Τελευταία Νέα

23/5/11

Πήραν άδεια Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, δέν πήραν άδεια ΟΦΗ και Τρίκαλα!


Εκτός πλέϊ οφ της Football League τέθηκαν ΟΦΗ και Τρίκαλα, καθώς απορρίφθηκε η έφεση που είχαν καταθέσει στη Επιτροπή Αδειοδότηση της ΕΠΟ. Πήραν άδεια οι Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και μαζί με Λεβαδειακό και Βέροια θα συμμετάσχουν στα πλέϊ οφ της Football League.


Εκτός πλέϊ οφ της Football League τέθηκαν την Δευτέρα και τυπικά ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει ο ΟΦΗ, ενώ έκανε δεκτή την έφεση της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης για τα Τρίκαλα και έτσι οι δύο ομάδες δεν εξασφάλισαν άδεια.

Αντίθετα, δεκτή έγινε η έφεση της Δόξας Δράμας και του Πανθρακικού και έτσι οι δύο αυτές ομάδες μαζί με τους Λεβαδειακό και Βέροια θα συμμετάσχουν στα φετινά πλέϊ οφ της Football League.


Στις περιπτώσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων μειοψήφισε 2-1 ο πρόεδρος της επιτροπής Γυφτάκης, ενώ Δόξα Δράμας και Πανθρακικός πήραν ομόφωνα την άδεια συμμετοχής (3-0).

Το σκεπτικό της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη μη χορήγηση άδειας στον ΟΦΗ αναφέρει: 1. Ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ έχει διαπιστώσει ότι η εταιρεία έχει αδυναμία συνέχισης των δραστηριοτήτων της. 2. Υπάρχουν οφειλές ακόμη και σήμερα και ο ΟΦΗ προσπαθεί να τις διακανονίσει και όχι να τις πληρώσει.

3. Υπάρχει σωρεία εκπρόθεσμων οφειλών και περίεργων στοιχείων, όπως π.χ. ο ποδοσφαιριστής Σφακιανάκης έχει καταγγείλει από τον Απρίλιο ότι δεν έχει καν διακανονίσει τις οφειλές του ο ΟΦΗ προς αυτόν και ο κρητικός σύλλογος έχει προσκομίσει χαρτί με διακανονισμό. 4. Δεν έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως έπρεπε.

Τα Τρίκαλα από την πλευρά τους έχουν αρκετές οφειλές από τον καιρό που ήταν ΤΑΠ στην Γ' Εθνική. Αυτά τα χρέη μεταφέρθηκαν στην ΠΑΕ αλλά η ΠΑΕ δεν τα αναγνωρίζει.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Έκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανθραικός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2. Έκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3. Έκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

4. Δέχεται ομόφωνα τυπικά και κατ΄ ουσίαν κατά πλειοψηφία την κρινόμενη έφεση της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης και της ΠΑΕ Τρίκαλα.

Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου