Τελευταία Νέα

25/9/11

Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια,ήρθε η «Χρυσή» κούπα μέσα στο Βελιγράδι!


Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια, η Εθνική ομάδα νικούσε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας τη Γερμανία και επέστρεφε στην κορυφής μετά το έπος του '87.


'Ηταν Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου του 2005, όταν η Εθνική μας ομάδας μπάσκετ νικούσε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας τη Γερμανία και επέστρεφε στην κορυφή της Ευρώπης δεκαοκτώ χρόνια μετά το έπος του '87.
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ του Παναγιώτη Γιαννάκη κατακτουσε την κορυφή της Ευρώπης, ακολουθώντας επάξια το... ποδοσφαιρικό παράδειγμα της Εθνικής του Ρεχάγκελ που ένα χρόνο νωρίτερα είχε καταπλήξει ολόκληρη την γηραιά ήπειρο σε μία φοβερή διετία για τον ελληνικό αθλητισμό.
Τα παιδιά του Γιαννάκη, έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Γερμανίας του Νοβίτσκι στον τελικό του Βελιγραδίου 78-62, σηκώνοντας την κούπα για δεύτερη μάλιστα φορά μετά το έπος του 1987 όταν η Εθνική μπάσκετ με τις βολές του Καμπούρη επικρατούσε στον τελικό της Σοβιετικής Ένωσης 103-101.
Από το αξέχαστο εκείνο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας το 2005, κάθε στιγμή μπορεί να έμοιαζε μαγική αλλά μία θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη κάθε Έλληνα φιλάθλου, και αυτή δεν είναι άλλη από την επική ανατροπή στον ημιτελικό με τη Γαλλία με το τρίποντο στην εκπνοή του Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτή η νίκη άλλωστε έδωσε και την πρόκριση στον τελικό όπου η Εθνική μας «κατάπιε» με σχετική άνεση τους Γερμανούς.



Θυμηθείτε παρακάτω βίντεο από τον τελικό με τη Γερμανία αλλά και γενικότερα από το Ευρωμπάσκετ του 2005:
                           
                           
                           
                           
                            
                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου