Τελευταία Νέα

28/2/11

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-1

                        


Ένα τυχερό γκολ του Σβέρκος, έκοψε το σερί νικών του Ολυμπιακού στο 11, αφού ισοφάρισε το τέρμα του Μιραλάς και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς στη Νέα Σμύρνη. Από πρωταγωνιστής... μοιραίος ο Άλμπερτ Ριέρα, που αποβλήθηκε. Έτσι, το +10 από τον ΠΑΟ παρέμεινε.


Ό,τι δεν κατάφερε ο Άρης, ο Παναθηναϊκός και άλλες 9 ομάδες, το πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Οι "κυανέρυθροι" ισοφάρισαν κόντρα στην ροή του αγώνα και ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να μοιραστεί βαθμούς για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πέτυχαν ένα γκολ με τον Μιραλάς, δημιούργησαν φάσεις, όμως δεν μπόρεσαν τελικά να διευρύνουν το σερί νικών που έμεινε στο 11. Παράλληλα, δεν κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 12 βαθμούς, όμως ακόμη και έτσι παραμένουν το φαβορί.


Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, αφού οι δύο ομάδες ήθελαν τον τρίποντο και έτσι δεν δίστασαν να παίξουν πολύ επιθετικά. Ο Ολυμπιακός ήταν το αφεντικό σ' όλο το ματς, αλλά δύο φάσεις αποδείχτηκαν μοιραίες για την έκβαση του αγώνα.

Η πρώτη ήταν η ισοφάριση από τον Σβέρκος μ΄ένα άκρως τυχερό γκολ στο 68' (ο επιθετικός του Πανιωνίου ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης), ενώ η δεύτερη ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (73') όταν ο Ριέρα δεν κράτησε τα νεύρα του, χτύπησε εκτός φάσης τον Κοντοέ και αποβλήθηκε.

Κάπως έτσι, ο αριστεροπόδαρος Ισπανός κατάφερε από μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης (πέτυχε την καλύτερη εμφάνισή του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα) να γίνει μοιραίος για την ομάδα του, αφού το αριθμητικό μειονέκτημα άλλαξε τα πλάνα του Βαλβέρδε (ετοίμαζε αλλαγή τον Πάντελιτς, αλλά δεν μπήκε ποτέ), δυσκόλεψε την κατάσταση και έφερε το τελικό 1-1.

Να σημειωθεί βέβαια, πως η φάσης της αποβολής του Άλμπερτ Ριέρα προήλθε έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των "ερυθρόλευκων", όταν ο Κοντοές έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ντουντού και οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε φώναζαν πως πέρασε η μπάλα είχε μπει εντός εστίας.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες φτάνουν τους 61 βαθμούς και διατηρούν την διαφορά ασφαλείας των 10 βαθμών, από τον "αιώνιο" αντίπαλο, έξι αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, οι Νεοσμυρνιώτες δεν έδειξαν καλό πρόσωπο -ειδικά- στην αρχή, έδωσαν πολλούς χώρους στους φιλοξενούμενους, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από το κέντρο και πίσω, ενώ και επιθετικά δεν έβρισκαν τρόπους να φτιάξουν παιχνίδι. Παρόλα αυτά το γκολ ήρθε, μαζί και ο βαθμός της ισοπαλίας που βέβαια δεν ικανοποιεί τους "κυανέρυθρους", καθώς παραμένουν στα όρια της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού.

Στοιχεία αγώνα.



Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης

Βοηθοί: Γ. Πάνου, Δ. Ευθυμιάδης

Κίτρινες: 75' Κοντοές, 90' Σβέρκος 11' Μανιάτης

Κόκκινες: 73' Ριέρα

Γκολ68' Σβέρκος / 43' Μιραλάς

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής)Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (82' Αναστασόπουλος), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν (89' Κούκετς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο (34' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Μανιάτης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (82' Ρόμενταλ), Ριέρα, Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (67' Ουρτάδο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου