Τελευταία Νέα

12/2/11

Άρης - Ηλυσιακός 84-79


Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Αρης επικράτησε στην παράταση (65-65 καν. αγ.) του Ηλυσιακού με 84-79. Οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης καθ' όλη την διάρκεια, αλλά οι φιλοξενούμενοι με ένα εξαιρετικό τελευταίο πεντάλεπτο οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση.
Οι "κιτρινόμαυροι" επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό, όμως έφτασαν σε μία αγχωτική νίκη (84-79) απέναντι στον Ηλυσιακό, ο οποίος με πνεύμα μαχητή οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (65-65 καν. αγ.).

Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ μετά το αρχικό "μούδιασμα" των πρώτων και των... τελευταίων - όπως αποδείχτηκε - λεπτών της αναμέτρησης έφτασαν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν εξαιρετικό Ηλυσιακό.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικιών είχε τονίσει στους αθλητές του, ότι θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή κόντρα στον Ηλυσιακό και να μην επαναπαυτούν στη νίκη και την εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Αρης, λοιπόν έπαιξε με την φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκε, καθώς ο Κώστας Χαραλαμπίδης στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης κατάφερε με απόλυτη ψυχραιμία να ευστοχήσει στις ελεύθερες βολές που διαδοχικά κέρδισε (6/6, συνολικά 10/12) και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο αγώνας.

Ο Ηλυσιακός θέλησε να αιφνιδιάσει τον Άρη και κατάφερε να προηγηθεί με 4-8. Από εκείνο, όμως το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και με σερί 14-0 μέσα λιγότερο από δύο λεπτά πήραν προβάδισμα 10 πόντων (18-8). Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-16, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα από τον Ηλυσιακό, ο οποίος έδειξε να ξαφνιάζεται από την αντίδραση του Άρη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Αρης ξεκίνησε από το σημείο που έμεινε στην πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι με 10 πόντους από τον Ηλυσιακό, ο οποίος δεν έδειχνε ικανός να βρει λύσεις (33-22). Στη συνέχεια ο ρυθμός δεν έπεσε και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 37-24.

Όλα... Χ.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν και να απειλήσουν τον Αρη. Και εν μέρη τα κατάφεραν, καθώς με τον Νίκο Χατζή τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου πλησίασαν στους 10 (48-38). Παρόλα αυτά, οι "κιτρινόμαυροι" έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 50-40, διατηρώντας το προβάδισμα παρά την πίεση των φιλοξενούμενων.

Ο Ηλυσιακός έκανε την τελευταία του προσπάθεια να μειώσει και να πλησιάσει τον Αρη. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη χάρη σε τρίποντο του Καρύδα μείωσαν σε 56-49, έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης! Οι γηπεδούχοι, όμως πίεσαν ψηλά, έλεγξαν και πάλι τον ρυθμό και ξέφυγαν με 60-51 προτού μειώσει για ακόμα μία φορά ο σύλλογος των ιλισίων σε 60-56. Τελικά έπειτα από αλλεπάλληλες χαμένες βολές και κακές επιλογές των δύο ομάδων, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση (65-65)!

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, καθώς καμία δεν έδειχνε ικανή να επιβάλει τον ρυθμό της και να πάρει τη νίκη... βάλσαμο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Στο τέλος, όμως οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ δεν έχασαν την ψυχραιμία, ο Χαραλαμπίδης σφράγισε τη νίκη (78-72), την οποία και τελικά πήραν με 84-79.

Δεκάλεπτα: 22-16, 37-24, 50-40, 65-65κ.α., 84-79.

Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 11(2), Ταπούτος 16, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 15(1), Μπορόβνιακ 8, Χρυσικόπουλος 5(1), Σλούκας 5(1), Τόμας 16.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας 14(2), Γουέμπ, Κυρίτσης 18, Χατζής 5(1), Παπαντωνίου 1, Κουκουλάς 6, Τόντιτς, Κασελάκης 6, Μπάξτερ 13(1), Γαλιώτος 2, Ντόουσον 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου