Τελευταία Νέα

11/8/11

Απόλλων Λεμεσού-ΠΑΟΚ 1-0 (Φιλικό).


Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά μέχρι το 70' απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, τελικά, όμως, έφυγε ηττημένος (1-0) εξαιτίας της ανακατωσούρας που προκλήθηκε από τις μαζεμένες αλλαγές στο τελευταίο 20λεπτο.

Ένας ΠΑΟΚ με δύο πρόσωπα... Ο "Δικέφαλος" στο πρώτο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους ηττήθηκε με 1-0 από τον Απόλλωνα Λεμεσού πληρώνοντας, εκτός της ταλαιπωρίας του ταξιδιού, κυρίως τα μαζεμένες αλλαγές που έγιναν λίγο πριν δεχτεί το τέρμα το Σισοκό.

Πάντως μέχρι εκείνο το σημείο οι "ασπρόμαυροι" μόνο κακοί δεν ήταν, άρεσαν, αφού δημιούργησαν κινδύνους στα αντίπαλα καρέ έχοντας πολύ καλή συνεργασία στο μεσοεπιθετικό τους κομμάτι με αρκετούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους να κάνουν την εμφάνισή τους ουκ ολίγες φορές.

Ο αγώνας ξεκίνησε με 15' καθυστέρηση και στο πρώτο τέταρτο του αγώνα οι δύο ομάδες "ψάχνονταν". Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και μάλιστα στο 19'  ο Αρίας πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, έφτασε έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην συνέχεια ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με κεφαλιά του Κιρόφσκι στο 34', την οποία μπλοκάρε ο Κρέσιτς. Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα (35') βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά ο Κροάτης δήλωσε παρών. Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Γεωργιάδης άρχισε για τα καλά να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για την αντίπαλη εστία.

Καλοί οι Βιειρίνια, Γεωργιάδης, Κρέσιτς, Αρίας.

Μάλιστα στο 39' μετά από συνεργασία του τελευταίου με τον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος έκανε το σουτ με τη μία αλλά η μπάλα άουτ. Στο 44' "γράφτηκε" άλλη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ αφού μετά από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ο Γεωργιάδης σούταρε στην κίνηση και απομάκρυνε δύσκολα ο Ζβαλόφσκι.

Γενικότερα τα θετικά που μπορεί να "κρατήσει" κανείς στο πρώτο μέρος ήταν σίγουρα ότι ο Γεωργιάδης ήταν πολύ δραστήριος, αλλά και το ότι ο Βιειρίνια αγωνίστηκε σε θέση επιτελικού μέσου και ανησύχησε τα αντίπαλα καρέ. Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην απόδοση του Αρίας που ήταν πολύ καλός αλλά και του Κρέσιτς που ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε.

Καλή κυκλοφορία της μπάλας από τον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές για τον ΠΑΟΚ ο οποίος 5' μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απειλήθηκε με σουτ του Μορό. Ο αλάνθαστος όμως μέχρι εκείνο το σημείο, Κρέσιτς, για ακόμη μια φορά ήταν... εκεί και αποσόβησε το 1-0. Ο "Δικέφαλος" στην συνέχεια προσπάθησε και ανέβασε στροφές δείχνοντας πως έχει καλούς αυτοματισμούς αφού οι παίκτες του στην μεσοεπιθετική γραμμή συνεργάζονταν ιδιαίτερα καλά.

Μάλιστα στο 57' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Αρίας σούταρε, ο Ζβαλόφσκι απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη που έπιασε το σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο "Δικέφαλος" ήταν φανερό πως "πατούσε" καλά και στο 60' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από καλή συνεργασία του Έτο με τον Βεϊρίνια, ο Βραζιλιάνος σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Απόλλωνα

Άλλος... ΠΑΟΚ μετά τις αλλαγές.

Από εκεί και πέρα η μαζεμένες αλλαγές που έγιναν φάνηκαν να επηρεάζουν την ομάδα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτή που έπρεπε και στο 72' μετά από προσπάθεια από τα δεξιά από πλευράς των Κύπριων, η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε και ο Σισοκό από τα αριστερά έκανε το 1-0. Μετά τη συγκεκριμένη φάση δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο και αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα είναι πως υπήρχε ένας... άλλος ΠΑΟΚ.

Και αυτό γιατί οι παίκτες που μπήκαν δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους επηρεαζόμενοι από το γεγονός πως δεν είχαν παίξει μαζί. Πάντως πριν από το συγκεκριμένο διάστημα ο "Δικέφαλος" ήταν αρκετά καλός, άρεσε και είχε passing game που δεν περνούσε απαρατήρητο. Να σημειωθεί πως τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μια δίλεπτη διακοπή για να πάρουν ανάσες οι παίκτες.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Έτο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Αρίας, Βιεϊρίνια, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μετά το 70ο λεπτό: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Ζουέλ, Κουρδάκης, Ιντζίδης, Μπαλάφας, Σκέμπης, Τσουκαλάς, Ζουλιάν, Ρομπέρ, Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου