Τελευταία Νέα

26/6/11

Υποβιβάστηκε η Ρίβερ Πλέιτ!


Η Ρίβερ Πλέιτ έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία. Η Μπελγκράνο πήρε ισοπαλία με 1-1 στο "Monumental" και πανηγύρισε την άνοδο στην 1η κατηγορία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρίβερ Πλέιτ υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο δεύτερο μπαράζ με την Μπελγκράνο.

Η ομάδα της Κόρντομπα είχε νικήσει με 2-0 στην έδρα της στο πρώτο ματς και έτσι πανηγύρισε την άνοδο στην 1η κατηγορία.

Θυμίζουμε πως η Ρίβερ είχε τερματίσει 4η από το τέλος (17η) στην ειδική βαθμολογία τριετίας και έπαιξε μπαράζ με την Μπελγκράνο που τερμάτισε 4η στην 2η κατηγορία.

Η παραμονή πάντως δεν ήταν πολύ μακριά για την ιστορική ομάδα του Μπουένος Άιρες, καθώς προηγήθηκε με 1-0 και με 2-0 θα έμενε στην κατηγορία, καθώς ο κανονισμός λέει πως στα ίδια τέρματα μετά τα δύο ματς έχει το πλεονέκτημα αυτός που είναι από την 1η κατηγορία.

Ο Μαριάνο Παβόνε άνοιξε το σκορ για την Ρίβερ στο 6', αλλά ήταν και μοιραίος μετά το 1-1, καθώς στο 67' έχασε πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του, η οποία θα έψαχνε μόνο ένα γκολ ξανά για την παραμονή.

Η εξέλιξη του ματς:

Οι "Millonarios" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6' με τον Μαριάνο Παβόνε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό σουτ μέσα από το ημικύκλιο της περιοχής, γυρίζοντας ιδανικά το σώμα του, καθώς ήταν πλάτη με το τέρμα όταν πήρε την μπάλα.

Στο 26' η Ρίβερ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία με τον Ολάβε να αποκρούει το σουτ του Παβόνε από κοντά και εν συνεχεία ο Χουάν Μανουέλ Ντίας να αστοχεί σε κεφαλιά από το ύψος της μικτής περιοχής.

Ο Σέσαρ Περέιρα στο 49' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Μπελγκράνο, καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουάν Πάμπλο Καρίσο, επιχείρησε να τον "κρεμάσει", πέρασε την μπάλα από πάνω του, αλλά αστόχησε.

Το "Monumental" "πάγωσε" στο 62', καθώς η Μπελγκράνο ισοφάρισε σε 1-1 με το σουτ του Γκιγέρμο Φαρέ στην κίνηση έπειτα από σέντρα από δεξιά και τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, καθώς μπερδεύτηκαν οι Φερέρο και Μαϊντάνα.

Η Ρίβερ Πλέιτ στο 66' κέρδισε πέναλτι και τα χαμόγελα επανήλθαν, με τον Καρούσο να το κερδίζει από τον Τάβιο. Ο Μαριάνο Παβόνε ανέλαβε την εκτέλεση (67'), αλλά ο Χουάν Κάρλος Ολάβε μπλόκαρε την μπάλα και διατήρησε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και το ματς μάλιστα στο 90' διεκόπη μετά επεισόδια που προκάλεσαν οι απογοητευμένοι φίλαθλοι της Ρίβερ.

Ο διαιτητής σφύριξε την λήξη και οι παίκτες της Ρίβερ άρχισαν να κλαίνε όλοι μαζί...

Συνθέσεις ομάδων:

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ (3-5-2): Καρίσο, Μαϊντάνα, Φερέρο, Χουάν Μανουέλ Ντίας, Αράνο, Ασεβέδο (64' Βιγιάλβα), Αφραντσίνο (71' Μπορνταγκαράι), Ρομπέρτο Περέιρα, Λαμέλα, Καρούσο, Παβόνε.

ΜΠΕΛΓΚΡΑΝΟ (4-4-2): Ολάβε, Τούρους Λόλο, Κλαούντιο Πέρες, Τάβιο, Φαρέ, Ριμπάιρ Ροντρίγκες, Σέσαρ Μανσανέλι (87' Παρόντι), Χουάν Κάρλος Μαλντονάδο (46' Αντρίτσι), Φράνκο Βάσκες, Σέσαρ Περέιρα.

Ρίβερ Πλέιτ - Μπελγκράνο 1-1 (goals & χαμένο πέναλτι):






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου