Τελευταία Νέα

30/5/11

Εθνική ομάδα ανδρών μπάσκετ - "Βόμβα" Μπουρούση: "Αποχωρώ από την Εθνική!"



Αηδιασμένος ο Μπουρούσης από την απαράδεκτη διαιτησία, ήρεμος και όχι εν βρασμώ ψυχής, έκανε δήλωση "βόμβα": Αποχωρώ από την Εθνική ομάδα, εφόσον δεν σέβονται την προσπάθεια μας".

Αν και ο Γιάννης Μπουρούσης έχει κρατήσει μία στάση τις τελευταίες μέρες ώστε να μην κάνει δηλώσεις, αυτή την φορά δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Βγαίνοντας από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, όντας ήρεμος και όχι εν βρασμώ ψυχής, αηδιασμένος από την απαράδεκτη διαιτησία της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ (78-66), στράφηκε σε δήλωση "βόμβα", σχολιάζοντας: "Αποχωρώ από την Εθνική!".

Ο διεθνής σέντερ, όντας απογοητευμένος από την συμπεριφορά των διαιτητών προς την ομάδα του Ολυμπιακού, προέβη σε δηλώσεις τις οποίες ένιωθε και από τον τρόπο του που τις είπε φάνηκε πως τις εννοεί απόλυτα, όντας αποφασισμένος να θορυβηθεί, επιτέλους, τόσο η ΕΟΚ, όσο και ο ΕΣΑΚΕ: "Από την στιγμή που ορισμένοι δεν σέβονται τον κόπο και την προσπάθεια μας, αποφάσισα να μην ακολουθήσω την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αποχωρώ από την Εθνική!

Πιστεύω πως δεν με σέβονται αυτοί που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ σαν αθλητή που δίνω τον ιδρώτα μου, που τιμώ την ομάδα που με εμπιστεύεται. Εγώ πέρσι αγωνίστηκα με σπασμένο χέρι στην Εθνική ομάδα και έτρεχα στα νοσοκομεία για να δώσω το "παρών" και εκείνοι δεν με σέβονται. Τα τελευταία πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα τα έχω δει όλα".

Έκδηλη, βέβαια, ήταν η δυσφορία όλων των παικτών του Ολυμπιακού για την προκλητική διαιτησία των Χριστοδούλου, Ψαριανού και Φούφη και αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ έκαναν συνεχώς παράπονα για τα απαράδεκτα σφυρίγματα των "γκρι", όντας αηδιασμένοι και τσαντισμένοι από την συμπεριφορά των τριών ρέφερι.

Μάλιστα, πέρα από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα και οι υπόλοιποι διεθνείς σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτηση τους για την "σαπίλα" που επικρατεί στο σύστημα του ελληνικού μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου