Τελευταία Νέα

21/7/11

Ολυμπιακός Βόλου-Ραντ Βελιγραδίου 1-1


Με ήρωα ξανά τον Μαρτίν, ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε ισόπαλος με την Ραντ (1-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει την Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο.

Την πρόκριση στον Γ' Προκριματικό Γύρο του Europa League πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Ραντ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ήρωας και σε αυτό τον αγώνα ήταν ο Μαρτίν, που μετά το μοναδικό γκολ στο Βελιγράδι, σκόραρε στο 79' με πέναλτι ισοφαρίζοντας το γκολ του Κόγιτς από το 47'.



Ο ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά έπεσαν πάνω στον γκολκίπερ Ντανίλοβιτς που ήταν σε εκπληκτική μέρα. Ο Σέρβος κράτησε το μηδέν στην άμυνα δίνοντας την ευκαιρία στον Κόγιτς να σκοράρει σε μια αντεπίθεση της Ραντ.

Ωστόσο ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων ήταν αυτός που ανέτρεψε τον Σκέμπρι σε ένα πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει εύστοχα ο Μαρτίν δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά οι Βολιώτες έπαιξαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σανκαρέ.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι ονειρεύονται τα πλέι-οφ του Αυγούστου καθώς ο αντίπαλος την άλλη εβδομάδα στον Γ' Προκριματικό Γύρο του Europa League είναι στα μέτρα τους (η Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο).

Το πρώτο ημίχρονο.

H αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ραντ να μπαίνει πιο δυνατά και μόλις στο 5' να έχει κερδίσει τρία κόρνερ χωρίς ωστόσο να τα εκμεταλλευτεί. Γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και είχε την πρώτη καλή στιγμή σε κεφαλιά του Μαρτίν στο 10', έπειτα από κόρνερ του Μπρέσκα, που κατέληξε στα χέρια του Ντανίλοβιτς.

Το επόμενο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχαν άλλη μια τελική με τον Άλβαρες (13') που έφυγε άουτ. Μετά το εικοσάλεπτο ήταν η σειρά των Σέρβων να πάρουν την πρωτοβουλία και αφού τους ακυρώθηκε (σωστά) γκολ στο 20', προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Άντριτς στο 22', με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Η ελαφρά υπεροχή των Σέρβων δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ. Και στις τρεις όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων "μίλησε" διώχνοντας σε κόρνερ πρώτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα (29') και στην συνέχεια το σουτ του Μόνχε (32'). Ακολούθησε άλλη μία απόκρουση του, στην προσπάθεια του Μαρτίν στο 38'.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση πέρα από μια προσπάθεια του Πρσο, ανάμεσα από δυο παίκτες, στις καθυστερήσεις που έφυγε άουτ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το, ανοιχτό στην πρόκριση, 0-0 ελέω Ντανίλοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ντανίλοβιτς με το ξεκίνημα της επανάληψης είπε και πάλι "όχι" στην προσπάθεια του Μόνχε, για να επιβεβαιωθεί στην αντεπίθεση ο ...περιβόητος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες και η Ραντ σκόραρε στο 47' με το σουτ του Κόγιτς που έφερε το συνολικό σκορ στα ίσια.

Το 0-1 των Σέρβων "πάγωσε" όπως ήταν λογικό την ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό, με τους ερυθρόλευκους να έχουν για τα επόμενα λεπτά μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν απείλησαν σοβαρά την Ρατν πέρα από την φάση του 60'. Ο Μπρέσκα βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Η μπάλα στα επόμενα λεπτά συνέχιζε να βρίσκεται στην κατοχή των γηπεδούχων ωστόσο η κούραση και η ανετοιμότητα δεν ήταν σύμμαχος για να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Μια καλή φάση έγινε στο 69' με τον Ντανίλοβιτς να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μαρτίν.

Ωστόσο ο Σέρβος γκολκίπερ εννιά λεπτά αργότερα ανέτρεψε τον Σκέμπρι, που λίγα λεπτά πριν είχε περάσει στο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαρτίν να τον νικήσει από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας στο 79' σε 1-1.

Το γκολ έβαλε "φωτιά" στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κρατάνε την πολύτιμη ισοπαλία μέχρι το τέλος παρά το γεγονός ότι για τα τελευταία 9 λεπτά (από το 85' συν τις καθυστερήσεις) αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο (αποβολή Σανκαρέ).

Το 1-1 λοιπόν άνοιξε τον δρόμο για τα πλέι-οφ του Αυγούστου καθώς η Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο, επόμενος αντίπαλος στον Γ' Προκριματικό, μοιάζει βατός για την ομάδα του Χάβι Γκράθια.


Στοιχεία αγώνα:


Συνθέσης ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σανκαρέ, Άλβαρες, Σέλεζι, Μόνχε (90' Νταρμπιόν), Τομάς, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72' Σκέμπρι), Ακόστα (85' Ντολεζάι), Μαρτίν

Ραντ Βελιγραδίου (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (62' Ραντζέλοβιτς), Πρσο, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς (77' Στολίκοβιτς), Μίτροβιτς. Κόγιτς, Στανόγιεβιτς (81' Βάργκα), Λέκοβιτς

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Διαιτητής: Ντάνιελ Στόλχαμαρ (Σουηδία).

Σκόρερ: 79' (πεν.) Μαρτίν | 47' Κόγιτς.

Κίτρινες: 29' Σανκαρέ, 71' Τομάς | 61' Μιλιβόγεβιτς.

Κόκκινες: 85' Σανκαρέ (2η κίτρινη).


                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου