Τελευταία Νέα

21/7/11

Ατρόμητος- Παναθηναϊκός 0-0 (Φιλικό)


Στο τελευταίο τεστ πριν το κρίσιμο πρώτο ματς με την Οντένσε, ο Παναθηναϊκός μόνο με... Παναθηναϊκό δεν έμοιαζε. Προβληματικός σε όλες τις γραμμές, με έλλειψη δημιουργίας, πήρε 0-0 από τον καλύτερο Ατρόμητο...



Ο σημερινός αγώνας στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, θεωρούνταν για τον Παναθηναϊκό πρόβα τζενεράλε για τα δύο παιχνίδια με την Οντένσε, στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια πρόβα που απέτυχε παταγωδώς. Οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν τραγικοί, χωρίς ρυθμό, χωρίς μαχητικότητα, χωρίς τίποτα και έμειναν στο 0-0.


Ο Ατρόμητος από την άλλη ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη και σίγουρα οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άφησαν ικανοποιημένο τον προπονητή τους.

Ίδιο σύστημα και για τους δύο.

Τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέβασαν τις ομάδες τους με 4-3-3. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, τον Σκόνδρα δεξιά, τον Γιαννούλη αριστερά και κεντρικούς αμυντικούς τους Τόμας, Φυτανίδη. Ο Μπάλλας ήταν αμυντικό χαφ και λίγο μπροστά του ο Τάτος (αριστερά) και ο Πίτου Γκαρσία (δεξιά), με την τριάδα της επίθεσης να συνθέτουν οι Μπρίτο (αριστερά), Μπέλιτς (δεξιά) και Αναστασάκος (κορυφή).

Όσον αφορά τους «πράσινους» ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Βύντρα δεξιά και ο Σπυρόπουλος αριστερά, Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ στο χώρο του κέντρου της άμυνας. Σιμάο αμυντικό χαφ έχοντας αριστερά τον Νίνη και δεξιά τον Κατσουράνη. Στην επίθεση αριστερά ο Λέτο, δεξιά ο Μαρίνος και στο κέντρο ο Σπυρόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος ο Πορτογάλος άλλαξε όλη την ομάδα ξεκινώντας με τον Κοτσόλη στο τέρμα, τον Σεϊταρίδη δεξιά, αριστερά τον Μουν και τους Μπίαρσμιρ, Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Τον Βιτόλο αμυντικό χαφ, μπροστά του τους Πλεσί (αριστερά), Καραγκούνη (δεξία), ενώ θέση αριστερού εξτρέμ έχει πάρει ο Λεοντίου, δεξιού ο Δημούτσος με μόνο προωθημένο ο Κλέιτον
Μόνο ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος.
Σε ένα κακό ποιοτικά ημίχρονο, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έκανε τρεις με τέσσερις ευκαιρίες, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που σε κανένα σημείο δεν απείλησε την εστία του Ιτάνζ. Χωρίς κέντρο, με πολλά λάθη και νευρικότητα, οι «πράσινοι» στα πρώτα 45 λεπτά ήταν τραγικοί και σίγουρα δεν άφησαν ικανοποιημένο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Οι Περιστεριώτες ωστόσο θα πρέπει να άφησαν ευχαριστημένο τον Δώνη, καθώς και πίεσαν ψηλά και βρέθηκαν με αξιώσεις στην εστία του Τζόρβα και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν ούτε μία φάση.
Με τον Γιαννούλη από αριστερά να κάνει ότι θέλει και τον Πίτου Γκαρσία να εκτελεί με μαεστρία κάθε στημένη φάση, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Ειδικά στην φάση του 26' όταν ο Αναστασάκος εκτελώντας χρέη αμυντικού έδιωξε την μπάλα σε σουτ του Μπρίτο, στερώντας από την ομάδα του ένα γκολ.
Λίγο καλύτερος στην επανάληψη.
Στο πρώτο μέρος όπως αναφέραμε στο γήπεδο δεν υπήρχε Παναθηναϊκός, αλλά κάποια άλλη ομάδα. Στην επανάληψη με τον Φερέιρα να αλλάζει όλη την ομάδα, οι «πράσινοι» ανέβασαν λίγο την απόδοσή τους, χωρίς όμως να ικανοποιήσουν κανέναν. Λάθη στο κέντρο συνέχιζαν να υπάρχουν και οι μοναδικές αξιόλογες επιθετικές ενέργειες ήταν από προσπάθειες των Δημούτσου και Καραγκούνη.
Ο προβληματισμός για την εμφάνιση υπάρχει ενόψει φυσικά της κόντρας με την Οντένσε την Τετάρτη σε πια όπως αναφέραμε άκρως απογοητευτική πρόβα τζενεράλε.
Όσον αφορά τον Ατρόμητο και στο δεύτερο είχε τον έλεγχο, παρότι με τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Δώνης (άλλωστε φιλικό παιχνίδι είναι), χάθηκε ο ρυθμός με συνέπεια οι γηπεδούχοι να κινδυνέψουν σε κάποιες στιγμές από τους «πράσινους».
Το τελικό 0-0 αδικεί τον Ατρόμητο και βάζει σε σκέψεις τον Παναθηναϊκό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ (46' Ράντμαν), Σκόνδρας (78' Αργυρός), Γιαννούλης (61' Νάστος), Τόμας (55' Λημνιός), Φυτανίδης (78' Γρομητσάρης), Μπάλλας (46' Μακρής), Τάτος (46' Σφακιανάκης), Πίτου Γκαρσία (69' Αθανασίου), Μπέλιτς (61' Καραμάνος), Μπρίτο (61' Μπιλίτσης), Αναστασάκος (69' Καϊμακαμούδης)
Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος
Στο δεύτερο ημίχρονο: Κοτσόλης (73' Καρνέζης), Σεϊταρίδης,Μπίερσμιρ, Καντέ, Μουν, Βιτόλο (76' Φουρλάνος), Καραγκούνης, Πλεσί, Δημούτσος, Λεοντίου (76' Τριανταφυλλόπουλος), Κλέιτον.

Ατρόμητος-ΠΑΟ 0-0:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου