Τελευταία Νέα

30/9/11

Προκριματικά Ευρωλίγκας : ΠΑΟΚ - Γαλατάσαραϊ 64-77


Ο ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο βρισκόταν στο "κόλπο" της πρόκρισης στο Βίλνιους, αλλά τελικά η Γαλατάσαραϊ πήρε τη νίκη με 77-64 για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας.


Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό στον όμιλο του Βίλνιους από την Γαλατάσαραϊ με 77-64.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου για περίπου 25 λεπτά έμειναν κοντά στο σκορ κόντρα στους Τούρκους, αλλά τα λάθη και η κούραση δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος το θετικό αποτέλεσμα.


Ο Γιάννης Καλαμπόκης προσπάθησε να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ στο "κόλπο" της πρόκρισης στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση (16 π.). Πρώτος σκόρερ για τον "Δικέφαλο" ήταν ο Μάρκους Γκόρι, ο οποίος ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να κουράζεται.

Από την Γαλατάσαραϊ που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του ομίλου του Βίλνιους ο Τζαμόν Γκόρντον σημείωσε 21 πόντους, οι Άντριτς, Αρσλάν πέτυχαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά τα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης και ένα 4-0 της Γαλατάσαραϊ να ισορροπήσει το παιχνίδι και με τον Γκόρι να προηγηθεί με 6-4. Στη συνέχεια οι Τούρκοι με επιμέρους σκορ 7-0 πέρασαν με 11-6 μπροστά στο σκορ.

Η ομάδα, όμως του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και με τους Ράιτ, Γκόρι κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με +3 (18-15), ενώ δεν επέτρεψε στους παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Στην δεύτερη περίοδο τίποτα δεν άλλαξε, το ματς συνέχισε να είναι ντέρμπι. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να αποσπαστούν από τον "Δικέφαλο", αλλά ο ΠΑΟΚ με τρίποντα και συγκέντρωση στην άμυνα διατηρούσε το προβάδισμα (26-23) απέναντι στην Γαλατά, η οποία δυσκολευόταν να πλησιάζει το καλάθι της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Η είσοδο, πάντως του Άντριτς στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς με διαδοχικούς πόντους του Κροάτη διεθνή η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να... προσπεράσει στο σκορ των ΠΑΟΚ και να ελέγξει την αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς με τρίποντο του Δήμου Ντικούδη βρέθηκαν στο +1 (32-31).

Ο γνώριμος μας, όμως από τη θητεία του στον Πανιώνιο Εντέρ Αρσλάν με την εκπνοή του δευτέρου δεκαλέπτου ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε το προβάδισμα στο ημίχρονο στην ομάδα του (32-34).

Άνοιξε η... ψαλίδα!

Ο ρυθμός στο παιχνίδι ανέβηκε με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, με την Γαλατάσαραϊ να είναι εκείνη που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια της. Οι Αλντερμίρ, Σονγκάιλα και Αρσλάν ανέβασαν σιγά - σιγά την διαφορά για τους Τούρκους, οι οποίοι προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους (60-48), λίγο πριν το 30'.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, από πλευράς ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διατηρήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ και τελικά θα είναι εκείνος που θα τη ρίξει σε μονοψήφιο αριθμό με τη λήξη της τρίτης περιόδου, καθώς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (60-51).

Στα τελευταία δέκα λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης, όμως σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Τζαμόν Γκόρντον που πέτυχε κάποια εξαιρετικά δύσκολα καλάθια για την ομάδα του, δίνοντας της την πρόκριση με 64-77.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 32-34, 51-60, 64-77.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς, Στίγκερς 6(2), Αράπης, Γκόρι 17(1), Ντικούδης 10(1), Καλαμπόκης 16(4), Αντριουσκεβίτσιους, Ράιτ 11(1), Γιαννακίδης, Καλλές 4, Τσακαλέρης.

Γαλατάσαραϊ (Μαχμουτί): Σιπ 4, Λάκοβιτς 2, Τοπάλογλου, Σούμπερτ 2, Ασίκ 3(1), Άντριτς 15, Αλντεμίρ 11, Γκόρντον 21(2), Σονγκάιλα 5, Αρσλάν 14(2), Οζέρ.

                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου