Τελευταία Νέα

25/1/11

ΠΑΟΚ - Χωρίς κόσμο με Ολυμπιακό!!

   


Χωρίς κόσμo (αν και έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση oι άνθρωποι ΠΑΟΚ) θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπελλου Ελλάδας στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 80.000 ευρώ πρόστιμο για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.



Οι "ασπρόμαυροι" έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση η οποία αν δεν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι θα αγωνιστούν χωρίς τους φιλάθλους στην αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους" για τους "8" του Κυπέλλου.



"ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α' Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ".

Καταθέτει έφεση την Τετάρτη (26/1)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταθέτει την Τετάρτη (26/1) έφεση στην δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας η εκδίκαση να γίνει πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε σε περίπτωση δικαίωσης το ματς να γίνει με κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δεχθεί τη μικρότερη ποινή έδρας και το μικρότερο χρηματικό πρόστιμο για γεγονότα ευρείας κλίμακας, όπως χαρακτηρίστηκαν αυτά του Βόλου. Η μέγιστη ποινή έδρας είναι δύο αγωνιστικές και τα πρόστιμα κυμαίνονται από 75.000 έως 150.000 ευρώ.

Ευθύνες στην Αστυνομία επέρριψε ο ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την απολογία της στον Αθλητικό Δικαστή, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αστυνομία. Στην ακροαματική διαδικασία ως μάρτυρες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίσθηκαν ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος και ο υπεύθυνος ασφαλείας Νώντας Παπαεπαμεινώντας ενώ την υπερασπίστηκαν οι νομικοί κ.κ Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παρών από νωρίς έδωσε στην αίθουσα και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιαννίκος!

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να παραστεί ως μάρτυρας στην εκδίκαση, επικαλούμενος άδεια από την υπηρεσία του μέχρι 5 Φεβρουαρίου.

"Δεν τιμά καθόλου την Superleague η απουσία του αστυνομικού διευθυντή. Δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεται εδώ η Αστυνομία για να δικαιολογήσει όσα έγραψε στην αναφορά της" υποστήριξε διαμαρτυρόμενος ο κ. Κυριάκος, μόλις ο δικαστής απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ για αναβολή.

Στο πλαίσιο της υπεράσπισης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μπίρδας, συνέκρινε τα επεισόδια του Βόλου, με αυτά που έλαβαν χώρα στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Παναθηναϊκό και υποστήριξε πως δεν συντρέχει λόγος ο ΠΑΟΚ να δικαστεί για επεισόδια ευρείας κλίμακας.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ Νώντας Παπαεπαμεινώντας εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν έξω από το Πανθεσσαλικό. Μάλιστα, τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του ένα βίντεο που μπορεί να δώσει απαντήσεις. Ο Κυριάκος Κυριάκος χαρακτήρισε αστεία την έκθεση της Αστυνομίας, της επέρριψε όλες της ευθύνες για το ότι έγινε, ενώ ακόμη τόνισε ότι “ο ΠΑΟΚ έρχεται εδώ για να δικαστεί, ενώ είναι ήδη δικασμένος”. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν και οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ζημία για 10 άτομα;”

Ο κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης πήρε τον λόγο και τόνισε σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει την αθώωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Πρέπει να αναφερθούν ότι: υπάρχουν καλές σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων. Η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της ημέρας στον Βόλο πέρασε απαρατήρητη. Μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αστυνομίας αναφέρεται η χρήση των χημικών. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης από την Αστυνομία. Είναι δυνατόν; Να προκαλείτε τόση ζημιά στον κόσμο, επειδή 10 άτομα είχαν άσχημες διαθέσεις. Να τιμωρούμε την ΠΑΕ, να τιμωρούμε τον πολίτη. Η Αστυνομία γιατί αν μένει ατιμώρητη;. Η έκθεση μιλά για γυάλινα μπουκάλια στην κερκίδα του ΠΑΟΚ. Που τα βρήκαν τα μπουκάλια; Είναι δυνατόν; Που τα βρήκανε; Δηλαδή να δεχθούμε ότι οι αστυνομικοί είναι τόσο ανίκανοι; ή να δεχθούμε ότι λένε ψέματα;".

Μάλιστα ο κ. Μαυρομάτης με έντονο ύφος επικαλέσθηκε πολλά παραδείγματα και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την οδυνηρή εμπειρία του Βόλου από τη χρήση δακρυγόνων. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε και την έγγραφη ανακοίνωση του Συνδέσμου οδηγών λεωφορείων Β. Ελλάδος η οποία κατακρίνει τον χειρισμό της Αστυνομίας, ενώ επικαλέσθηκε και δημοσιεύματα εφημερίδων. "Θεωρώ εξαιρετικά άδικο να βρίσκεται στο εδώλιο μία ΠΑΕ, γιατί της συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο οι αστυνομικοί. Σταματώ εδώ" κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης.

1 σχόλιο: