Τελευταία Νέα

30/4/11

Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 90-55

                                    


Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ με 90-55, έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ και διεύρυνε το σερί του σε 27/27.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δυσκολεύτηκαν στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, καθώς ο Κολοσσός θέλησε να "χαλάσει" το παιχνίδι των γηπεδούχων και να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα σοβαρεύτηκαν, άνοιξαν σταδιακά την ψαλίδα από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με 90-55.


Ο Ολυμπιακός με πλουραλισμό στην επίθεση δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, παίρνοντας τη νίκη και διευρύνοντας το αήττητο του στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 27/27. Ο Ζόραν Έρτσεγκ σταμάτησε στους 15 πόντους, ενώ 11 σημείωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Από την πλευρά του Κολοσσού, ο Κώστας Χαρίσης πέτυχε 11.

Ο αγώνας.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση, καθώς ήθελαν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό τους και "καθαρίσουν" από την αρχή την υπόθεση νίκη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με όμορφη προσπάθεια του Γιάννη Μπουρούση να προηγηθούν στο 5' με 13-7.

Σε εκείνο το σημείο ο Κολοσσός Ρόδου αντέδρασε και πέντε διαδοχικούς πόντους του Γιούριτσα Γκόλεματς και δύο ατομικές προσπάθειες του Νίκου Παππά πήρε κεφάλι στο σκορ με 15-16.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, όμως και πάλι ο Κολοσσός άντεχε στην πίεση των γηπεδούχων. Ο Έρτσεγκ ήταν άστοχος σε δύο τρίποντα και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το... οριακό 19-18 υπέρ των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ύστερα από δύο εύστοχες βολές του Γιάννη Μπουρούση.

Στην δεύτερη περίοδο, οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν, "έβγαλαν" μερικές καλές άμυνες και παρά το τρίποντο του Κώστα Χαρίση, προηγήθηκαν με 26-23 (14'), χάρη σε καλάθι και εύστοχη βολή από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση από την ώρα που πάτησε το παρκέ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και δύσκολα να επιβάλει το παιχνίδι του και με καλές επιλογές στην επίθεση πότε με τον Γλυνιαδάκη και πότε με τον Έρτσεγκ κατάφερε να... ξεκολλήσει στο σκορ περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου με 40-31.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματα τους στο παρκέ, από την στιγμή μάλιστα που οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν και είχαν κλείσει τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με προβάδισμα 13 πόντων για τους γηπεδούχους (44-31), ύστερα από 2/2 βολές του Μίλος Τεόντοσιτς.

Πάτησε γκάζι και "καθάρισε"...

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν αντίσταση από τον Κολοσσό και με τον Κώστα Παπανικολάου, έκλεψαν μπάλες, έτρεξαν και στο 25' ξέφυγαν με 58-39, χάρη σε πέντε διαδοχικούς πόντους από τον Παπανικολάου και όμορφη προσπάθεια του Μαυροκεφαλίδη, την στιγμή που είχε μεσολαβήσει ένα καλάθι του Άγγελου Τσάμη.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αντιδράσουν, αλλά τόσο οι προσπάθειες του Τσάμη και πάλι, ο οποίος βρισκόταν σε καλή κατάσταση, όσο και του Κώστα Χαρίση δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Αποτέλεσμα να κλείσουν οι Ροδίτες 3 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα χωρίς σκορ...

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετώπιζε πλέον ιδιαίτερες δυσκολίες και με τις δύο εύστοχες βολές του Λουκά Μαυροκεφαλίδη κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +23 (67-44). Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, με τον Κολοσσό Ρόδο να σημειώνει 13 πόντους στην συγκεκριμένη περίοδο, την ώρα που ο Ολυμπιακός πέτυχε 23.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς και στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες είχαν σημειώσει από τρεις πόντους η κάθε μία. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και έφτασαν στη νίκη με το άνετο 90-55 απέναντι στον Κολοσσό, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 44-31, 67-44, 90-55.

Aνά δεκάλεπτο: 19-18, 25-13, 23-13, 23-11.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3(1), Γκόρντον 8(2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 9(3), Πελεκάνος 3, Μαυροκεφαλίδης 11, Χαλπερίν 7(1), Γλυνιαδάκης 7, Παπανικολάου 9(1), Έρτσεγκ 15, Τεόντοσιτς 10(2), Κατσίβελης.

Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 3, Τζόρνταν 4, Πάνος 3, Μανωλόπουλος 7(1), Χαρίσης 11(1), Τσάμης 8, Παππάς 6, Γκόλεματς 7(1), Γεωργαλής, Ντάνας, Ιβάνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου