Τελευταία Νέα

19/10/11

Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ 3-1


Με την Μαρσέιγ δεν ήταν έτοιμος, με την Άρσεναλ στάθηκε άτυχος και έτσι την πλήρωσε η Ντόρτμουντ. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τους Πρωταθλητές Γερμανίας και ανέβηκε στην τρίτη θέση.


Την 6η δόση δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε, αλλά η Ντόρτμουντ πήρε μια γεύση από το τι σημαίνει πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες Γερμανούς που ήθελαν τους τρεις βαθμούς και έφυγαν τελικά με τρία γκολ.

Ο Κλοπ ζητούσε το 2 στα 2 στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως γυρνάει στην πατρίδα του δίχως βαθμό στις αποσκευές και πέφτοντας στη τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.

Πως έγιναν όλα αυτά; Απλά οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τον καλό τους εαυτό και δεν τους στέρησε τίποτα η τύχη. Όπως σας προαναφέραμε, με την Μαρσέιγ ένα γκολ έκρινε το ματς, με την Άρσεναλ ένα δοκάρι, όμως απόψε (19/10) η αποφασιστικότητα, το πάθος και η τακτική των "ερυθρολεύκων" νίκησαν τους πάντες.

Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι όμως λογάριασαν δίχως τον συμπατριώτη τους Χολέμπας, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Ο "τρομοκράτης" Τζιμπούρ που έγινε για πρώτη φορά σύνθημα και ο Μοδέστο έδωσαν τη πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο, που τον φέρνει στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί είναι τελευταίοι...

Εξαιρετική η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας απλά τον ρυθμό και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάνσο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά, αρκεί να του βγει το παιχνίδι, όπως και σήμερα. Απόδειξη η εμφάνιση κόντρα στην πιο γρήγορη Ντόρτμουντ.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία).

Βοηθοί: Μπέρι Σίμονς (Ολλανδία), Ρομπ Φαν ντε Φεν (Ολλανδία).

Βοηθοί περιοχής: Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία), Εντ Γιάνσεν (Ολλανδία).

Συνθέσεις ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκεντογάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι.

Σκόρερ: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 79' Μοδέστο / 26' Λεβαντόβσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου