Τελευταία Νέα

30/4/11

ΠΑΟΚ - Καβάλα 65-61

                                       


Ο ΠΑΟΚ σε ένα πραγματικό ντέρμπι, πήρε τη νίκη απέναντι στην Καβάλα με 65-61, η οποία πάλεψε και διεκδίκησε το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.
Η Καβάλα έκανε... δύσκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ, όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους "Αργοναύτες" με 65-61 και να κάνουν το 1-0 στη σειρά.

Σε ένα παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι διαθέτει "ατσάλινα" νεύρα και κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε για τον ΠΑΟΚ ο Ντόζιερ, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους, ενώ είχε για άξιο συμπαραστάτη του Κρίστμας που σημείωσε 17. Για την Καβάλα ο Μάκιντος πέτυχε 16 πόντους και ο Σίμονς 12.

Ο αγώνας:

Η Καβάλα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, κάτι που τελικά κατάφερε, καθώς κυρίως με τον Μάκιντος πήρε προβάδισμα έξι πόντων στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης (4-10), παίζοντας εξίσου καλά και στην άμυνα και δημιουργώντας προβλήματα στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ την Καβάλα, η οποία χάρη στον Μάκιντος (11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο) διατηρούσε το προβάδισμα έστω και δύσκολα (18-20 το Α' δεκάλεπτο).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 26-24, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Ντόζιερ και ακολούθησε 1/2 βολές από τον Σίμονς, βάζοντας τέλος στο σερί του ΠΑΟΚ, οποίος είχε επιμέρους σκορ 17-6.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι, πάντως κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 32-31 σε ένα παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες έδειχναν διατεθειμένες να παλέψουν μέχρι το τέλος για τη νίκη.

Δίπλα - δίπλα...

Στην τρίτη περίοδο τίποτα δεν άλλαξε. Σε ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι, σημάδι της νευρικότητας που επικρατούσε και στις δύο πλευρές ο ΠΑΟΚ ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό του, αλλά όσο δεν τα κατάφερνε τόσο η Καβάλα κυρίως με τους Σίμονς, Καραποστόλου βρισκόταν σε απόσταση... αναπνοής (48-45).

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσπαστεί με 7 πόντους (58-51), χάρη σε 1/2 βολές του Κρίστμας. Η συγκεκριμένη διαφορά ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο παιχνίδι, καθώς και οι δύο συμβάδιζαν στο σκορ για περίπου 20 λεπτά!

Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας παράλληλα και το 1-0 στη σειρά με 65-61 σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 32-31, 48-45, 65-61.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 8(1), Κρίστμας 17(1), Αποστολίδης 5, Δέδας 1, Ντόζιερ 20, Στίγκερς 5, Μπούλιαν 2, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 7.

Καβάλα (Πρίφτης): Μάκιντος 16(2), Παλάσιο 6(1), Κοστόφ 3(1), Παπανικολάου 5(1), Στεφανίδης, Σίμονς 12, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 5(1), Καραποστόλου 9(1), Ντεντιγιέρ, Αγγελόπουλος 5(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου