Τελευταία Νέα

25/3/11

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 1-1 (Φιλικό παιχνίδι για τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού!)


                          

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα τίμησαν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, σε μία βραδιά αφιερωμένη στα ερασιτεχνικά τμήματα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Τελικό σκορ 1-1 και ένα σημαντικό ποσό στον Ερασιτέχνη.


Πάνω από 22.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το "παρών" στο φαληρικό γήπεδο και τίμησαν τον σκοπό αυτού του φιλικού αγώνα. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός πήρε μία βαθιά ανάσα στο ταμείο του, αλλά χρειάζονται και άλλες τέτοιες ενέργειες, καθώς το οικονομικό πρόβλημα παραμένει μεγάλο.



Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε μια εντεκάδα χωρίς κλασσικό επιθετικό, με τον Νταβίδ Φουστέρ να αναλαμβάνει τον ρόλο του μοναδικού προωθημένου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ορεξάτοι στο ματς και μόλις στο 8', σε φάση-καρμπόν με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ, ο Μέλμπεργκ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και καθόλου σκοπιμότητα με ωραίες φάσεις εκατέρωθεν. Οι Σέρβοι στο 23' ισοφάρισαν με πολύ όμορφο σουτ του Βίλοτιτς μέσα από την περιοχή, ύστερα από σέντρα του Τόσιτς και 3' αργότερα έχασαν ευκαιρία για να προηγηθούν αλλά ο Καλουντέροβιτς αστόχησε απέναντι στον Πάρντο.

Στο 28' ο Φουστέρ με το κεφάλι έστρωσε στον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν βρήκε στόχο, αφού το δεξί πλασέ του κατέληξε άουτ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 31' ο Χολέμπας έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τόσιτς ενώ στο 38' η φοβερή λόμπα του Ιμπαγάσα δεν έγινε γκολ εξαιτίας της πολύ καλής επέμβασης του Μπαϊκόβιτς.


Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, λόγω και των πολλών αλλαγών που έκαναν οι δύο προπονητές, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν. Την πρώτη καλή στιγμή είχε ο Ερυθρός Αστέρας με τον Τόσιτς στο 50' για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με τις χαμένες ευκαιρίες από τους Ριέρα (54') και Ζαϊρί (59). Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο και οι Βαλβέρδε και Προσινέτσκι έδωσαν χρόνο σε παίκτες χωρίς μεγάλη συμμετοχή, με το τελικό 1-1 να σφραγίζει την προσπάθεια των δύο αντιπάλων.


Να υπενθυμίσουμε πως τα έσοδα αυτής της αναμέτρησης θα διατεθούν στα τμήματα αυτά (βόλεϊ, πόλο, στίβο κτλ) που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, αφού στους αθλητές που τα στελεχώνουν οφείλονται αρκετά χρήματα που κάνουν δύσκολη όχι μόνο την αγωνιστική προετοιμασία τους αλλά και την καθημερινότητα τους, καθώς πολλές φορές δεν έχουν χρήματα ούτε για τα άκρως απαραίτητα! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έκανε το γύρο του θριάμβου για την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Ορεστιάδας κόντρα στον Ηρακλή, και αποθεώθηκε από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων που βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου