Τελευταία Νέα

30/5/11

Σπανούλης: "Δεν μας αφήνουν να παίξουμε ! "



Ο Βασίλης Σπανούλης άλλαξε στρατόπεδο το καλοκαίρι και... είδε πώς είναι του να φορά ερυθρόλευκα σε παιχνίδι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Στην συνέντευξη Τύπου δεν άντεξε και ξέσπασε, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Βασίλης Σπανούλης πρέπει να έχει πάθει κρίση ταυτότητας τον τελευταίο χρόνο, αφού είδε πως οι τίτλοι που έπαιρνε με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν και τόσο λόγο της δικής τους και των πρώην συμπαικτών του απόδοσης, όσο των "γκρίζων λύκων" του ελληνικού μπάσκετ. Στην συνέντευξη Τύπου ξέσπασε...

Ο συνήθης ήρεμος Λαρισαίος γκάρντ ήταν πολύ νευριασμένα και αυτό φαινόταν από... χιλιόμετρα. Αφού πρώτα μίλησε για αγωνιστικά θέματα, στη συνέχεια πέρασε στα της διαιτησίας. Πιο αναλυτικά,  δήλωσε: "Ήταν ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα πρώτα περίπου 25 λεπτά ήμασταν πάρα πολύ καλοί και ήμασταν μέσα στο πλάνο το οποίο είχε προετοιμάσει το τεχνικό τιμ τις τελευταίες δύο μέρες. Πιστεύω πως στην αρχή ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και παίξαμε ένα πάρα πολύ ωραίο και σύγχρονο μπάσκετ σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ήρθαμε στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε, ήμασταν αφοσιωμένοι στον στόχο μας, ξέραμε πως η τρίτη περίοδος είναι η καλύτερη του Παναθηναϊκού, σε όλη την χρονιά, αλλά σε κάποια σημεία δεν μείναμε συγκεντρωμένοι και αυτό ίσως συνέβη γιατί παρασυρθήκαμε από την ασφυκτική άμυνα του Παναθηναϊκού και κάπου εκεί χάσαμε λίγο τον ρυθμό μας.  Ξέρουμε πως η συνέχεια είναι δύσκολη, θα παλέψουμε όμως για να πάρουμε το Πρωτάθλημα, να μειώσουμε αρχικά σε 2-1 και να ξανάρθουμε στο ΟΑΚΑ, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας".

"Δεν γίνεται εμείς 9 και εκείνοι 31 βολές!!"

Ο Red-Bill στη συνέχεια σχολίασε: "Δεν θέλω να μιλάω για την διαιτησία, αλλά δεν γίνεται να το αποφύγουμε κιόλας. Και εμείς είμαστε παίκτες, και εμείς δημιουργούμε, και εμείς διεισδύουμε, και δεν γίνεται σε ένα τέτοιο ματς το οποίο κρίνεται στις λεπτομέρειες, στο οποίο έχουμε τόσους καλούς δημιουργούς στην ομάδα μας, να σουτάρουμε εμείς 9 βολές και ο Παναθηναϊκός 31! Κάπου εκεί είναι ανθρώπινο και εκνευριστήκαμε. Πιστεύω πως αυτό έδωσε και αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό, ειδικά σε κάποιες στιγμές που "κολλούσε" ώστε να βάλει κάποιους εύκολους πόντους. Τι να πω; Εύχομαι στο επόμενο ματς στο ΣΕΦ, όταν εμείς θα δημιουργούμε, να πάρουμε και εμείς τα φάουλ που πήραν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί είναι αδύνατον, ας πούμε, παίκτες από την ομάδα του Ολυμπιακού που κερδίζουν τόσα φάουλ, να εκτελούν μία και δύο βολές στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν μας αφήνουν να παίξουμε".

Στην φάση με τον Τσαρτσαρή ίσως και να μην αντέδρασα τόσο σωστά και θα έλεγα πως ήταν μία λάθος στιγμή για την ομάδα μου. Δεν έχω κάτι με τον Κώστα, είμαστε φίλοι. Αυτά συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά θέλω να τονίσω πως και εμείς είμαστε άνθρωποι και κάποιες στιγμές εκνευριζόμαστε και είναι πολύ λογικό. Γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Θεωρώ πως αν συνέβαινε αυτό και στην πλευρά του Παναθηναίκού το ίδιο θα γινόταν".

"Φοβόμασταν να παίξουμε άμυνα !!"

Ερωτηθείς για το αν τους επηρέασε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε τόσες πολλές βολές, αν επηρέασε τον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης σχολίασε: "Το θέμα είναι πως εμείς φοβόμασταν να παίξουμε άμυνα. Όπως ακριβώς το λέω! Φοβόμασταν να παίξουμε άμυνα. Οι παίκτες μας φοβόντουσαν να μαρκάρουν. Δηλαδή είναι αδύνατο ο Παναθηναϊκός να παίζει "ξύλο" στην άμυνα, να μην δίνουν τίποτα και όταν εμείς παίζουμε αναλόγως να μας φορτώνουν με φάουλ. Ρωτήστε όποιον παίκτη του Ολυμπιακού θέλετε. Όλοι φοβόντουσαν να παίξουν άμυνα, φοβόμασταν να τους ακουμπήσουμε. Ειλικρινά σας το λέω. Μάλιστα, ρώτησα τον Τζαμόν, ρώτησα τον Γιοτάμ, τον Μίλος και όλοι αυτό μου έλεγαν το ίδιο. Φοβόντουσαν να τους παίξουν άμυνα, δεν μπορούσαν να τους παίξουν άμυνα όντως φοβούμενοι για τα φάουλ. Εντάξει, είμαστε και εμείς παίκτες. Συμφωνώ και εγώ πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πολύς μεγάλης κλάσης, αλλά εντάξει...", κατέληξε στις δηλώσεις του ο αγανακτησμένος γκαρντ του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου