Τελευταία Νέα

20/5/11

A1 Play off : Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 95-52


Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι "πράσινοι" τον διέσυραν με 95-52 κι έκαναν το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ.

Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους μετ'α την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, οι "πράσινοι" αποθεώθηκαν από περίπου 10.000 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε από την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας και το ματς είχε εορταστικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που στα επίσημα του γηπέδου βρισκόταν και το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας.
Η φιέστα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είχε ξεκινήσει πριν το τζάμπολ με την ανάρτηση του λαβάρου στον ουρανό του ΟΑΚΑ και συνεχίστηκε μετά το νικηφόρο ματς επί του ΠΑΟΚ με τον Διαμαντίδη να φέρνει την κούπα στο κέντρο του γηπέδου και όλοι μαζί να σηκώνουν την κούπα.

Στα του αγωνα, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι από το 5ο λεπτό κι ύστερα και μετά ήταν δύσκολο να τον πιάσει ο ΠΑΟΚ ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να μπει και πάλι στο ματς.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειξε να ξεπερνά γρήγορα την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας και διασκέδασε τις εντυπώσεις σε ένα ματς που ήταν κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 και το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει τις νίκες του.

Ο αγώνας:

Καλύτερα μπήκε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ ο οποίος ξεκινώντας με τους Κρίστμας, Αποστολίδη, Ντόζιερ, Γιαννακίδη και Γκετσέφσκι προηγήθηκε με 4-7 με τρίποντο του Γιαννακίδη στο 3' κι ενώ το ματς είχε διακοπεί για περίπου έξι λεπτά στα 39'' καθώς υπήρχε ένα πρόβλημα με την γραμματεία η οποία χρέωσε αντίθετα τους πόντους των δύο ομάδων. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Παναθηναϊκός κλείνοντας στην άμυνα του έτρεξε ένα σερί 16-0 που του επέτρεψε να ξεφύγει με 20-7 χτίζοντας μία διαφορά 13 πόντων.

Συνεχίζοντας να παίζει καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να τρέχει στον αιφνιδιασμό ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους πλέον και το δεκάλεπτο έληξε με 26-11, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ήδη υποπέσει σε πέντε λάθη. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έλεγχαν τα ριμπάουντ (12-5) και έπαιζαν πολύ ομαδικά (7-3).

Συνέχισε να πατάει γκάζι.

Η β' περίοδος ξεκίνησε με κάρφωμα του Τσαρτσαρή και όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα θα αντιδρούσε ο ΠΑΟΚ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του που δεν τον απογοήτευσαν καθώς όλοι σκόραραν και δοκίμασε χρήσιμα σχήματα εν όψει της συνέχειας, ξεκουράζοντας παράλληλα τους Διαμαντίδη, Μπατίστ, Φώτση.

Στο μεταξύ, ο Νίκολας είχε βγάλει το όπλο του και πυροβολούσε από τα 6.75μ. καθώς με δικό του τρίποντο στο 13' έκανε το 34-13 και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +21. Κι όσο ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ο Παναθηναϊκός έδειχνε πολύ ορεξάτος. Με τους Καλάθη και Τέπιτς να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο ματς αλλά και να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 30 πόντους (44-14), στο 15'. Τα πράγματα δεν άλλαξαν και οι "πράσινοι" έφυγαν για τα αποδυτήρια με τη μέγιστη τιμή (+32), προηγούμενοι του ΠΑΟΚ με 55-23.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ δεν ήταν αρκετή.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έδειξε ορισμένα σημάδια αντίδρασης. Μάλιστα με τους Στίγκερς και Γκετσέφσκι μείωσε στους 26 πόντους (58-32), ενώ στο 23' έπεσε και στους 23 με τον Γκετσέφσκι να κάνει το 60-37. Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να βρει τα πατήματά του και πάλι στο παρκέ.

Με τους Μπατίστ και Καϊμακόγλου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και ξέφυγαν 68-37, υποχρεώνοντας τον Μαρκόπουλο να καλέσει άμεσα σε τάιμ άουτ στα 3.10'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Όμως πλέον τα πράγματα είχαν πάρει και πάλι το δρόμο τους. Ο Σάτο ήρθε "καυτός" από τον πάγκο και με δύο τρίποντα έκανε το 76-39, πριν ο Γιαννακίδης γράψει το σκορ της γ' περιόδου (76-42).

Νίκη και κούπα...

Κι αν νόμιζε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα χαλάρωνε στο τελευταίο δεκάλεπτο, γελάστηκε. Όχι μόνο δεν χαλάρωσε αλλά συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Μάλιστα πρόσφερε και ωραίο θέαμα με τον Καλάθη να δίνει γρήγορο ρυθμό στο ματς και στο 33' μετά από ωραία συνεργασία με τον Βουγιούκα να βγάζουν ελεύθερο τον Τσαρτσαρή που έκανε το 81-47.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει παρά τις προσπάθειες των Κρίστμας και Γιαννακίδη. Όλοι άλλωστε είχαν από το 35' κι ύστερα το μυαλό τους στην κούπα η οποία είχε μεταφερθεί στα επίσημα. Από τα μεγάφωνα υπήρχε συνεχής ενημέρωση ότι μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθούσε η "φιέστα" για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και έτσι υπήρχε μία γενικότερη ανησυχία. Το τελικό 95-52 έγραψε με βολές ο Μάριτς και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 55-23, 76-42, 95-52.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9, Μάριτς 11, Περπέρογλου 4(1), Μπατίστ 4, Φώτσης 7(1), Σάτο 15(2), Νίκολας 6(2), Τσαρτσαρής 10, Διαμαντιδης 4, Βουγιούκας 4, Καλάθης 14(2), ΚαΙμακόγλου 7(1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κρίστμας 10, Αποστολίδης 4, Ντόζιερ 2, Στίγκερς 5(1), Μπούλιαν, Γιαννακίδης 13(3), Καλλές 8, Γκεττσέφσκι 8, Καλαμπάκας 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου