Τελευταία Νέα

18/4/11

FA Cup Αγγλίας


Η Στόουκ νίκησε με 5-0 την Μπόλτον στο "Γουέμπλεϊ" και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στον τελικό του FA Cup στις 14 Μαΐου κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι η οποία  με γκολ του Γιαγιά Τουρέ νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ" και θα παίξει στον τελικό του FA Cup για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια !


Μπόλτον - Στόουκ 0-5.


Η Μπόλτον... πιάστηκε στον ύπνο, καθώς βρέθηκε να χάνει με 0-3 στο 30'.

Ο Μάθιου Εθέρινγκτον άνοιξε το σκορ στο 11', ο Ρόμπερτ Χουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 17' και στο 30' έκανε το 0-3 ο Κένουϊν Τζόουνς.

Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Τζον Γουόλτερς σκοράροντας στο 68' και το 81', κάνοντας θρίαμβο την ιστορική νίκη για τον σύλλογό του.



Η Στόουκ πήγε στα ημιτελικά για 4η φορά, αλλά αυτήν κατάφερε για 1η φορά να κάνει το βήμα παραπάνω και να πάει για πρώτη φορά στον τελικό.

Έχει παίξει άλλες δύο φορές τελικό στο League Cup, το έχασε το 1964 από την Λέστερ και το πήρε το 1972 από την Τσέλσι, έτσι έχει την ευκαιρία να πάρει το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της.

ΜΠΟΛΤΟΝ: Γιαασκελάινεν, Στέινσον, Νάιτ, Γκάρι Κέιχιλ, Πολ Ρόμπινσον, Μουαμπά (73' Ροντρίγκο), Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Μαρτίν Πετρόφ (46' Μαρκ Ντέιβις), Ελμάντερ, Κλάζνιτς (46' Μάθιου Τέιλορ), Κέβιν Ντέιβις.

ΣΤΟΟΥΚ: Τόμας Σόρενσεν, Γουΐλκινσον, Χουτ, Σόκρος, Μαρκ Γουΐλσον, Ντέλαπ, Γουΐλαν, Πέναντ (78' Γουάιτχεντ), Εθέρινγκτον, Γουόλτερς, Κένουϊν Τζόουνς.

Μάν. Σίτι - Μάν. Γιουνάιτεντ 1-0.


Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 52', με εξαιρετικό πλασέ, αφού απέφυγε τον Βίντιτς στην περιοχή σαν σταματημένο.


Η μπάλα έφτασε στον Τουρέ μετά από λάθος του Μάικλ Κάρικ, ενώ είχε προηγηθεί και λάθος του Έντβιν φαν ντερ Σαρ.

Χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει καλή εμφάνιση και η καλύτερη στιγμή της ήταν το δοκάρι του Νανί στο 66' σε εκτέλεση φάουλ.

Η χειρότερη στιγμή της πάντως ήταν η αποβολή του Πολ Σκόουλς, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά το κακό του πρόσωπο, κάνοντας εγκληματικό τάκλιν στον Πάμπλο Σαμπαλέτα.

Ο Άγγλος είδε φυσικά απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ ο Αργεντινός συνέχισε να αγωνίζεται, αν και ο τετρακέφαλός του είχε δύο τρύπες από τις τάπες του παπουτσιού του Σκόουλς.

Με την λήξη του ματς ο Μάριο Μπαλοτέλι προκάλεσε τον Ρίο Φέρντιναντ και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Ο Ιταλός φορ πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους οπαδούς των "διαβόλων" μετά το τέλος του ματς ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το κλείσιμο του... ματιού στον Ρίο Φέρντιναντ.

  

Ο καυγάς Μπαλοτέλι-Φέρντιναντ μετά τον ημιτελικό του FA Cup.


Η Σίτι τελευταία φορά έπαιξε σε τελικό της διοργάνωσης το 1981, όταν είχε χάσει από την Τότεναμ, ενώ η τελευταία φορά που την κατέκτησε ήταν το 1969 με αντίπαλο την Λέστερ στον τελικό.

Οι "πολίτες" μάλιστα στις 14 Μαΐου έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν ένα τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, καθώς το τελευταίο ήταν το 1976 νικώντας στον τελικό του League Cup την Νιούκαστλ.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Γιαγιά Τουρέ, Άνταμ Τζόνσον (79' Σον-Ράιτ Φίλιπς), Σίλβα (86' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι (84' Φάμπιο), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Σκόουλς, Κάρικ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Βαλένσια (65' Αμπέλ Ερνάντες), Νανί, Μπερμπάτοφ (74' Άντερσον).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Σάββατο
Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (52' Γιαγιά Τουρέ).

Κυριακή
Μπόλτον - Στόουκ  0-5 (11' Εθέρινγκτον, 15' Χουτ, 30' Κένουϊν Τζόουνς, 68' και 81' Γουόλτερς).


Μπόλτον - Στόουκ 0-5.



Μάν. Σίτι - Μάν. Γιουνάιτεντ 1-0.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου