Τελευταία Νέα

30/1/11

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 74-79



Μετά από συγκλονιστικό ματς, ο Ολυμπιακός είχε την ψυχραιμία στο τέλος να εκμεταλλευτεί τα λάθη της ΑΕΚ και να επικρατήσει με 79-74 κάνοντας "15 στα 15"

Το αήττητο του Ολυμπιακού κινδύνευσε στο κλειστό της Ζωφριάς, όμως οι παίκτες του Ίβκοβιτς αν και πέρασαν διά πυρός και σιδήρου έφυγαν νικητές ξεπερνώντας και το εμπόδιο της ΑΕΚ.

Από την άλλη, η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού έδειξε ικανή για μεγάλα πράγματα ακόμα και τώρα που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν κι έμειναν από το ξεκίνημα του αγώνα μέσα στο ματς, κοντράροντας τον Ολυμπιακό ο οποίος έπαιζε χωρίς τους Νεστέροβιτς, Παπαλουκά, Γκόρντον και Βασιλόπουλο μέχρι το τέλος. Τα πολλά λάθη πάντως στο τέλος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ενώ για μία ακόμα φορά ένα τρίποντο του Σπανούλη "καθάρισε" το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του.

Ο Έλληνας άσος ο οποίος ήταν στον πάγκο για αρκετή ώρα μπήκε στο παρκέ στο τελευταίο ενάμιση λεπτό και στα 42'' έδωσε τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ γράφοντας το 71-76 κι ενώ το ματς ήταν στο καλάθι μετά την τρίποντη βόμβα του Χαρτ στο 1.03''. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια αλλά ο Έρτσεγκ με καλάθι και φάουλ στο τέλος έκανε το 72-79.

Ο Μπουρούσης με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του, ενώ στους 14 έμεινε ο Έρτσεγκ που ήταν όμως πολύ θετικός. Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Χαρτ που έβαλε φωτιά στο ματς με το τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, αλλά και ο Κοχαντάρεβιτς που έκανε εξαιρετικό γ' δεκάλεπτο και κόντραρε στα ίσα τον Μπουρούση. Συγκινητικός ο Καστλ, ο μόνος που έχει απομείνει από τους ξένους που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ ορεξάτες και μέσα σε τρία λεπτά είχαν πετύχει μαζί 19(!) πόντους με 8/8 σουτ εντός παιδιάς κάτι που συναντάς σπάνια, αν μη τι άλλο σε έναν αγώνα μπάσκετ. Το ωραίο θέαμα (11-8) φαίνεται πως δεν αρέσει σε κάποιους οι οποίοι θέλησαν να... χαλάσουν ένα ματς και μάλιστα χωρίς λόγο. Μία κροτίδα έπεσε στο παρκέ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πυκνός καπνός υπήρχε παντού, με τους παίκτες να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Μετά την 20λεπτη διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, οι δύο ομάδες μπήκαν ξανά στο παρκέ και το παιχνίδι άρχισε και πάλι. Ο Ολυμπιακός πήρε στη συνέχεια το προβάδισμα (17-20, 19-22) και με έξι πόντους από Έρτσεγκ και Χαλπερίν έχτισε μια διαφορά 7 πόντων (21-28). Αυτό ήταν και το σκορ του α' δεκαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ευνοημένος από τη διακοπή.

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον Μπουρούση και τον Κοχαντάρεβιτς. Οι δύο ψηλοί ήταν αυτοί που κυριαρχούσαν μέσα στις δύο ρακέτες και σκόραραν κατά βούληση για τις ομάδες τους. Η διαφορά για τον Ολυμπιακό εκτοξεύτηκε στους 11 πόντους (21-32) όμως τρία διαδοχικά καλάθια από τον Κοχαντάρεβιτς υποχρέωσαν τον Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ και να ζητήσει καλύτερη άμυνα από τους παίκτες του.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 29-36, όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων με σερί 5-0. Τελικά, όμως ο Νίκος Παπανικολάου της ΑΕΚ μείωσε και διαμόρφωσε το 40-46 του ημιχρόνου. Το 80% της ΑΕΚ στα δίποντα ήταν όντως εντυπωσιακό (16/20) και ήταν αυτό που την κράτησε μέσα στο παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις και από την περιφέρεια (5/13).

Ντέρμπι με τα όλα του

Στην επανάληψη, ο Χαλπερίν έδωσε μερικές σημαντικές επιθετικές λύσεις και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 40-48 και 46-52, όμως με την κακή του άμυνα έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να μένουν μέσα στο ματς. Με τρίποντο του Καλλινικίδη οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 49-52 ενώ ο Καστλ ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα με σουτ τριών πόντων από τη γωνία για το 54-54.

Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι τον Μπουρούση να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και να κάνει το 54-60. Ωστόσο με ένα μικρό σερί 4-0 στο τέλος, η ΑΕΚ μείωσε και πάλι και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της έκπληξης της αγωνιστικής.

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο ο Τεόντοσιτς με ένα τρίποντο έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Καστλ. Κι αν η ΑΕΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε πλήρως βάζοντας μόνο τις βολές (62-63), ήταν ο Χαρτ ο οποίος μετά από ώρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης (64-63).

Το ματς στο 35' ήταν στο 66-66 όμως ο Νίλσεν με βολές και ένα δίποντο στη συνέχεια έκανε το 66-71, δίνοντας αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του στα 3.15'' πριν το τέλος. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά κάτι οι άστοχες βολές του Χαρτ, κάτι το ερ μπολ του Νικολαϊδη έδωσε την ευκαιρία στον καλύτερο Ολυμπιακό να κρατήσει το προβάδισμα και με τον Σπανούλη να το εδραιώσει στα 42'' πριν το τέλος (71-76). Όλα τελείωσαν εκεί και το τελικό σκορ γράφτηκε με ένα σουτ του Καστλ.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-46, 58-60, 74-79

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 17(2), Κοχαντάρεβιτς 15(1), Νικολαϊδης, Παπανικολάου 6, Χαρτ 20(2), Ντικούδης 11, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 3(1), Κάρι 2, Τζόλος.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Σπανούλης 5(1), Μπουρούσης 19(1), Κέσελ 3(1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 7, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 14, Τεόντοσιτς 11(3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου