Τελευταία Νέα

12/2/11

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

        


Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και πετυχαίνοντας μεγάλη ανατροπή, επικράτησε του Άρη με 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Σκόρερ για πρώτη φορά με τα "ερυθρόλευκα" ο Τζιμπούρ, γκολάρα από Φουστέρ που έδωσε τη νίκη και "γύρισε" το 1-0 από το τέρμα του Νέτο. Το πρωτάθλημα είναι όλο και πιο κοντά για τους Πειραιώτες.



Η 10η συνεχόμενη νίκη της ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν και η πιο καθοριστική! Οι Πειραιώτες έφυγαν με το τρίποντο από την έδρα του Άρη μετά από περίπου 4μιση χρόνια και ετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με αέρα 7 ή και περισσότερων βαθμών.

Φυσικά, το έργο των "ερυθρολεύκων" μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο... κακός δαίμονας του, με τ' όνομα Άρης, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον φοβερό και τρομερό Νέτο, αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Η επιθυμία και το πάθος των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ασυναγώνιστη.

Πως ήρθε όμως η ανατροπή; Το πρώτο τέρμα του Ραφίκ Τζιμπούρ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα πριν το τέλος του ημιχρόνου και άλλο ένα πανέμορφο γκολ από τον Νταβίδ Φουστέρ (το 8ο φέτος), έφτασαν και περίσσεψαν στον Ολυμπιακό, που κατάφερε να βάλει τέλος στις ήττες σε κρίσιμα παιχνίδια.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, διέψευσαν όσους δεν τους είχαν ικανούς να πάρουν κάποιο ντέρμπι και στο πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινής σεζόν, έδειξαν την πραγματική τους αξία, περίσσιο πάθος και όλα αυτά, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος, που ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει τη νίκη, ενώ συνεχίζει παράλληλα το σερί νικών του σε εκτός έδρας αναμετρήσεις φτάνοντας στον αριθμό 6! Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες πλησιάζουν ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού θα υποδεχτούν τον "αιώνιο" αντίπαλο με διαφορά από 7 έως 10 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης ήταν τρομερά εύστοχος και πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση που δημιούργησε με τον πρώτο του σκόρερ, Νέτο, όμως έδειξε πως δεν το ήθελε τόσο πολύ, όσο οι φιλοξενούμενοι. Ίσως οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου να είχαν από τώρα το μυαλό τους στο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι και δεν έδειξαν το πάθος και την πραγματική τους αξία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο κόσμος της ομάδας ήταν πάντως εκεί και δημιούργησε όπως πάντα μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ακόμη κι όταν ο Φουστέρ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, το τραγούδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν σταμάτησε λεπτό, όμως οι παίκτες δεν ανταπέδωσαν την αγάπη του κόσμου, σ' αυτό το ματς.

Δυστυχώς, σ' άλλο ένα ματς ο διαιτητής έγινε πρωταγωνιστής σε μερικές περιπτώσεις, όπως στο πέναλτι του Πρίττα πάνω στον Ριέρα που δεν δόθηκε και σε κάποιες κίτρινες που δεν δόθηκαν στους παίκτες και των δύο ομάδων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Νέρι Καστίγιο αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα, αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης".

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος.

Βοηθοί: Γ. Πάνου, Η. Αλεξέας.

Κίτρινες: 10' Φατί, 58' Βελλίδης, 90+1' Ρονάλντο / 26' Ιμπαγάσα, 58' Ριέρα.

Γκολ: 17' Νέτο / 39' Τζιμπούρ, 75' Φουστέρ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Βαγγέλη, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Τόχα (85' Πορτίγια), Φατί,  Πρίττας, Νέτο, Μπομπαντίγια (73' Καστίγιο), Κόκε.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο (82' Χολέμπας), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης (72' Τοροσίδης), Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς (27' Ζαϊρί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου