Τελευταία Νέα

19/10/11

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες της 3ης αγωνιστικής του Champion League!



Τα Αποτελέσματα και Βαθμολογίες της 3ης αγωνιστικής  :

GROUP  A :



Μάντσεστερ Σίτι - Βιγιαρεάλ 2-1

Σκόρερς: 43' αυτ. Μαρτσένα, 93' Αγκουέρο / 4' Κάνι
Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ', Μάντσεστερ
Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε αφάνταστα αλλά κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη στο Champions League.

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4' με τον Κάνι, "παγώνοντας" το Μάντσεστερ με το πρώτο της γκολ στην φετινή διοργάνωση.

Από λάθος του Νάιτζελ ντε Γιονγκ οι Ισπανοί πήραν την μπάλα, ο Τζο Χαρτ απέκρουσε το σκουτ του Τζουζέπε Ρόσι, αλλά εν συνεχεία από κοντά ο Κάνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ισοφάριση ήρθε με τον χειρότερο τρόπο για το "κίτρινο υποβρύχιο", με αυτογκόλ δηλαδή του Κάρλος Μαρτσένα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο τέρμα της ομάδας του με προβολή προσπαθώντας να σταματήσει την πορεία της προς τον Έντιν Ντζέκο, ο οποίος περίμενε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η ανατροπή πόνεσε ακόμη περισσότερο τους Ισπανούς, καθώς ήρθε στο 93'.

Από εξαιρετικό "τακουνάκι" του Νταβίντ Σίλβα η μπάλα έφτασε στον Αγκουέρο που σκόραρε από κοντά και χάρισε στην Σίτι την νίκη με 2-1.



Συνθέσεις ομάδων:

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ (62' Αγκουέρο), Γιαγιά Τουρέ, Άνταμ Τζόνσον (40' Μπάρι), Νταβίντ Σίλβα, Νασρί (80' Μίλνερ), Ντζέκο.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Σαπάτα, Μαρτσένα, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Καταλά, Μπρούνο Σοριάνο, Ερνάν Πέρες (80' Μουμπάρακ), Μπόρχα Βαλέρο, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (80' Γκουγιόν), Κάνι (82' Μάριο Γκασπάρ), Τζουζέπε Ρόσι.

Νάπολι - Μπάγερν 1-1

Σκόρερς: 39' αυτ. Μπάντστουμπερ / 2' Κρόος
Γήπεδο: "Σαν Πάολο", Νάπολι
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Μόλις στο 2' η Μπάγερν προηγήθηκε στο "Σαν Πάολο" με το γκολ του Τόνι Κρόος με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τζερόμ Μπόατενγκ από δεξιά.

Χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσουν ευκαιρία οι Ιταλοί έφτασαν στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Μπάντστουμπερ, έπειτα από την προσπάθεια του Μάτζο από δεξιά.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου από σουτ του Μάριο Γκόμεθ η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι με το χέρι του Πάολο Καναβάρο.

Ο ίδιος ο Γερμανο-Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μόργκαν ντε Σάνκτις έπεσε σωστά αριστερά και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι, έχασαν και άλλες ευκαιρίες, αλλά το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

Συνθέσεις ομάδων:

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζο, Γκιοκχάν Ινλέρ (90' Μάριο Σαντάνα), Γκαργκάνο, Σούνιγκα, Χάμσικ (92' Μασκάρα), Λαβέτσι, Καβάνι (Ντζεμαϊλί).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Τιμοστσούκ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Ριμπερί (90' Αλάμπα), Μάριο Γκόμεθ (94' Λουΐζ Γκουστάβο).



Η βαθμολογία:


1. Μπάγερν 7 (5-1)
2. Νάπολι 5 (4-2)
3. Μάντσεστερ Σίτι 4 (3-4)
4. Βιγιαρεάλ 0 (1-6)


GROUP B :



Λιλ - Ίντερ 0-1

Σκόρερ: 21' Πατσίνι
Γήπεδο: "Μετροπόλ", Βιγνέβ-ντ'Ασκ
Διαιτητής: Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)

Ο γκολ του Τζανπάολο Πατσίνι ήταν αρκετό για την Ίντερ να πάρει δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη.

Οι "νερατζούρι" επικράτησαν με 1-0 της Λιλ μέσα στο "Μετροπόλ", ενώ θυμίζουμε πως την προηγούμενη αγωνιστικής είχαν νικήσει την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.

Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 21' με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι.

Ο Μάουρο Σάρατε έκανε την ασίστ, ενώ τον είχε τροφοδοτήσει με εξαιρετική προσπάθεια ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ.



Συνθέσεις ομάδων:

ΛΙΛ: Ενιάμα, Ντεμπουσί, Μπάσα, Σεντζού, Μπεριά, Μαβουμπά, Μπαλμόν (81' Γκουέγ), Πεντρετί (62' Παγέτ), Τζο Κόουλ (74' Ομπράνιακ), Αζάρ, Μουσά Σο
ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Κίβου, Ναγκατόμο, Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο, Σανέτι, Σάρατε (63' Όμπι), Σνάιντερ (67' Στάνκοβιτς), Πατσίνι (81' Ντιέγκο Μιλίτο).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τράμπζονσπορ 3-0

Σκόρερς: 29' και 86' Ντουμπιά, 76' Κάουνα
Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχα
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Με πρωταγωνιστή τον Σεϊντού Ντουμπιά η ΤΣΣΚΑ πήρε την πρώτη της νίκη, επικρατώντας με 3-0 της Τράμπζονσπορ στην Μόσχα, με 3 πανέμορφα τέρματα.

Όπως και στην πρεμιέρα με την Λιλ στην Γαλλία ο Ιβοριανός στράικερ πέτυχε δύο γκολ, έτσι πλέον είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 4 τέρματα.

Ο Ντουμπιά άνοιξε το σκορ στο 29' από εξαιρετική πάσα με "τακουνάκι" του Βάγκνερ Λοβ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 86' έπειτα από εντυπωσιακή κίνηση, ενώ ο Λετονός, Αλεκσάντρς Κάουνα, είχε πετύχει το δεύτερο γκολ στο 76' με όμορφο πλασέ στην κίνηση.

Συνθέσεις ομάδων:

ΤΣΣΚΑ: Γκαμπούλοβ, Ινγνασέβιτς, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Αλντονίν, Φεντόροβ, Μαμάεβ (70' Σέμπερας), Τόσιτς (62' Κάουνα), Ντζαγκόεβ, Βάγκνερ Λοβ, Ντουμπιά (87' Ράχιμιτς).
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Τολγκά Ζενγίν, Μάρεκ Τσεχ (75' Σαπάρα), Γκλοβάτσκι, Γκιραΐ Κατσάρ, Σερκάν Μπαλτσί, Τσελούστκα, Ζοκορά, Γκουστάβο Κόλμαν, Αλανζίνιο (46' Πάβελ Μπρόζεκ), Μιρζεγέβσκι, Χαλίλ Αλτιντόπ (91' Αϊκούτ Ακγιούν).



Η βαθμολογία:


1. 'Ιντερ 6 (4-3)
2. ΤΣΣΚΑ 4 (7-5)
3. Τράμπζονσπορ 4 (2-4)
4. Λιλ 2 (3-4)


GROUP C :



Οτσέλουλ Γκαλάτσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2.

Σκόρερ: 64' πέν. και 92' πέν. Ρούνεϊ
Γήπεδο: "Σταντιονούλ Νατσιονάλ", Βουκουρέστι
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Με δύο εκτελέσεις πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ στο δεύτερο ημίχρονο Μάντσεστερ Γουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Οτσέλουλ Γκαλάτσι στο Βουκουρέστι.

Και τα δύο πέναλτι τα κέρδισε ο ίδιος ο Ρούνεϊ, το πρώτο με χέρι αμυντικού μετά από προσπάθειά του (64'), ενώ το δεύτερο ανατράπηκε στην περιοχή (92').

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Άγγλων ήταν ένα μακρινό σουτ του Νανί στο δοκάρι, ενώ αυτή ήταν η πρώτη τους φετινή νίκη.

Αρνητικό για τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον η αποβολή του Νεμάνια Βίντιτς στο 66' με απευθείας κόκκινη, ενώ αποβλήθηκε και για τους Ρουμάνους στο 89' ο Περεντίγια.



Συνθέσεις ομάδων:

ΟΤΣΕΛΟΥΛ: Γκράχοβατς, Ράπα, Περεντίγια, Αντάλ, Φρούνζα (83' Ίλιε), Φίλιπ, Σαλαγκεάνου, Κοστίν, Νεάγκου (72' Πένα), Γκιόργκιου, Πουνόσεβατς (87' Γκαμπριέλ Βιγλιάντι).
MANUTD: Λίντεγκααρντ, Φάμπιο (76' Φιλ Τζόουνς), Βίντιτς, Σμόλινγκ, Εβρά, Κάρικ, Άντερσον, Βαλένσια (71' Έβανς), Νανί, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

Βασιλεία - Μπενφίκα 0-2.

Σκορερς: 20' Μπρούνο Σέζαρ, 75' Όσκαρ Καρντόσο
Γήπεδο: "Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ", Βασιλεία
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Η Μπενφίκα έμεινε μόνη στην κορυφή του ομίλου νικώντας την Βασιλεία με 2-0 μέσα στην Ελβετία και την έδειξε πως μάλλον πρέπει να βολευτεί με την 3η θέση.

Οι "αετοί" άνοιξαν το σκορ στο 20' με το κοντινό πλασέ του Μπρούνο Σέζαρ, έπειτα από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια.

Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Όσκαρ Καρντόσο με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ στο 75'.

Μοναδικό κακό για τον τελικό της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεζούς, η αποβολή του Έμερσον στο 86'.

Συνθέσεις ομάδων:

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχεφερ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Γιου-Χο Παρκ, Σάκα (80' Καμπράλ), Χούγκελ (85' Τσίπερφιλντ), Φάμπιαν Φράι (66' Ζουά), Αλεξάντερ Φράι, Στρέλερ.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα (78' Μιγκέλ Βίτορ), Λουϊζάο, Γκαράι, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Αϊμάρ (67' Νολίτο), Μπρούνο Σέζαρ, Γκαϊτάν, Ροντρίγκο (70' Όσκαρ Καρντόσο).



Η βαθμολογία:


1. Μπενφίκα 7 (4-1)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5 (6-4)
3. Βασιλεία 4 (5-6)
4. Οτσέλουλ Γκαλάτσι 0 (1-5)


GROUP D : 



Ρεάλ - Λιόν 4-0.

Σκόρερς: 19' Μπενζεμά, 47' Κεντίρα, 55' αυτ. Λορίς, 81' Σέρχιο Ράμος
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Τσιουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Παρά τα 3 χατ-τρικ του μέσα στο Οκτώβρη ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δεν ήταν στην 11άδα λόγω Μπενζεμά και ο Γάλλος άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την Ρεάλ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε το 1-0 σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του με κοντινή προβολή στο 17' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεσούτ Εζίλ και κεφαλιά-πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Γάλλος έκανε την ασίστ για το δεύτερο γκολ στον Σάμι Κεντίρα στο 47', ενώ το τρίτο ήταν αυτογκόλ του Ουγκό Λορίς στο 55' από σουτ του Μεσούτ Εζίλ.

Από εκτέλεση κόρνερ του Κακά στο 81' ο Σέρχιο Ράμος με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Συνθέσεις ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (61' Φάμπιο Κοεντράο), Μεσούτ Εζίλ (66' Κακά), Ντι Μαρία, Κρ. Ρονάλντο, Μπενζεμά (72' Ιγκουαΐν).
ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Μπακαρί Κονέ, Λόβρεν, Αλί Σισοκό, Φοφανά, Σέλστρεμ, Γκουρκούφ (66' Έμερσον), Μπριάν, Μπάστος, Μπαφετιμπί Γκομίς (80' Μουαμαντού Νταμπό).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Άγιαξ 0-2.

Σκόρερς: 49' Μπούριχτερ, 90' Έρικσεν
Γήπεδο: "Μάκσιμιρ", Ζάγκρεμπ
Διαιτητής: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)

Ο Άγιαξ νίκησε με 2-0 την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ και ουσιαστικά εξασφάλισε την 3η θέση, ενώ τώρα ελπίζει η Ρεάλ να νικήσει την Λιόν και στην Γαλλία, για να δώσει "μάχη" με την τελευταία για την 2η θέση.

Ο Αίαντας άνοιξε το σκορ στο 49' με το διαγώνιο πλασέ του Ντερκ Μπούριχτερ, έπειτα από την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μίραλεμ Σουλεϊμάνι.

Ο Σιμ ντε Γιονγκ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και το τελικό 0-2 έκανε στο 90' ο Κρίστιαν Έρικσεν με πλασέ στην αντεπίθεση από πάσα του Ντμίτρι Μπουλίκιν.

Συνθέσεις ομάδων:

ΝΤΙΝΑΜΟ: Κέλαβα, Βίντα, Σίμουνιτς, Τονέλ, Λουΐς Ιμπάνιες, Καλέγιο (80' Τόμετσακ), Λέκο, Σαμίρ, Μπάντελ (46' Κόβατσιτς), Μπετσίρα (70' Πόγκριβατς), Ρουκάβινα.
ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν ντερ Βιλ, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ανίτα, Έρικσεν (93' Νικολάς Λοντέιρο), Εγιόνγκ Ενό, Τέο Γιάνσεν, Σιμ ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι, Μπούριχτερ (70' Μπουλίκιν).



Η βαθμολογία:


1. Ρεάλ 9 (8-0)
2. Άγιαξ 4 (2-3)
3. Λιόν 4 (2-4)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-5)


GROUP E :



Τσέλσι - Γκενκ 5-0.

Σκόρερς: 8' Ραούλ Μεϊρέλες, 11' και 27' Τόρες, 42' Ιβάνοβιτς, 72' Καλού
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Αλεκσέι Νικολάεβ (Ρωσία)

Οι Άγγλοι "καθάρισαν" από νωρίς το ματς, καθώς άνοιξε το σκορ στο 8' ο Ραούλ Μεϊρέλες με εντυπωσιακό μακρινό σουτ και στο 11' ο Φερνάντο Τόρες έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Οι δύο σκόρερ συνεργάστηκαν για το 3-0 στο 27', καθώς ο Ραούλ Μεϊρέλες έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Τόρες σκόραρε ξανά, αυτήν την φορά με κεφαλιά.

Το 4ο γκολ ήρθε στο 42' από την κεφαλιά του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Φλοράν Μαλουντά.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε το Σαλομόν Καλού στο 72' με κοντινό πλασέ, στην επαναφορά αφού ο Κέτελες απέκρουσε προσπάθεια του Τόρες.



Συνθέσεις ομάδων:



ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα (78' Άλεξ), Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ (46' Πάουλο Φερέιρα), Οριόλ Ρομέου, Ραούλ Μεϊρέλες, Λάμπαρντ (68' Καλού), Ανελκά, Μαλουντά, Τόρες.

ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Νγκόνγκσα, Μασουέρο (46' Καμούς), Τόζερ, Πούντιλ, Βάντεν Μπόρε, Χάιλαντ, Μπάφελ, Ντε Μπρούιν, Μπαρντά (71' Νταμπασίνζε), Βόσεν (81' Νουανγκάνγκα).


Λεβερκούζεν - Βαλένθια 2-1.

Σκόρερς: 52' Σέρλε, 56' Σαμ / 24' Ζόνας
Γήπεδο: "ΜπάιΑρίνα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Από πάσα του Ρομπέρτο Σολδάδο ο Ζόνας με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τις "νυχτερίδες" στο 24', "παγώνοντας" το "ΜπάιΑρίνα".

Η ανατροπή για τους Γερμανούς ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τέρματα των Σέρλε και Σαμ.

Ο Άντρε Σέρλε ισοφάρισε στο 52' με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 56' ο Σαμ με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό.

Συνθέσεις ομάδων:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Ράιναρτς (46' Μίρνε Φρίντριχ), Τοπράκ, Κάντλετς, Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Μπάλακ, Σαμ (91' Σβάαμπ), Σέρλε, Κίσλινγκ (81' Ντερντιγιόκ).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Ραμί, Βίκτορ Ρουΐθ, Χόρντι Άλμπα (65' Κανάλες), Αλμπέλδα (82' Αντούριθ), Μπανέγκα, Πάμπλο Ερνάντεθ (65' Φεγκουλί), Ματιέ, Ζόνας, Σολδάδο.




Η βαθμολογία:

1. Τσέλσι 7 (8-1)
2. Λεβερκούζεν 6 (4-3)
3. Βαλένθια 2 (2-3)
4. Γκενκ 1 (0-7)


GROUP F : 



Μαρσέιγ - Άρσεναλ 0-1.

Σκόρερ: 92' Ράμσεϊ
Γήπεδο: "Βελοντρόμ", Μασσαλία
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Η Άρσεναλ πήγε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε, δεν άφησε την Μαρσέιγ να την απειλήσει ιδιαίτερα και στα τελευταία λεπτά πίεσε, φτάνοντας στο γκολ και την νίκη.

Στο 91' ο Στιβ Μανταντά έκανε εντυπωσιακή απόκρουση με κοντινό πλασέ του Ρόμπιν φαν Πέρσι, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 92'.

Μετά την σέντρα από δεξιά ο Ζερβινιό ουσιαστικά δεν κατάφερε να κοντρολάρει στο ύψος της περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Ράμσεϊ που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.



Συνθέσεις ομάδων:

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Νκουλού, Μορέλ, Αλού Ντιαρά, Μπενουά Σεϊρού (87' Καμπορέ), Λούτσο Γκονσάλες (73' Αμαλφιτανό), Βαλμπουενά, Ρεμί (69' Ζινιάκ), Αντρέ Αγιού.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Τζένκινσον (62' Ντζουρού), Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ (67' Ζερβινιό), Αρσάβιν (78' Ράμσεϊ), Φαν Πέρσι.



Ολυμπιακός - Ντόρτμουντ 3-1.


Σκόρερ: 8' Χολέμπας, 40' Τζιμπούρ, 79' Μοδέστο / 26' Λεβαντόβσκι.


Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία).



Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι όμως λογάριασαν δίχως τον συμπατριώτη τους Χολέμπας, αλλά και μετά την ισοφάριση δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Ο "τρομοκράτης" Τζιμπούρ που έγινε για πρώτη φορά σύνθημα και ο Μοδέστο έδωσαν τη πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο, που τον φέρνει στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί είναι τελευταίοι...

Εξαιρετική η τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος, ρίχνοντας απλά τον ρυθμό και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Κοστάνσο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ψηλά, αρκεί να του βγει το παιχνίδι, όπως και σήμερα. Απόδειξη η εμφάνιση κόντρα στην πιο γρήγορη Ντόρτμουντ.


Συνθέσεις ομάδων:



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν (73' Μανιάτης), Μιραλάς, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντεφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκεντογάν (56' Λάιτνερ), Γκέτσε, Καγκάβα (66' Μπλαστσικόβσκι), Πέρισιτς, Λεβαντόβσκι.



Η βαθμολογία:


1. Άρσεναλ 7 (4-2)
2. Μαρσέιγ 6 (4-1)
3. Ολυμπιακός 3 (4-4)
4. Ντόρτμουντ 1 (2-7)


GROUP G : 



Πόρτο - ΑΠΟΕΛ 1-1.

Σκόρερς: 13' Χουλκ / 19' Αΐλτον
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο
Διαιτητής: Αντονί Γκοτιέ (Γαλλία)

Ο ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Διονύση Χιώτη, καθώς στο 13' ο Χουλκ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ, ο Έλληνας πορτιέρο έκανε λάθος υπολογισμό και δέχτηκε ένα αστείο γκολ για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την πρωταθλήτρια Κύπρου, με τον Αΐλτον να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 19' με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Διονύσης Χιώτης λόγω τραυματισμού στο 52' αντικαταστάθηκε από τον Ούρκο Πάρντο, ενώ στο 92' μπήκε στο ματς ο Άλντο Αντόρνο και λίγο έλειψε να χαρίσει και την νίκη στο ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Έλτον έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Παραγουανό.


Συνθέσεις ομάδων:

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (69' Μπελούστσι), Γκουαρίν, Ζοάο Μοουτίνιο (78' Ντεφούρ), Χουλκ, Χάμες Ροντρίγκες (69' Σιλβέστρε Βαρέλα), Κλέμπερ.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης (52' Πάρντο), Πουρσαϊτίδης, Κακά, Ολιβέιρα, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (72' Γιάχιτς), Τρίτσκοβσκι (92' Αντόρνο), Αΐλτον.



Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-2.

Σκόρερς: 15' Ουΐλιαν, 45'+1 Λουΐζ Αντριάνο / 33' Σιροκόβ, 60' Φαϊζούλιν
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρίνα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Μόλις στο 9' η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ρίμπκα απέκρουσε την εκτέλεση του Σιροκόβ, όπως και στο 14' απέκρουσε εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ με τον Ντάνι.

Ότι δεν κατάφεραν οι Ρώσοι, κατάφεραν οι Ουκρανοί στο 15', καθώς ο Ουΐλιαν άνοιξε το σκορ στο 15' με καταπληκτικό σουτ.

Ο Σικορόβ πάντως λυτρώθηκε για το χαμένο πέναλτι στο 33', καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ από πλάγια, αφού απέφυγε τον Ρίμπκα με το κοντρόλ με το σώμα στην κίνηση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Σαχτάρ προηγήθηκε εκ νέου με τον Λουΐζ Αντριάνο να παίρνει την μπάλα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα, να γυρίζει εξαιρετικά και με πλασέ να κάνει το 2-1.

Το 2-2 ήρθε στο 60' με τον Φαϊζούλιν να "κρεμάει" με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ τον Ρίμπκα, έπειτα από το λάθος του Τσιζόβ, ο οποίος από πάσα του Τσιγκρίνσκι γλίστρησε και η μπάλα έφτασε στον Φαϊζούλιν.

Συνθέσεις ομάδων:

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Τσιζόβ (73' Κούτσερ), Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Ζάντσον (67' Μχιταριάν), Ντόουγκλας Κόστα (75' Άλεξ Τεϊσέιρα), Ουΐλιαν, Λουΐζ Αντριάνο.
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Σιροκόβ, Ζιριανόβ (91' Σεμάκ), Φαϊζούλιν, Ντάνι, Μπουχαρόβ (74' Λάζοβιτς).



Η βαθμολογία:


1. ΑΠΟΕΛ 5 (4-3)
2. Ζενίτ 4 (6-5)
3. Πόρτο 4 (4-5)
4. Σαχτάρ 2 (4-5)


GROUP H : 



Μίλαν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2-0.

Σκόρερς: 33' Ιμπραχίμοβιτς, 70' Μπόατενγκ
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Στο 32' από λάθος του Μαρκ φαν Μπόμελ ο Ρενάν Μπρεσάν βρέθηκε μόνος με τον Αμπιάτι, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά στο τετ-α-τετ για να τον αγκαλιάσει εν συνεχεία ο Ολλανδός συμπαίκτης του.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα (33') ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Μίλαν.

Οι "ροσονέρι" διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 70' με τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ να κάνει το 2-0 με έναν... κεραυνό έξω από την περιοχή.


Συνθέσεις ομάδων:

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (84' Μεξές), Μπονέρα, Ταΐβο, Φαν Μπόμελ, Ακουϊλάνι, Νοτσερίνο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (78' Εμάνιουελσον), Κασάνο (62' Ρομπίνιο), Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Μπάγκα, Ράντκοβ, Σίμιτς, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Λιχταρόβιτς (66' Ολεχνόβιτς), Κοντσεβόι, Ρενάν Μπρεσάν (77' Παβλόβ), Μπορντάτσεβ, Κέζμαν (71' Σκάβις).



Μπαρτσελόνα - Βικτόρια Πλζεν 2-0.

Σκόρερς: 10' Ινιέστα, 82' Βίγια.
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεβ (Σκόπια)

Με ένα καταπληκτικό γκολ στο 10' άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα ο Αντρές Ινιέστα.

Ο Ισπανός άλλαξε την μπάλα δύο φορές με τον Λιονέλ Μέσι και πριν σουτάρει με το αριστερό έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ με τον δεξί.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Νταβίντ Βίγια με κοντινό πλασέ στο 82', έπειτα από προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι και πτώση του λίγο έξω από την μικρή περιοχή.

Συνθέσεις ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (85' Κεϊτά), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (88' Κουένκα).
ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Λιμπέρσκι, Γιράτσεκ, Τσισόβσκι, Ράιτοραλ, Κόλαρ, Μπιστρόν, Πετρζέλα (86' Νταρίντα), Πίλαρ (75' Φίλο), Χόρβατ, Μπάκος (57' Ντούρις).



Η βαθμολογία:


1. Μπαρτσελόνα 7 (9-2)
2. Μίλαν 7 (6-2)
3. Βικτόρια Πλζεν 1 (1-5)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1 (1-8).



Ο πίνακας των σκόρερς:

4 γκολ
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

3 γκολ
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου