Τελευταία Νέα

18/9/11

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 2-1


Ο Ολυμπιακός έβγαλε την ψυχή στους φιλάθλους του, αλλά με δύο γκολ σε 8 λεπτά (86', 94') κατάφερε να επικρατήσει της εκπληκτικής Ξάνθης με 2-1. 

Μια ανάσα από το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με γκέλα ήταν ο Ολυμπιακός, όμως με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή και να ξεσηκώσει τους φιλάθλους του, που μέχρι το 86' έβλεπαν με απογοήτευση την ομάδα τους.

Οι Πειραιώτες δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, ήταν σαφώς επηρεασμένοι από την ήττα της περασμένης Τρίτης κόντρα στην Μαρσέιγ, όμως ακόμη και έτσι, έκαμψαν την αντίσταση της εξαιρετικής Ξάνθης.

Φρεσκάδα, εκρηκτικότητα, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα ήταν όλα όσα έλειπαν από τους Πρωταθλητές Ελλάδας, που ήταν τρομερά προβλέψιμοι και είδαν την Ξάνθη να τους υπνωτίζει δίχως μεγάλο κόπο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την πλευρά του προσπάθησε να διορθώσει τα δικά του λάθη στην ενδεκάδα που παρέταξε και τα κατάφερε κάπως, αφού το γκολ της ισοφάρισης το πέτυχε ο Πάντελιτς, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο MVP της αναμέτρησης, Όλοφ Μέλμπεργκ.

Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη, φεύγουν από τον Πειραιά χωρίς βαθμό, αλλά περήφανοι για την εμφάνισή τους και σίγουροι πως με παρόμοιο πρόσωπο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και σε καμία έδρα.

Το γκολ του Μαρσελίνιο ήρθε με την βοήθεια του Κοστάνσο και αν η τύχη τους ευνοούσε, ίσως να ερχόταν μαζί του και η νίκη. Όπως και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έτσι και τώρα, οι Ακρίτες έφυγαν με άδεια χέρια, γνωρίζοντας βέβαια πως η τύχη κάτι τους χρωστάει. Ίσως έπαιξε ρόλο και η αποβολή του Εντιμάρ στο 88'.

Στοιχεία αγώνα:

Το γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


Ο διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου).

Οι βοηθοί: Α. Καρατζίκας (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (69' Μακούν), Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (57' Μοδέστο), Αμπντούν (57' Πάντελιτς).

Αναπληρωματικοί: Mέγκιερι, Μοδέστο, Παπάζογλου, Πάντελιτς, Χαβίτο, Παπαδόπουλος, Μακούν.

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Σουάνης (65' Μάρα), Μαρσελίνιο (75' Βλαχοδήμος), Πόι, Καζάκης (55' Ντίκα).

Αναπληρωματικοί: Λυμπερόπουλος, Στάσιακ, Ντίκα, Βλαχοδήμος, Μάρα, Μαρκόβσκι, Μπαξεβανίδης.

Τα γκολ: 14' Μαρσελίνιο / 86' Πάντελιτς, 94' Μέλμπεργκ.

Οι κίτρινες κάρτες: 59' Μέλμπεργκ, 96' Μοδέστο, 96' Κοστάνσο / 4' Κομεσίδης, 54' Μαρσελίνιο, 72' Βάλλας, 75' Εντιμάρ, 90' Μπέρτος, 96' Πόι.

Οι κόκκινες κάρτες: 88' Εντιμάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου