Τελευταία Νέα

29/6/11

Oλυμπιακός - Αλεξάνταρ Κατάι ένας «Διάβολος» από τη Βοϊβοντίνα!

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες ο Αλεξάνταρ Κατάι και το Assist.gr σας παρουσιάζει τον «διάβολο» της Βοϊβοντίνα, που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός!

Ξεκινώντας από τα... βασικά λοιπόν, ο Αλεξάνταρ Κατάι γεννήθηκε πριν από είκοσι χρόνια (6/2/1991) στο Βρμπας της Βοϊβοντίνα και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τα γεννοφάσκια του! Το Assist.gr παρουσιάζει την ιστορία του Σέρβου άσου!

Οι ακαδημίες της Βοϊβοντίνα υποδέχτηκαν το νεαρό Σέρβο σε ηλικία μόλις εννέα ετών, αφού όπως έχουν ομολογήσει και οι γονείς του, «ο Άλεξ μόνο για μπάλα είχε όρεξη»!

Συμπαίκτης και... πατριωτάκι!

Μάλιστα, ο Κατάι παρουσιάζει και ένα κοινό με το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Λιουμπίρ Φέισα. Γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο, αφού τρία χρόνια μετά τον «Λιούμπο», στο Βρμπας γεννήθηκε ο Κατάι.


Η μοίρα τα έφερε έτσι λοιπόν, ώστε οι δύο Σέρβοι να γίνουν και συμπαίκτες στον Ολυμπιακό.





Ντεμπούτο και Εθνικές...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εικοσάχρονος μεσοεπιθετικός έχει... θητεύσει σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Σερβίας (Κ14, Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 και Κ21), ενώ πλέον περιμένει την κλήση του στην Ανδρών, ευελπιστώντας πως ο Ολυμπιακός θα τον αναδείξει στο ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του Champions League.

Όσον αφορά το ντεμπούτο του Κατάι με τη Βοϊβοντίνα, πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου του 2010 και περίπου ένα μήνα μετά, ο νεαρός άσος πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την «ερυθρόλευκη» του σερβικού συλλόγου.


Με ένα τρομερό σουτ από 30 περίπου μέτρα, που «σκότωσε» τον τερματοφύλακα της Μλάντι Ραντνίκ και σφράγισε τη νίκη με 3-1 για την ομάδα του Νόβι Σαντ.






Γοήτευσε Ντάρκο ο «διάβολος»!

«Ο Αλεκσάνταρ Κατάι έχει τον… διάβολο μέσα του. Θράσος, φαντασία και ντρίμπλες που λύνουν τα όποια προβλήματα δημιουργούν τα μαρκαρίσματα “ένας εναντίον ενός”, αν και δεν συνθέτουν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, είναι στοιχεία που μαρτυρούν σπάνιο ποδοσφαιρικό χάρισμα. Μένει να φανεί αν θα εξελιχθούν σε σπουδαίο ποδοσφαιριστή», θα αναφέρει ο Τύπος της πατρίδας του τη δεύτερη σεζόν (2010/11), όπου πλέον ο Αλεξάνταρ είχε γίνει βασικός στη Βοϊβοντίνα και σε 23 εμφανίσεις πέτυχε 3 τέρματα.

Ως... παράσημο πάντως, μετρούν και τα λόγια ίσως του κορυφαίου σύγχρονου Σέρβου ποδοσφαιριστή. Του Μίλος Κράσιτς της Γιουβέντους, ο οποίος θα τονίσει για τον Κατάι:

«Ο Αλεκσάνταρ Κατάι μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Νομίζω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και σίγουρα θα μιλήσω γι’ αυτόν στους ανθρώπους της Γιουβέντους».

Αναμενόμενο λοιπόν, ήταν ο Σέρβος μεσοεπιθετικός να μην ξεφύγει από το... μάτι του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτηση του Αλεξάνταρ Κατάι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Περιμένω τις ευκαιρίες μου. Ξέρω ότι πρέπει να μάθω πολλά ακόμη. Δεν είναι δύσκολο για μένα να μπαίνω ως αλλαγή. Μου δίνει κίνητρο να αποδείξω τι αξίζω. Η εμπειρία αποκτάται και είναι απαραίτητη για κάθε ποδοσφαιριστή. Όπως ο καθένας, θέλω όσο είμαι στο χορτάρι, να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ», είχε τονίσει ο Κατάι σε πρόσφατη συνέντευξη του. Πλέον, είναι στο χέρι του Ερνέστο Βαλβέρδε να δώσει τις ευκαιρίες στον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό και ο ίδιος ο Άλεξ να τις εκμεταλλευτεί...






Δείτε βίντεο με τον Αλεξάνταρ Κατάι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου