Τελευταία Νέα

23/11/11

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες της 5ης αγωνιστικής του Champion League!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της 5ης αγωνιστικής:


Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της 5ης αγωνιστικής :

GROUP A :

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Σκόρερς: 17' και 49' Καβάνι / 33' Μπαλοτέλι
Γήπεδο: "Σαν Πάολο", Νάπολι
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Εσεκιέλ Λαβέτσι από αριστερά, ο Έντισον Καβάνι με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για την Νάπολι, περνώντας την μπάλα από την... τρύπα της βελόνας.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι σκόραρε στην πατρίδα του και ισοφάρισε στο 33' με κοντινό πλασέ, έπειτα από το σουτ του Νταβίντ Σίλβα και την απόκρουση του Μόργκαν ντε Σάνκτις.

Η Νάπολι προηγήθηκε ξανά στο 49', με τον Έντισον Καβάνι να σκοράρει εκ νέου, αυτήν την φορά με κοντινό πλασέ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Ντοσένα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει ξανά, κυρίως με τον Μπαλοτέλι, αλλά ο Μόργκαν ντε Σάνκτις ήταν σε μεγάλη μέρα, ενώ και η Νάπολι θα μπορούσε να έχει πετύχει και 3ο γκολ, κυρίως στην φάση με το δοκάρι του Χάμσικ στο 75'.

ΝΑΠΟΛΙ (3-6-1): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Γκιοκχάν Ινλέρ (59' Ντζεμαϊλί), Γκαργκάνο, Μάτζο, Ντοσένα (88' Φεντερίκο Φερνάντες), Χάμσικ, Λαβέτσι, Καβάνι (83' Πάντεβ).
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα (86' Άνταμ Τζόνσον), Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ (71' Νασρί), Γιαγιά Τουρέ, Σίλβα, Μίλνερ, Ντζέκο (81' Ντζέκο), Μπαλοτέλι.

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

Σκόρερς: 3' και 69' Ριμπερί, 24' Μάριο Γκόμεθ / 50' Ντε Γκουζμάν
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Μάρκους Στρόμπεργκσον (Σουηδία)

Μόλις στο 3' ο Φρανκ Ριμπερί άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν στο Μόναχο, με εξαιρετικό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ, από την πάσα του Τόνι Κρόος.

Το δεύτερο γκολ των Γερμανών δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς από σουτ του Ανατόλι Τιμοστσούκ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και εν συνεχεία την έστειλε στα δίχτυα ο Μάριο Γκόμεθ, αλλά ο Γερμανοϊσπανός ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Η μείωση του σκορ ήρθε στο 50' από τον Τζόναθαν ντε Γκουζμάν να σκοράρει με σουτ στην κίνηση από την σέντρα του Οριόλ από αριστερά.

Για δεύτερη φορά στο ματς σκόραρε ο Φρανκ Ριμπερί στο 69', περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Ντιέγκο Λόπεθ, έπειτα από πάσα του Τόνι Κρόος.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Λαμ, Τιμοστσούκ, Αλάμπα, Κρόος, Ρόμπεν (76' Όλιτς), Ριμπερί (81' Πράνιτς), Μάριο Γκόμεθ (72' Τόμας Μίλερ).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο Γκασπάρ, Μαρτσένα, Μουσάκιο, Οριόλ, Μπρούνο Σοριάνο, Άνχελ Λόπεθ (69' Σένα), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (82' Μουμπάρακ), Ερνάν Πέρες, Μπόρχα Βαλέρο (78' Χοσέλου), Μάρκο Ρουμπέν.

Η βαθμολογία:

1. Μπάγερν 13 (11-4)
2. Νάπολι 8 (8-6)
3. Μάντσεστερ Σίτι 7 (7-6)
4. Βιγιαρεάλ 0 (2-12)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν
Βιγιαρεάλ - Νάπολι
 
GROUP B :

Τράμπζονσπορ - Ίντερ 1-1

Σκόρερς: 23' Χαλίλ Αλντιντόπ / 18' Ρίκι Άλβαρες
Γήπεδο: "Χιουσεΐν Αβνί Ακέρ", Τραπεζούντα
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Ο Ρίκι Άλβαρες έκανε το "ένα-δύο" με τον συμπατριώτη του, Ντιέγκο Μιλίτο και στο 18' άνοιξε το σκορ για την Ίντερ.

Από πάσα του Γκουστάβο Κόλμαν, ο Χαλίλ Αλτιντόπ με σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε για την ομάδα της Τραπεζούντας σε 1-1 στο 23'.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Τολγκά Ζενγίν, Τσελούστκα, Γκλοβάτσκι, Γκιράι Κατσάρ, Μάρεκ Τσεχ, Ζοκορά, Σερκάν Μπαλτσί (64' Μιρζεγέβσκι), Γκουστάβο Κόλμαν, Αλανζίνιο (85' Πάουλο Ενρίκε), Χαλίλ Αλντιντόπ, Μπουράκ Γιλμάζ.
ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ναγκατόμο, Σαμουέλ, Λούσιο, Κίβου, Καμπιάσο, Σανέτι, Ρίκι Άλβαρες (89' Φαραόνι), Στάνκοβιτς, Σάρατε (69' Σάρατε), Ντιέγκο Μιλίτο (86' Πατσίνι).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λιλ 0-2

Σκόρερς: 49' αυτ. Βασίλι Μπερεζούτσκι, 64' Μουσά Σο
Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχα
Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Η τύχη ήταν με το πλευρό της Λιλ, καθώς το σκορ άνοιξε για τους Γάλλους στο 49' ο Βασίλι Μπερεζούτσκι με αυτογκόλ.

Ο Τζο Κόουλ στο 64' έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ, βγήκε μόνος με τον Γκαμπούλοβ και η μπάλα μετά την προβολή του χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, αλλά ο Μουσά Σο που ακολούθησε την φάση σκόραρε για 3η φορά στην διοργάνωση, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

ΤΣΣΚΑ: Γκαμπούλοβ, Ναμπαμπκίν, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς (75' Σενικόβ), Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Μαμάεβ, Αλντονίν, Ολίσε, Τσάουνα (87' Σερντέροβ), Ντζαγκόεβ, Βάγκνερ Λοβ.
ΛΙΛ: Λαντρό, Ντεμπουσί, Ρόζεναλ, Σεντζού, Μπεριά, Μπαλμόν, Μαβουμπά, Γκουέγ, Τζο Κόουλ (87' Παγέτ), Αζάρ (92' Τούλιο ντε Μέλο), Μουσά Σο (74' Γέλεν).

Η βαθμολογία:

1. 'Ιντερ 10 (7-5)
2. Τράμπζονσπορ 6 (3-5)
3. Λιλ 5 (6-6)
4. ΤΣΣΚΑ 5 (7-7)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Λιλ - Τράμπζονσπορ
Ίντερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

GROUP C :

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα 2-2

Σκόρερς: 30' Μπερμπάτοφ, 59' Φλέτσερ / 3' αυτ. Φιλ Τζόουνς, 61' Αϊμάρ
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Τσιουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Από μία... καραμπόλα άνοιξε το σκορ η Μπενφίκα μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" μόλις στο 3'.

Ο Νικολάς Γκαϊτάν από δεξιά στην περιοχή έκανε την σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντρα στον Πατρίς Εβρά και εν συνεχεία ο Φιλ Τζόουνς στην προσπάθειά του να την διώξει, την έστειλε στα δίχτυα του Νταβίντ ντε Χέα.

Η απάντηση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε στο 30', αλλά με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Ο Νανί έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος ήταν σε θέση οφ-σαϊντ, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ για το 1-1.

Η ανατροπή για τους Άγγλους ολοκληρώθηκε στο 59', με τον Ντάρεν Φλέτσερ να σκοράρει από κοντά με δεύτερη προσπάθεια μετά από απόκρουση του Αρτούρ, έπειτα από την σέντρα του Εβρά από αριστερά.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Μπενφίκα ισοφάρισε σε 2-2 με το κοντινό πλασέ του Πάμπλο Αϊμάρ. Ο Ντε Χέα έδιωξε σε αντίπαλο, ο Μπρούνο Σέζαρ έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ρίο Φέρντιναντ δεν κατάφερε να διώξει και ο Αϊμάρ σκόραρε από κοντά.

Με το τελικό 2-2, Μπενφίκα και ManUtd έχουν από 9 βαθμούς, αλλά οι Πορτογάλοι είναι στην 1η θέση, καθώς στο μεταξύ τους ματς στην Πορτογαλία το τελικό σκορ ήταν 1-1.

MAN UTD: Ντε Χέα, Φάμπιο (82' Σμόλινγκ), Φιλ Τζόουνς, Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Φλέτσερ, Βαλένσια (80' Χαβιέρ Ερνάντες), Νανί, Άσλεϊ Γιανγκ, Μπερμπάτοφ.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο (58' Μιγκέλ Βίτορ), Γκαράι, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Μπρούνο Σέζαρ, Αϊμάρ (83' Ρούμπεν Αμορίμ), Γκαϊτάν (67' Μάτιτς), Ροντρίγκο.

Οτσέλουλ Γκαλάτσι - Βασιλεία 2-3

Σκόρερς: 75' Γκιόργκου, 81' Άνταλ / 10' Φάμπιαν Φράι, 14' Αλεξάντερ Φράι, 37' Στρέλερ
Γήπεδο: "Σταντιονούλ Νατσιονάλ", Βουκουρέστι
Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Με σουτ μέσα από την περιοχή και λάθος αντίδραση του Γκράχοβατς, ο Φάμπιαν Φράι άνοιξε το σκορ στο 10' για την Βασιλεία, με το 3ο του γκολ στην διοργάνωση.

Ο άλλος Φράι, ο Αλεξάντερ, έκανε το 0-2 στο 14' με κοντινό πλασέ έπειτα από την ασίστ του Στρέλερ, φτάνοντας τα 4 τέρματα στο τουρνουά.

Το πρώτο του γκολ στο φετινό Champions League πέτυχε ο Μάρκο Στρέλερ, κάνοντας στο 37' το 0-3 με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από δώρο της ρουμανικής άμυνας.

Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν ενδιαφέρον όταν μείωσε στο 75' ο Γκιόργκιου και το ματς πήρε φωτιά... όταν μείωσε σε 2-3 για την Οτσέλουλ ο Άνταλ στο 81'.

ΟΤΣΕΛΟΥΛ: Γκράχοβατς, Ράπα, Σάργκι, Περεντία, Σαλαγκεάνου, Φίλιπ, Νεάγκου (67' Βιγλιάντι) (84' Παράσιβ), Γκιόργκιου, Άνταλ, Ιόργκα (67' Ίλιε), Πένα.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχοφερ, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Χούγκελ (44' Καμπράλ), Σάκα, Σακίρι (82' Ζουά), Φάμπιαν Φράι, Στρέλερ, Αλεξάντερ Φράι (74' Τσίπερφιλντ).

Η βαθμολογία:

1. Μπενφίκα 9 (7-4)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (10-6)
3. Βασιλεία 8 (9-9)
4. Οτσέλουλ Γκαλάτσι 0 (3-10)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπενφίκα - Οτσέλουλ Γκαλάτσι

GROUP D :

Ρεάλ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 6-2

Σκόρερς: 2' και 66' Μπενζεμά, 6' και 49' Καγεχόν, 9' Ιγκουαΐν, 20' Μεσούτ Εζίλ / 81' Μπετσίρα, 90' Τόμετσακ
Γήπεδο: "Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Ρεάλ, καθώς κατάφερε να προηγείται με 3-0 πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 9 λεπτά.

Το σκορ άνοιξε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 2' με σουτ από το ύψος της περιοχής από την πάσα του Μεσούτ Εζίλ, ενώ ο Γάλλος στο 6' έκανε την ασίστ για να κάνει το 2-0 ο Χοσέ Καγεχόν, με το πρώτο του φυσικά γκολ στο Champions League.

Το γκολ μάλιστα του Μπενζεμά ήρθε στο 83ο δευτερόλεπτο και είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.

Το τρίτο γκολ για την "βασίλισσα" πέτυχε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 9' με καταπληκτικό πλασέ έπειτα από μία εντυπωσιακή ντρίμπλα από δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Το 4-0 ήρθε στο 20' από τον Μεσούτ Εζίλ, με τον Τουρκογερμανό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ φέτος στην διοργάνωση με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από σουτ του Ιγκουαΐν και απόκρουση του Κέλαβα.

Ο Χοσέ Καγεχόν στο 49' πέτυχε το δεύτερό του γκολ και το 5ο των Μαδριλένων, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από την πάσα του Ραφαέλ Βαράν από την άμυνα.

Στο 66' ήρθε το δεύτερο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά, με τον Γάλλο να σκοράρει για το 6-0 με πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή, έπειτα από κοντινή πάσα του Ιγκουαΐν με "τακουνάκι".

Το γκολ της τιμής για την Ντίναμο πέτυχε ο Μπετσίρα με κεφαλιά στο 81' και αυτό είναι το 1ο τέρμα που δέχεται η Ρεάλ στο φετινό Champions League, αλλά και το πρώτο που πετυχαίνουν οι Κροάτες, οι οποίοι μάλιστα στο 90' με τον Τόμετσακ σκόραραν ξανά για το τελικό 6-2.

ΡΕΑΛ: Αντάν, Λασανά Ντιαρά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (46' Ραούλ Αλμπιόλ), Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (46' Γκρανέρο), Νουρί Σαχίν, Καγεχόν, Μεσούτ Εζίλ (46' Χαμίτ Αλτιντόπ), Μπενζεμά, Ιγκουαΐν.
ΝΤΙΝΑΜΟ: Κέλαβα, Κουφρέ, Βίντα (63' Άντεμι), Τονέλ, Λουΐς Ιμπάνιες, Καλέγιο, Μπάντελ, Σαμίρ (82' Τόμετσακ), Ματέο Κόβατιτς, Αλισπάχιτς (46' Λέκο), Μπετσίρα.

Λιόν - Άγιαξ 0-0

Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ο Άγιαξ με το 0-0 που πήρε στο "Ζερλάν" διατηρήθηκε στην 2η θέση με 3 βαθμούς περισσότερους από την Λιόν, έτσι αν δεν χάσει από την Ρεάλ στην Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική θα περάσει.

Αν ηττηθεί από την "βασίλισσα" και νικήσει η Λιόν την Ντίναμο, τότε στην ισοβαθμία, θα μετρήσουν τα γκολ, καθώς και το ματς στη Ολλανδία μεταξύ Άγιαξ και Λιόν είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Όσον αφορά στο ματς, αμφότερες οι ομάδες είχαν από 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά κορυφαίοι του ματς ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Ουγκό Λορίς και Κένεθ Φερμίρ.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Λόβρεν, Αλί Σισοκό, Σέλστρεμ, Γκουρκούφ, Μπριάν (85' Λακαζέτ), Μπάστος, Λισάντρο Λόπες (73' Έντερσον), Μπαφετιμπί Γκομίς.
ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν ντερ Βιλ (67' Μπλιντ), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ανίτα, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν, Τέο Γιάνσεν, Νικολάς Λοδέιρο (89' Λουκοκί), Σουλεϊμάνι, Εμπεσίλιο (85' Κλάασεν).

Η βαθμολογία:

1. Ρεάλ 15 (16-2)
2. Άγιαξ 8 (6-3)
3. Λιόν 5 (2-6)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (2-15)

GROUP E :

Λεβερκούζεν - Τσέλσι 2-1

Σκόρερς: 73' Ντερντιγιόκ, 91' Μίρνε Φρίντριχ / 48' Ντρογκμπά
Γήπεδο: "ΜπάιΑρίνα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Ο μασκορόφος, Μίχαελ Μπάλακ, είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του άλλου μασκοφόρου, Πετρ Τσεχ, μετά από κεφαλιά στο 33'.

Από πάσα του Ντάνιελ Στάριντζ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κοντρόλαρε στην μεγάλη περιοχή, χρησιμοποίησε άψογα το σώμα του και με όμορφο γύρισμα σούταρε και άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι στο 49'.

Ξανά πρωταγωνιστές στο 58' οι δύο μασκοφόροι, με τον Τσεχ αυτήν την φορά να αποκρούει εντυπωσιακά το ανάποδο "ψαλίδι" του Μπάλακ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσεχ απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπάλακ σε μία ακόμη εντυπωσιακή φάση.

Ο Ερέν Ντερντιγιόκ με κεφαλιά στο 73' από σέντρα του Σίντνεϊ Σαμ ισοφάρισε σε 1-1.

Η σπουδαία ανατροπή για τους Γερμανούς ολοκληρώθηκε στο 91', με τον Μίρνε Φρίντριχ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και να χαρίζει την νίκη στους γηπεδούχους, αλλά και την πρόκριση.

Με νίκη στο Βέλγιο επί της Γκενκ η Λεβερκούζεν θα τερματίσει πρώτη, αλλά θα το κάνει αυτό ακόμη και με ισοπαλία, αν λήξει ισόπαλο το Τσέλσι - Βαλένθια.

Η Λεβερκούζεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς σε τριπλή ισοβαθμία με Τσέλσι και Βαλένθια υπερτερεί.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σβάαμπ (57' Σέρλε), Μίρνε Φρίντριχ, Εμρέ Τοπράκ, Κάντλετς (71' Ντερντιγιόκ), Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Μπάλακ, Κάστρο, Σαμ, Κίσλινγκ (83' Οσίπκα).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Νταβίντ Λουΐζ (69' Αλέξ), Μποζίνγκουα, Ραούλ Μεϊρέλες (80' Ραούλ Μεϊρέλες), Λάμπαρντ, Ραμίρες, Στάριντζ, Μάτα (66' Μάτα), Ντρογκμπά.

Βαλένθια - Γκενκ 7-0

Σκόρερς: 10' Ζόνας, 13', 36' και 39' Σολδάδο, 68' Πάμπλο Ερνάντεθ, 70' Αντούριθ, 81' Τίνο Κόστα
Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια
Διαιτητής: Τονί Σαπρόν (Γαλλία)

Από την σέντρα του Τίνο Κόστα, ο Ζόνας με κεφαλιά στο 10' άνοιξε το σκορ για τις "νυχτερίδες", με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να κάνει το 2-0 στο 13' με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού απέφυγε με εξαιρετική κίνηση τον Χάιλαντ.

Ο Σολδάδο κατάφερε να κάνει χατ-τρικ πριν από το ημίχρονο, καθώς στο 36' έκανε το 3-0 στην αντεπίθεση από πάσα του Ζόνας και στο 39' έκανε το 4-0 με από κοντά μετά από πάσα του Πάμπλο Ερνάντεθ.

Το 5ο γκολ ήρθε στο 68' με τον Πάμπλο Ερνάντεθ, ενώ ο Αρτίτθ Αντούριθ έκανε το 6-0 στο 71' με σκοράροντας μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια.

Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Τίνο Κόστα στο 81' και πλέον η Βαλένθια πάει για... τελικό με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Ραμί, Βίκτορ Ρουΐθ (46' Ντάνι Παρέχο), Ματιέ, Μεχμέτ Τοπάλ, Τίνο Κόστα, Πάμπλο Ερνάντεθ, Φεγκουλί (87' Πιάτι), Ζόνας, Σολδάδο (85' Αντούριθ).
ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Βάντεν Μπόρε, Νάντσον, Χάιλαντ (81' Λιμπόμπ), Πούντιλ, Καμούς, Τόζερ, Μπάφελ, Ντε Μπράινε, Μπαρντά (71' Νουανγκάνγκα), Βόσεν (46' Σαρ).

Η βαθμολογία:

1. Λεβερκούζεν 9 (7-7)
2. Βαλένθια 8 (12-4)
3. Τσέλσι 8 (10-4)
4. Γκενκ 2 (1-15)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Τσέλσι - Βαλένθια
Γκενκ - Λεβερκούζεν

GROUP F :

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ 2-1

Σκόρερς: 49' και 86' Φαν Πέρσι / 92' Καγκάβα
Γήπεδο: "Ashburton Grove", Λονδίνο
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε την μεγάλη φάση και η πρώτη σχετικά καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 48' για την Ντόρτμουντ, με τον Στσέζνι να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Καγκάβα μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Λεβαντόβσκι.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ, με την κεφαλιά του Ρόμπιν φαν Πέρσι, έπειτα εκπληκτική προσπάθεια από αριστερά και την σέντρα του Αλέξ Σονγκ.

Το δεύτερο γκολ ο Ολλανδός το πέτυχε στο 86' από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μικέλ Αρτέτα και πρώτη κεφαλιά του Τόμας Βερμάελεν.

Η Ντόρτμουντ το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει με τον Σίνι Καγκάβα στο 92' για το τελικό 2-1.

Ακόμη χειρότερα κάνει τα πράγματα για τους Γερμανούς το ότι στο πρώτο ημίχρονο αποχώρησαν τραυματίας οι Σβεν Μπέντερ και Μάριο Γκέτσε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Κοσιελνί (83' Ντζουρού), Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Ράμσεϊ, Αρτέτα, Γουόλκοτ (85' Ντιαμπί), Ζερβινιό (74' Μπεναγιούν), Φαν Πέρσι.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ (64' Μπάριος), Σβεν Μπέντερ (25' Λάιτνερ), Γκέτσε (28' Πέρισιτς), Καγκάβα, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

Η βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 11 (5-3)
2. Μαρσέιγ 7 (4-2)
3. Ολυμπιακός 6 (5-5)
4. Ντόρτμουντ 4 (4-8)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12):

Ολυμπιακός - Άρσεναλ
Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 

GROUP G : 

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - ΑΠΟΕΛ 0-0

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Μετά το Ντόνετσκ και το Πόρτο, το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία και στην Αγία Πετρούπολη με 0-0 από την Ζενίτ.

Αν καταφέρει μάλιστα να νικήσει την Σαχτάρ στην Κύπρο την 6η αγωνιστική θα πάρει την πρώτη θέση, τερματίζοντας αήττητο με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για το ΑΠΟΕΛ ήταν ένα κοντινό "τακουνάκι" του Αΐλτον μετά από προσπάθεια του Μαντούκα στο πρώτο ημίχρονο.

Για την Ζενίτ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπουχαρόβ είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά, ενώ λίγο αργότερα από πλασέ του έδιωξαν σχεδόν στην γραμμή οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Λίγο πριν το τέλος ο πολύ σταθερός, Ούρκο Πάρντο, έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Ντάνι, ενώ το ματς δύο φορές διεκόπη προσωρινά λόγω ομίχλης!

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (55' Μπιστρόβ), Σιροκόβ (88' Λάζοβιτς), Φαϊζούλιν, Ντάνι, Μπουχαρόβ.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σολωμού, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Πάουλο Ζόρζε, Αλεξάνδρου (46' Ηλία), Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Τρίτσκοβσκι (90' Αντόρνο), Αΐλτον (67' Γιάχιτς).

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Πόρτο 0-2

Σκόρερς: 79' Χουλκ, 90' αυτ. Ρατ
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Είτε με ισοπαλία, είτε με νίκη, η Πόρτο μόνο την νίκη θα κυνηγούσε στην τελευταία αγωνιστική με την Ζενίτ στο "Ντραγκάο".

Το άγχος πάντως για τους "δράκους" έφυγε στο 79', με τον Χουλκ να ανοίγει το σκορ νικώντας στο τετ-α-τετ τον Ρίμπκα έπειτα από την πάσα του Ζοάο Μοουτίνιο, ενώ το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 90' με αυτογκόλ του Ρατ.

Η Σαχτάρ πάντως ήταν καλύτερη, είχε αρκετές ευκαιρίες για ανοίξει αυτή το σκορ, με κορυφαίες τα δύο δοκάρια, από τον Λουΐζ Αντριάνο στο πρώτο ημίχρονο και από τον Φερναντίνιο στο δεύτερο.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Κόμπιν (87' Ντόουγκλας Κόστα), Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Μχιταριάν, Ουΐλιαν (69' Αλέξ Τεϊσέιρα), Εντουάρντο (59' Ζάντσον), Λουΐζ Αντριάνο.
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μάικον, Οταμέντι, Ρολάντο, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Ντεφούρ (88' Σόουζα), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ, Χάμες Ροντρίγκες (81' Σιλβέστρε Βαρέλα), Ντζαλμά (73' Κριστιάν Ροντρίγκες).

Η βαθμολογία:

1. ΑΠΟΕΛ 9 (6-4)
2. Ζενίτ 8 (7-5)
3. Πόρτο 7 (7-7)
4. Σαχτάρ 2 (4-8)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12):

Πόρτο - Ζενίτ
ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ

GROUP H :  

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 2-3

Σκόρερς: 20' Ιμπραχίμοβιτς, 54' Μπόατενγκ / 14' αυτ. Φαν Μπόμελ, 31' πέν. Μέσι, 63' Τσάβι
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Με αυτογκόλ του Μαρκ φαν Μπόμελ η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 14'. Ο Ολλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπιάτι από κοντά από προσπάθεια του Σεϊντού Κεϊτά, ενώ η ατυχία του ήταν διπλή, καθώς ο Τσάβι που ακολουθούσε ήταν οφ-σάιντ.

Στο 19'΄ο Ρομπίνιο αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η απάντηση από τους "ροσονέρι" ήρθε στο 20', με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να ισοφαρίσει σε 1-1 με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από την καταπληκτική πάσα του Κλάρενς Ζέεντορφ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Ακουϊλάνι.

Τρία λεπτά αργότερα οι Καταλανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μέσι να πλασάρει από κοντά αλλά την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Με μεγάλη δόση τύχης η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε ξανά στο 31' με εκτέλεση πέναλτι του Μέσι. Όσον αφορά στην τύχη, έχει να κάνει με τον καταλογισμό του πέναλτι, καθώς ο Τσάβι έπεσε μόνος του στην περιοχή όταν τον μάρκαρε ο Ακουϊλάνι.

Στο 54' ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ "χόρεψε" τον Ερικ Αμπιντάλ στην περιοχή φέρνοντας την μπάλα μπροστά του με "τακουνάκι" και "εκτέλεσε" τον Βίκτορ Βαλντές στην κλειστή του γωνία, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με ένα πανέμορφο γκολ.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μπει και τρίτη φορά μπροστά στο σκορ, με τον Τσάβι να κάνει το 2-3 από πάσα του Λιονέλ Μέσι, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των Καταλανών που δεν χρειάστηκαν την τύχη.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα (66' Μπονέρα), Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα, Φαν Μπόμελ (72' Νοτσερίνο), Ακουϊλάνι, Ζέεντορφ, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Ρομπίνιο (46' Πάτο), Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς, Αμπιντάλ, Σεϊντού Κεϊτά, Τσάβι, Τιάγκο Αλκάνταρα (91' Χόναταν ντος Σάντος), Φάμπρεγκας (80' Πέδρο), Βίγια (68' Αλέξις Σάντσες), Μέσι.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Βικτόρια Πλζεν 0-1

Σκόρερ: 42' Μπάκος
Γήπεδο: "Στάντιον Ντινάμα", Μινσκ
Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία)

Με γκολ του Μάρεκ Μπάκος στο 42' από πάσα του Πετρζέλα, η Βικτόρια Πλζεν νίκησε με 1-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ μέσα στην Λευκορωσία και ουσιαστικά εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεβ, Βολόντκο, Παβλόβ (69' Γκορντεϊτσούκ), Μπάγκα, Κοντσεβόι (75' Ρούντικ), Ρενάν Μπρεσάν, Σκάβις (77' Κέζμαν).
ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Ράιτοραλ, Μπίστρον, Σεβίνσκι, Λιμπέρσκι, Γιράτσεκ, Χόρβατ, Κόλαρ, Πετρζέλα (83' Φίγιο), Πίλαρ (90' Ρέζνικ), Μπάκος (79' Ντούρις).

Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 13 (16-4)
2. Μίλαν 8 (9-6)
4. Βικτόρια Πλζεν 4 (2-9)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2 (2-10)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12):

Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ
Βικτόρια Πλζεν - Μίλαν

Ο πίνακας των σκόρερς:

6 γκολ
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι)
Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ
Ζόνας (Βαλένθια)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Μουσά Σο (Λιλ)
Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)
Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου