Τελευταία Νέα

29/4/11

Europa League Ημιτελίκα.


Με 4 γκολ του Φαλκάο η Πόρτο νίκησε με 5-1 την Βιγιαρεάλ, η οποία προηγήθηκε στο "Ντραγκάο", ενώ προβάδισμα για τον τελικό του Europa League πήρε και η Μπενφίκα νικώντας με 2-1 την Μπράγκα.

Με τέρμα του Κάνι στο 45' το "κίτρινο υποβρύχιο" προηγήθηκε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παραδόθηκε στην Πόρτο, για την οποία με το "καρέ" του έφτασε τα 15 γκολ ο Φαλκάο στην διοργάνωση (έχει άλλα 2 χατ-τρικ), ενώ το άλλο της τέρμα πέτυχε ο επίσης Κολομβιανός, Φρέντι Γκουαρίν.

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας δείχνει ασταμάτητη, καθώς έχει ήδη κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα στην χώρα της και έχει στόχο να ολοκληρώσει την χρονιά αήττητη και χωρίς απώλεια στην έδρα της, ενώ στο Europa League πέτυχε "5άρα" για 3ο σερί ματς (!), μετά από τις δύο στους προημιτελικούς με την Σπαρτάκ Μόσχας.
Στο "Λουζ" η Μπράγκα κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας με τον Βαντίνιο στο 53', απαντώντας σε αυτό του Ζαρντέλ στο 50', αλλά η Μπενφίκα πήρε την νίκη με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ Καρντόσο στο 59'.

Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν ακριβώς σε μία εβδομάδα και σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει στο Μπράγκα - Μπενφίκα, καθώς η Βιγιαρεάλ πάει για το... θαύμα κόντρα στους "δράκους" στο "Μαδριγάλ".

Η εξέλιξη των ματς:

Πόρτο - Βιγιαρεάλ 5-1.

Σκόρερς: 48' πέν., 67', 75' και 90' Φαλκάο, 61' Γκουαρίν / 45' Κάνι.

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο.

Το "κίτρινο υποβρύχιο" κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο στο Πόρτο και επιβραβεύτηκε στο 45', ανοίγοντας το σκορ με την κοντινή κεφαλιά του Κάνι, έπειτα από την σέντρα του Νιλμάρ από αριστερά.

Ο Βραζιλιάνος γενικά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, χάνοντας και μία σπουδαία ευκαιρία στο 7', όταν ο βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλτον, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του, ενώ είχε δημιουργήσει και δύο καλές φάσεις για τον Τζουζέπε Ρόσι στο 25' και το 28'.

Μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο κέρδισε πέναλτι και συγκεκριμένα μετά από κολομβιανική συνεργασία, καθώς ο Φαλκάο μετά την πάσα του Γκουαρίν βγήκε τετ-α-τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ και ο τελευταίος τον ανέτρεψε.

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία εκτέλεσε το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1, με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης να πετυχαίνει το 12ο γκολ του για φέτος.

Ο Φρέντι Γκουαρίν στο 61' ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους "δράκους", δίνοντάς τους το προβάδισμα (2-1) με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από προσωπική ενέργεια και παίρνοντας το... ριμπάουντ μετά από κόντρα στο σουτ που έκανε αρχικά.

Το 3-1 έγινε στο 67' με το δεύτερο γκολ του Φαλκάο (13ο στην διοργάνωση) με κοντινό πλασέ, ολοκληρώνοντας ιδανικά αντεπίθεση που έβγαλε από δεξιά ο καταπληκτικός Βραζιλιάνος, Χουλκ.

Στο 75' η Πόρτο έφτασε και σε 4ο γκολ, με τον Φαλκάο να συμπληρώνει το χατ-τρικ του με καταπληκτική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φρέντι Γκουαρίν.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Φαλκάο με το 4ο του γκολ στο 90', πετυχαίνοντας το 15ο του γκολ στην διοργάνωση με νέα εξαιρετική κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Χάμες Ροντρίγκες (και αυτός Κολομβιανός!).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν (79' Σόουζα), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ (84' Χάμες Ροντρίγκες), Κριστιάν Ροντρίγκες (72' Βαρέλα), Φαλκάο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Μαρτσένα, Μουσάκιο, Καταλά, Μπρούνο Σοριάνο, Μπόρχα Βαλέρο (67' Μουμπάρακ), Κάνι (71' Ματίγια), Καθόρλα, Τζουζέπε Ρόσι, Νιλμάρ (72' Μάρκο Ρουμπέν).

Μπενφίκα - Μπράγκα 2-1:

Σκόρερς: 50' Ζαρντέλ, 59' Όσκαρ Καρντόσο / 53' Βαντίνιο.

Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα.

Στην Λισαβόνα ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο το δοκάρι του Όσκαρ Καρντόσο στο 44', όταν ο Παραγουανός απέφυγε τον Παουλάο και πλάσαρε τον Αρτούρ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το... χατήρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει μόλις στο 3' με το σουτ του Σίλβιο να περνά ελάχιστα άουτ.

Από δοκάρι του Όσκαρ Καρντόσο προήλθε το γκολ του Ζαρντέλ, με το οποίο άνοιξε το σκορ η Μπενφίκα στο 50'. Ο Μάξι Περέιρα έκανε την σέντρα από δεξιά ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά και μετά το δοκάρι ο στόπερ των "αετών" πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ, στο πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα (53') η Μπράγκα απάντησε, με τον Βαντίνιο να ισοφαρίζει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούγκο Βιάνα.

Ο Όσκαρ Καρντόσο δεν άργησε να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Μπενφίκα, καθώς στο 59' σκόραρε με μία από τις κλασικές καταπληκτικές του εκτελέσεις φάουλ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Κάρλος Μαρτίνς (65' Γκονσάλο Χάρα), Σέζαρ Πεϊσότο (65' Γκαϊτάν), Αϊμάρ, Σαβιόλα (86' Αΐρτον), Όσκαρ Καρντόσο.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Σίλβιο, Βαντίνιο, Ούγκο Βιάνα (82' Μοσορό), Άλαν, Λεάντρο Σαλίνο, Μεγιόνγκ Ζε (55' Κουστόντιο), Λίμα (84' Κακά).

Ο πίνακας των σκόρερς:

15 γκολ
Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία (Πόρτο)

10 γκολ
Τζουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

6 γκολ
Τόμας Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

5 γκολ
Φρεντερίκ Κανουτέ (Σεβίλλη)
Βιλφριέντ Μπονί (Σπάρτα Πράγας)
Άρτομς Ρούντνεβς (Λεχ Πόζναν)
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)
Αρτέμ Μιλέβσκι (Ντιναμό Κιέβου)
Μπάλαρς Ντσούντσακ (Αϊντχόφεν)

Μπενφίκα - Μπράγκα 2-1:
  





  
Πόρτο - Βιγιαρεάλ 5-1:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου