά και τρανό παράδειγμα ήτα μια κοκορομαχία ανάμεσα σε Ντουγκλάο και Ιγκλέσιας, που είχε ως αποτέλεσμα μια κίτρινη κάρτα για τον καθένα.

Τα υπόλοιπα λεπτά, περνούσαν δίχως φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά τα νεύρα συνεχίστηκαν. Η Καβάλα είχε μια ελαφριά υπεροχή, αλλά την καλύτερη φάση μέχρι του τέλος του ημιχρόνου την δημιούργησε η ομάδα του κάμπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου