Τελευταία Νέα

21/2/11

Καραγκούνης: «Θα θρηνήσουμε και παίκτες !!»


   




Τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις διαστάσεις που έχουν πάρει αλλά και που μπορεί να πάρουν τα γεγονότα στο Καραϊσκάκη εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης . «Φοβάμαι ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει πάρα πολύ. Θα θρηνήσουμε και σε εμάς τους αθλητές –κάποια στιγμή- θύματα», σχολίασε ο άσος του Παναθηναϊκού, στο “BHMA FM”, κατακρίνοντας και την επίθεση στο σπίτι του Τοροσίδη. 


Αναλυτικά η συνέντευξη του Καραγκούνη στον ΒΗΜΑ FM .

-Είναι δύσκολο για κάποιον που τα έζησε από μέσα να κρατήσει την ψυχραιμία του, αλλά, 48 ώρες μετά, τι σκέπτεστε για όσα έγιναν το Σάββατο; 


«Δυστυχώς, τώρα που ξύπνησα το πρωί και διάβασα κάποια πράγματα, φοβάμαι ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει πάρα πολύ. Έγινε μια επίθεση στο σπίτι ενός συναδέλφου μας, προχθές που γυρίσαμε στην Παιανία μετά το παιχνίδι πρώτη φορά είδα τους οπαδούς μας σε τέτοια κατάσταση. Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον. Μιλάμε για πράγματα που ακόμη κι εγώ τα βλέπω πρώτη φορά πλέον. Από τη μία οι οπαδοί να μας αποθεώνουν για το παιχνίδι και από την άλλη να μας απειλούν να μην ξαναπαίξουμε στην εθνική ομάδα. Πράγματα που και την κοινωνία και τον αθλητισμό τα φέρνουν πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι, εσείς από την πλευρά σας, οι αθλητές, οι παράγοντες. Αλλά κάθε φορά τα ίδια λέμε και πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει πάρα πολύ και δεν ξέρω τι πρέπει να σκεφθούμε αυτές τις στιγμές. Κάνουμε αυτή τη στιγμή μια προσπάθεια να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εμένα δεν μου μένουν πολλά χρόνια και θέλω να συνεχίσουμε να παίζουμε αυτό που αγαπάμε. Αυτό είναι η δουλειά μας. Αλλά βλέπουμε ότι όλο αυτό που βιώνουμε είναι εκτός του αθλητισμού και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει πραγματικά, τι πρέπει να γίνει για να παίξουμε ποδόσφαιρο».

-Υπήρξε επίθεση κατά των παικτών και της αποστολής του Παναθηναϊκού; 


«Υπήρχε μια συνοδεία σαν να πήγαινε ο Ομπάμα, σαν να είχε έρθει στην Ελλάδα. Ήταν 40 μηχανές της Αστυνομίας μπροστά και άλλες τόσες πίσω και αυτό φαντάζομαι ότι γίνεται και όταν έρχεται η αποστολή του Ολυμπιακού στο δικό μας γήπεδο. Η αποστολή όταν έφτασε στο γήπεδο δεν έγινε το παραμικρό. Αλλά αυτό, το κανονικό, το προφανές, έγινε θέμα συζήτησης. Καταλαβαίνετε λοιπόν πού έχουμε φτάσει. Αυτό που δεν έπρεπε να γίνει, ήταν αυτό που έγινε στο τέλος. Δηλαδή, αυτές οι σκηνές που κάνουν το γύρο του κόσμου, δεν είναι για κανέναν καλό, ούτε για τον Ολυμπιακό. Με ποιο σεβασμό θα μας αντιμετωπίζουν μετά; Πώς θα αντιμετωπίζουν την εθνική ομάδα; Είμαστε αυτή τη στιγμή 10η ομάδα στον κόσμο, έχουμε πάρει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε γίνει μια οικογένεια ανάμεσά μας οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και βλέπουμε τώρα ότι πάμε να γυρίσουμε πάλι πίσω στα ίδια. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά σε καμία περίπτωση. Πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και μέσα στο γήπεδο βλέπουμε ότι, ενώ σε παιχνίδι Champions League και στο γήπεδό μας δεν επιτρέπεται να πετάξεις ούτε ένα καπνογόνο, για δέκα λεπτά το παιχνίδι καθυστέρησε διότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Θα θρηνήσουμε και σε μας τους αθλητές κάποια στιγμή θύματα».

-Οι ίδιοι οπαδοί έχουν άλλη συμπεριφορά στους αγώνες του Champions League, γιατί στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν ποινές... 


«Έχετε δίκιο. Έτσι είναι. Πραγματικά θα πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι. Και εμείς δεν ξέρουμε τώρα πού να αποτανθούμε. Ίσως και εγώ τώρα να μην είμαι αρεστός στους οπαδούς της ομάδας μου, αλλά ο συμπαίκτης μου στην εθνική ομάδα, ο Τοροσίδης, έκανε λάθος στη συμπεριφορά του και το παραδέχθηκε. Αλλά με τι πίεση ζούμε, είναι ένα ντέρμπι, είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Μερικές φορές στην Ελλάδα φθάνει παραπάνω από τα όρια του κάθε αθλητή. Είναι δυσβάστακτο μερικές φορές αυτό το πράγμα».

-Τι έγινε με τον Τοροσίδη; 


«Έγινε μεγάλη παραπληροφόρηση. Άκουσα χθες τ
ον κ. Μώραλη, τον οποίο όσες φορές τον έχω ακούσει, θεωρώ ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, να λέει ότι πήγαμε οι τέσσερις διεθνείς του Παναθηναϊκού – ευτυχώς που βγήκε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και τα λέει σωστά – να βρούμε δυόμιση ώρες μετά το παιχνίδι τον συμπαίκτη μας να τον χτυπήσουμε. Αν είναι δυνατόν. Και ο συμπαίκτης μας ο Λέτο που ήταν έξαλλος μετά το παιχνίδι, μετά την αψιμαχία που είχαν, και εμείς πήγαμε να τον συγκρατήσουμε να μη γίνει αυτό το πράγμα, γιατί είναι επαγγελματίες παίκτες. Και τελικά έγινε αυτό το πράγμα. Κατεβήκαμε από το λεωφορείο για να σταματήσει ό,τι έγινε και ευτυχώς τελικά δεν έγινε τίποτε. Είχε φύγει ο Τοροσίδης και ζήτησε βέβαια συγγνώμη προς τιμήν του, αλλά σας είπα ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει». 


-Ακούγονται φωνές ότι πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα... 


«Ακούγονται διάφορα πράγματα και εγώ, βέβαια, καταλαβαίνω τους οπαδούς μας, αλλά δεν είναι λύσεις όλες αυτές εν βρασμώ. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και να λέμε ότι έγιναν αυτά ή εκείνα. Και στο τέλος του παιχνιδιού δεν έπρεπε να γίνουν όλα αυτά...
Το ζητάμε σαν χάρη και εμείς οι αθλητές. Οι συνάδελφοί μας του Ολυμπιακού θα πάνε να παίξουν σε δυο βδομάδες στη Θεσσαλονίκη και όλη αυτή η έχθρα που δημιουργείται θα βγει πάνω τους. Γιατί να γίνεται όλο αυτό; Και μετά αυτό θα γίνει βεντέτα και θα βγει στο μπάσκετ, δεν έχει τέλος αυτό. Έχουμε φτάσει στο «Καραϊσκάκη» με την εθνική ομάδα να μην έρχονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και να έρχονται μεμονωμένοι, ευτυχώς, οπαδοί του Ολυμπιακού και να βρίζουν τους παίκτες της εθνικής ομάδας που είναι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ».


-Η στάση της διοίκησης του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είναι διαφορετική; 


«Θα έπρεπε να καταλάβουν και εκείνοι ότι δεν μπορεί να κερδίζει μόνο μία ομάδα και να μη γίνονται τελικά όλα αυτά...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου