Τελευταία Νέα

26/2/11

Ηρακλής - Καβάλα 83-79


Μία ακόμα σπουδαία νίκη που του επιτρέπει να ελπίζει σε παραμονή πέτυχε ο Ηρακλής, που επικράτησε με 83-79 της Καβάλας στο "Ιβανώφειο".

Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ, μετά το "διπλό" στη Ρόδο, πήρε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνος και πλέον ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό.

Από την άλλη, η Καβάλα έχασε έδαφος στη "μάχη" για την τετράδα, αφού έμεινε στην 7η θέση, όπου συγκατοικεί με το Περιστέρι.
Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να "τρέξουν" από την αρχή του αγώνα, αλλά η Καβάλα έδειχνε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα υψηλό τέμπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, το πρώτο δεκάλεπτο να βρει τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπροστά στο σκορ με 28-29, την ίδια στιγμή που ο Χουγκάζ προσπαθούσε να βρει το "αντίδοτο" και να κλείσει διαδρόμους για την Καβάλα.

Ύστερα, λοιπόν από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το ματς. Ο κόσμος και η αποφασιστικότητα των παικτών έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στον "Γηραιό", ο οποίος πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να σημειώσει 27 πόντους και να προηγείται στο ημίχρονο με εννέα πόντους (56-47).

Στην τρίτη περίοδο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι δεν ανησυχούσαν από την Καβάλα που προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να "σπάσει" την καλά οργανωμένη άμυνα του Ηρακλή. Η διαφορά έξι λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου ήταν στους 13 πόντους για τους παίκτες του Κρις Χουγκάζ (66-53). Έτσι, το 30' βρήκε τις δύο ομάδες στο 71-61.

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους (71-63) μετά την προσωρινή μείωση του σκορ από την Καβάλα και κατάφερε τελικά να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με 83-79, το οποίο του επιτρέπει να κάνει όνειρα... παραμονής.

Τα δεκάλεπτα: 28-29, 56-47, 71-61, 83-79.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου