Τελευταία Νέα

8/12/11

Αποτελέσματα και Βαθμολογίες της 6ης αγωνιστικής του Champion League!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της 6ης αγωνιστικής :

GROUP A :

Βιγιαρεάλ - Νάπολι 0-2

Σκόρερς: 65' Γκιοκχάν Ινλέρ, 76' Χάμσικ
Γήπεδο: "Μαδριγάλ", Βιγιαρεάλ
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μουν (Νορβηγία)

Η Βιγιαρεάλ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε τελικά να πάρει τον πρώτο της βαθμό και η Νάπολι πήρε την νίκη-πρόκριση.

Οι Ισπανοί έχασαν και αρκετές ευκαιρίες να ανοίξουν αυτοί το σκορ, ο χρόνος περνούσε και τα νεύρα για τους Ιταλούς πολλαπλασιάζονταν και μάλιστα ο προπονητής τους, Βάλτερ Ματσάρι, αποβλήθηκε από τον πάγκο του διότι έσπρωξε τον Νιλμάρ!

Η λύτρωση για την Νάπολι ήρθε στο 65', με τον Γκιοκχάν Ινλέρ να σκοράρει με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και να ανοίγει το σκορ.

Ο Ντιέγκο Λόπεθ απέκρουσε εντυπωσιακά στο 67' το σουτ του Εσεκιέλ Λαβέτσι, ενώ το ματς "καθάρισε" ο Μάρεκ Χάμσικ στο 76' σκοράροντας σε κενή εστία... με διπλή προσπάθεια (δεν πέτυχε την μπάλα αρχικά).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπες, Άνχελ Λόπεθ, Σαπάτα (76' Γκονσάλο Ροντρίγκες), Μουσάκιο, Οριόλ, Σένα (73' Χοσέλου), Μπρούνο Σοριάνο, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, Ερνάν Πέρες, Νιλμάρ (64' Καμούνιας), Μάρκο Ρουμπέν.
ΝΑΠΟΛΙ (3-5-1): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Γκιοκχάν Ινλέρ, Γκαργκάνο, Μάτζο, Σούνιγκα (92' Γκράβα), Χάμσικ (79' Ντζεμαϊλί), Λαβέτσι, Καβάνι (82' Πάντεβ).

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 2-0

Σκόρερς: 36' Νταβίντ Σίλβα, 52' Γιαγιά Τουρέ
Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Με το εξαιρετικό σουτ του Νταβίντ Σίλβα λίγο έξω από την περιοχή στο 36' η Σίτι άνοιξε το σκορ, ενώ την ασίστ έκανε ο Έντιν Ντζέκο με καταπληκτικό "τακουνάκι".

Ο Βόσνιος έκανε την ασίστ και στο δεύτερο γκολ, με τον Γιαγιά Τουρέ να κάνει το 2-0 από κοντά μετά από εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Σίλβα, ενώ ο Αγκουέρο τροφοδότησε τον Ντζέκο για να κάνει την ασίστ.

Οι Άγγλοι φίλαθλοι κρατούσαν στα χέρια τους χαρτιά που έγραφαν... "Come on Villarreal", αλλά τελικά οι Ισπανοί έχασαν από την Νάπολι και η Σίτι αρκέστηκε στην 3η θέση και στο Europa League.

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σάβιτς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ (81' Μπαλοτέλι), Μπάρι, Νασρί, Νταβίντ Σίλβα (84' Άνταμ Τζόνσον), Αγκουέρο, Ντζέκο (77' Νάιτζελ ντε Γιονγκ).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Κοντέντο, Τιμοστσούκ, Λουΐζ Γκουστάβο, Πράνιτς, Αλάμπα, Όλιτς, Πέτερσεν (81' Ουσάμι).

Η τελική βαθμολογία:

1. Μπάγερν 13 (11-6)
2. Νάπολι 11 (10-6)
3. Μάντσεστερ Σίτι 10 (9-6)
4. Βιγιαρεάλ 0 (2-14)

GROUP B :

Ίντερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

Σκόρερς: 51' Καμπιάσο / 50' Ντουμπιά, 86' Βασίλι Μπερεζούτσκι
Γήπεδο: "Τζουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο
Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Γεμάτο φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο, με αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, αλλά χωρίς γκολ.

Ο Σεϊντού Ντουμπιά άνοιξε το σκορ για την ΤΣΣΚΑ στο 50' από πάσα του Βάγκνερ Λοβ, αλλά ο Εστέμπαν Καμπιάσο ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό (51'), με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση του Γκαμπούλοβ σε κεφαλιά του Μιλίτο.

Οι "νερατζούρι" είχαν δοκάρι στο 85' σε κεφαλιά του Μιλίτο και η στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η λύτρωση για τους Ρώσους.

Στο 86' λοιπόν με καρφωτή κεφαλιά ο Βασίλι Μπερεζούτσκι σκόραρε και χάρισε στην ΤΣΣΚΑ την νίκη και την πρόκριση.

ΙΝΤΕΡ: Καστελάτσι, Ναγκατόμο, Ρανόκια, Σαμουέλ, Κίβου (46' Σάρατε), Σανέτι, Καμπιάσο, Φαραόνι, Όμπι (70' Ρίκι Άλβαρες), Κοουτίνιο (46' Καρντιρόλα), Ντιέγκο Μιλίτο.
ΤΣΣΚΑ: Γκαμπουλόβ, Ναμπαμπκίν, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Σέμπερας (77' Αλντονίν), Μαμάεβ, Ολίσε (77' Τσάουνα), Ντζαγκόεβ, Ντουμπιά (92' Σενικόβ), Βάγκνερ Λοβ.

Λιλ - Τράμπζονσπορ 0-0

Γήπεδο: "Μετροπόλ", Βιγνέβ-ντ'Ασκ
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Μπορεί να μην είχε γκολ είχε όμως πολλές φάσεις το Λιλ - Τράμπζονσπορ και με τις δύο ομάδες να φτάνουν πολλές φορά κοντά στην επίτευξη εντός τέρματος.

Η ισοπαλία θα έδινε στους Τούρκος την πρόκριση αν δεν νικούσε η ΤΣΣΚΑ στην Ιταλία, αλλά τελικά στο 86' τα κατάφεραν οι Μοσχοβίτες, έτσι η ομάδα της Τραπεζούντας θα συνεχίσει στο Europa League και η πρωταθλήτρια Γαλλίας αποχαιρέτησε την Ευρώπη.

ΛΙΛ: Λαντρό, Ντεμπουσί, Μπάσα, Σεντζού, Μπεριά (84' Μπονάρ), Μπαλμόν, Μαβουμπά, Τζο Κόουλ (69' Ομπράνιακ), Παγέτ (89' Παγέτ), Αζάρ, Μουσά Σο.
ΤΡΑΜΠΟΝΣΠΟΡ: Τολγκά Ζενγίν, Τσελούστκα (33' Μιρζεγέβσκι), Γκιράι Κατσάρ, Γκλοβάτσκι, Μάρεκ Τσεχ, Ζοκορά, Γκουστάβο Κόλμαν, Σερκάν Μπαλτσί, Χαλίλ Αλτιντόπ, Αλανζίνιο (65' Πάουλο Ενρίκε), Μπουράκ Γιλμάζ (91' Μουσταφά Γιουμλού).

Η τελική βαθμολογία:

1. 'Ιντερ 11 (8-7)
2. ΤΣΣΚΑ 8 (9-8)
3. Τράμπζονσπορ 7 (3-5)
4. Λιλ 6 (6-6)

GROUP C :
  
Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Σκόρερς: 9' Στρέλερ, 84' Αλεξάντερ Φράι / 89' Φιλ Τζόουνς
Γήπεδο: "Ζανκτ Γιάμπ-Παρκ", Βασιλεία
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Μετά την σέντρα του Σερντάν Σακίρι ο Νταβίντ ντε Χέα απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στον Μάρκο Στρέλερ και αυτός άνοιξε το σκορ στο 9' για την Βασιλεία με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή.

Εν συνεχεία στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ρούνεϊ (στην πρώτη δεν κατάφερε να σουτάρει από κοντά και στην δεύτερη δεν έκανε καλό πλασέ) και μία με τον Νανί, τον οποίο νίκησε από κοντά ο Ζόμερ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά αστόχησε, αργότερα ο Αλεξάντερ Φράι είχε δοκάρι για την Βασιλεία σε εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ ο Μάιερχοφερ, με την μπάλα τελικά να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Η Άγγλοι πίεσαν, συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά στο γκολ έφτασαν ξανά οι Ελβετοί στο 84' με τον Αλεξάντερ Φράι να κάνει το 2-0 με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Σακίρι.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, καθώς ο Φιλ Τζόουνς μείωσε στο 89' μετά από φάση διαρκείας (απόκρουση Ζόμερ σε Γουέλμπεκ και δοκάρι του Μακέντα), αλλά δεν κατάφερε η ομάδα του Μάντσεστερ να ισοφαρίσει και να πάρει αυτή την πρόκριση.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχοφερ, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Καμπράλ, Σάκα (83' Τσίπερφιλντ), Σακίρι (91' Στόκερ), Φάμπιαν Φράι, Αλεξάντερ Φράι (87' Κουσούνγκα), Στρέλερ.
MANUTD: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς (44' Έβανς), Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Φιλ Τζόουνς, Γκιγκς, Παρκ Γι-Σουνγκ (82' Μακέντα), Άσλεϊ Γιανγκ (64' Γουέλμπεκ), Νανί, Ρούνεϊ.

Μπενφίκα - Οτσέλουλ Γκαλάτσι 1-0

Σκόρερ: 7' Όσκαρ Καρντόσο
Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα
Διαιτητής: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)

Το γρήγορο γκολ που έψαχνε η Μπενφίκα ήρθε μόλις στο 7' με τον Όσκαρ Καρντόσο να ανοίγει το σκορ από κοντά, έπειτα από συνδυασμό των Αξέλ Βιτσέλ και Νικολάς Γκαϊτάν.

Ο Γκαρντόσο είχε ακόμη ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αρτούρ είχε δύο καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ρουμάνων.

Οι "αετοί' στο ημίχρονο είχαν 2 καλές ακόμη ευκαιρίες με τους Ροντρίγκο και Νολίτο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο τέρμα, όμως το 1-0 αρκούσε για τους χαρίσει την κορυφή.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαράι, Ζαρντέλ, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Αϊμάρ (70' Ροντρίγκο), Μπρούνο Σέζαρ (57' Νολίτο), Γκαϊτάν, Όσκαρ Καρντόσο (79' Σαβιόλα).
ΟΤΣΕΛΟΥΛ: Γκράχοβατς, Ράπα, Μπένγκα, Περεντίγια, Ίλιε (21' Λουμπνίκοβιτς), Φίλιπ, Νεάγκου (70' Πένα), Γκιούργκου, Αντάλ (81' Φρούνζα), Ιόργκα, Παράσιβ.

Η τελική βαθμολογία:

1. Μπενφίκα 12 (8-4)
2. Βασιλεία 11 (11-10)
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (11-8)
4. Οτσέλουλ Γκαλάτσι 0 (3-11)

GROUP D :

Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Σκόρερς: 14' και 92' Καγεχόν, 41' Ιγκουαΐν
Γήπεδο: Άμστερνταμ ΑρίνΑ, Άμστερνταμ
Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)

Για δεύτερη σερί αγωνιστική σκόραρε ο Χοσέ Καγεχόν, με τον νεαρό Ισπανό μέσο να ανοίγει το σκορ 14' για την Ρεάλ στο Άμστερνταμ, από εξαιρετική πάσα του Κακά.

Στο 32' ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Νικολάς Λοδέιρο για τον Άγιαξ, με τον Ουρουγουανό να υποδεικνύεται σε θέση οφ-σάιντ, ενώ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από την απόκρουση του Αντάν σε σουτ του Φαν ντερ Βιλ.

Στο 37' ακυρώθηκε λανθασμένα και δέυτερο γκολ του Άγιαξ, με τον Ανίτα αυτήν την φορά να σουτάρει και την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Σουλεϊμάνι πριν καταλήξει στα δίχτυα, αλλά ο Σέρβος δεν ήταν οφ-σάιντ.

Στο 41' ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε το 0-2 από πάσα του Καρίμ Μπενζεμά, σκοράροντας και αυτός για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην διοργάνωση.

Ο Σουλεϊμάνι στο 57' είχε δοκάρι, ενώ ο Χοσέ Καγεχόν διαμόρφωσε στο 92' το τελικό 0-3, πετυχαίνοντας δύο γκολ όπως και δύο εβδομάδες κόντρα στην Ντίναμο στην Μαδρίτη.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν ντερ Βιλ, Βερτόνχεν, Μπλιντ, Ανίτα, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν, Τέο Γιάνσεν (76' Κλάασεν), Σουλεϊμάνι, Εμπεσίλιο, Νικολάς Λοδέιρο (74' Μπουλίκιν).
ΡΕΑΛ: Αντάν, Αρμπελόα (67' Πέντρο Μέντες), Ραούλ Αλμπιόλ, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Νουρί Σαχίν, Γκρανέρο (59' Τσάμπι Αλόνσο), Κακά, Χοσέ Καγεχόν, Μπενζεμά (54' Χαλίλ Αλντιντόπ), Ιγκουαΐν.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λιόν 1-7

Σκόρερς: 40' Ματέο Κόβατσιτς / 45', 48', 52' και 70' Γκομίς, 48' Γκοναλόν, 64' Λισάντρο Λόπες
Γήπεδο: "Μάκσιμιρ", Ζάγκρεμπ
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Η Ντίναμο στο 28' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γέρκο Λέκο, αλλά στο 40' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ματέο Κόβατσιτς, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά από απόκρουση του Λορίς σε σουτ του Μπάντελ.

Στο 45' η Λιόν ισοφάρισε με τον Μπαφετιμπί Γκομίς, έπειτα από την σέντρα του Αλί Σισοκό και αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν μπήκε αποφασισμένη για να πετύχει τα γκολ που χρειαζόταν για την πρόκριση και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 48' με τον Μαξίμ Γκοναλόν.

Το 1-3 έκανε ο Γκομίς αμέσως μετά την σέντρα, σκοράροντας μέσα στο ίδιο λεπτό (48'), ενώ ο Γάλλος στράικερ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 52' για το 1-4.

Στο 64' ο Λισάντρο Λόπες πέτυχε το 5ο γκολ των Γάλλων, στο 70' ο Γκομίς στο 6ο και 4ο προσωπικό του, ενώ το 7ο το πέτυχε ο Μπριάν στο 76'.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Κέλαβα, Βρσάλκο, Βίντα, Άντεμι, Λουΐς Ιμπάνιες, Καλέγιο, Λέκο, Ματέο Κόβατσιτς (80' Πόγκριβατς), Μπάντελ, Σάμιρ (66' Αλισπάχιτς), Μπετσίρα (55' Σίτουμ).
ΛΙΟΝ: Λορίς, Νταμπό, Μπακαρί Κονέ, Λόβρεν (55' Λισάντρο Λόπες), Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Φοφανά, Γκουργκούφ, Μπριάν, Λακαζέτ (65' Έντερσον), Μπαφετιμπί Γκομίς.
*κόκκινη 28' Λέκο

Η τελική βαθμολογία:

1. Ρεάλ 18 (19-2)
2. Λιόν 8 (9-7)
3. Άγιαξ 8 (6-6)
4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (4-22)

GROUP E :

Τσέλσι - Βαλένθια 3-0

Σκόρερς: 3' και 76' Ντρογκμπά, 22' Ραμίρες
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Μόλις στο 3ο λεπτό η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο Λονδίνο με το κοντινό πλασέ του Ντιντιέ Ντρογκμπά, απόι την πάσα του Χουάν Μάτα, ενώ η Βαλένθια στο 5΄είχε δοκάρι με τον Χόρντι Άλμπα.

Το δεύτερο γκολ των "μπλε" ήρθε στο 22' από τον Ραμίρες, με τον Βραζιλιάνο μέσο να νικά τον Ντιέγκο Άλβες στο τετ-α-τετ στο οποίο βγήκε μετά το τραγικό λάθος του Βίκτορ Ρουΐθ.

Στο 76' ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σκόραρε εκ νέου διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τους Άγγλους, από νέα ασίστ του Μάτα.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ, Οριόλ Ρομέου, Ραμίρες (65' Όμπι Μίκελ), Ραούλ Μεϊρέλες, Στάριντζ, Μάτα (83' Μαλουντά), Ντρογκμπά (78' Τόρες).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μπαραγκάν, Ραμί, Βίκτορ Ρουΐθ, Χόρντι Άλμπα (55' Αντούριθ), Τίνο Κόστα, Αλμπέλδα, Φεγκουλί (65' Πάμπλο Ερνάντεθ), Ματιέ, Ζόνας, Σολδάδο.

Γκενκ - Λεβερκούζεν 1-1

Σκόρερς: 30' Βόσεν / 79' Ντερντιγιόκ
Γήπεδο: "Γκρίσταλ Αρένα", Γκενκ
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Η Γκενκ πέτυχε το δεύτερο γκολ της στην διοργάνωση, με τον διεθνή Βέλγο στράικερ, Γέλε Βόσεν, να σκοράρει στο 30' με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την σέντρα του Ντουγκαρί Νταμπασινζ.

Ο Ερέν Ντερντιγιόκ κατάφερε να ισοφαρίσει για το τελικό 1-1 στο 79' με πλασέ από κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν την πρώτη θέση οι Γερμανοί.

ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Βάντεν Μπόρε, Σίμαϊς, Νάντσον, Πούντιλ, Νγκονγκσά, Καμούς, Τόζερ, Νταμπασίνζ, Λιμπόμπ (75' Μπάφελ), Βόσεν (81' Μπαρντά).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Ράιναρτζ (87' Γιόργκενσεν), Σβάαμπ, Κάντλετς (73' Όσιπκα), Μπέντερ, Ρόλφες, Μπάλακ, Σέρλε (68' Κίσλινγκ), Σαμ, Ντερντιγιόκ.

Η τελική βαθμολογία:

1. Τσέλσι 11 (13-4)
2. Λεβερκούζεν 10 (8-0)
3. Βαλένθια 8 (12-7)
4. Γκενκ 3 (2-16)

GROUP F :

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3

Σκόρερς: 23' Μπλαστσικόβσκι, 32' πέν. Χούμελς / 45'+4 Ρεμί, 85' Αντρέ Αγιού, 87' Βαλμπουενά
Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή και τις φάσεις στα πρώτα λεπτά και επιβραβεύτηκε στο 23', ανοίγοντας το σκορ με τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι.

Ο Πολωνός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φτάνει εκεί μετά από εκτέλεση πλαγίου, ενώ η γαλλική άμυνα αδράνησε, ο Λεβαντόβσκι τοποθετήθηκε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον συμπατριώτη του σουτάρει και να κάνει το 1-0.

Οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32' με εκτέλεση πέναλτι του Ματς Χούμελς. Το πέναλτι έκανε ο Στεφάν Μπιά στον Σεμπάστιαν Κελ, χτυπώντας τον στο κεφάλι και μάλιστα ο αρχηγός της Ντόρμτουντ τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Αντόνιο ντα Σίλβα.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Μαρσέιγ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με την εξαιρετική κεφαλιά του Λοΐκ Ρεμί, ενώ αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν οι Γάλλοι.

Ο Αντρέ Αγιού, ο οποίος δεν διακρίνεται για το ύψος του και την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, κατάφερε στο 85' να ισοφαρίσει με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Αμαλφιτανό, ενώ ο Γκανέζος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην καρδιά της γερμανικής άμυνας.

Την μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά με καταπληκτικό σουτ από πλάγια αριστερά λίγο μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 87'.

Η εκτέλεση και η κίνηση είναι εξαιρετική, αλλά οι αμυντικοί δεν ασχολήθηκαν και πολύ μαζί του...

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Λέβε, Κελ (32' Αντόνιο ντα Σίλβα), Γκεντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε (46' Πέρισιτς), Λεβαντόβσκι, Μπάριος (63' Καγκάβα).
ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν'Κουλού, Ντιαβαρά, Ντζιμί Τραορέ, Μ'Μπιά (46' Μπενουά Σεϊρού), Αλού Ντιαρά, Λούτσο Γκονσάλες (67' Τζόρνταν Αγιού), Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Ρεμί (74' Βαλμπουενά).

Η τελική βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 11 (6-6)
2. Μαρσέιγ 10 (7-4)
3. Ολυμπιακός 9 (8-6)
4. Ντόρτμουντ 4 (6-11)

GROUP G : 


ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2

Σκόρερς: 62' Λουΐζ Αντριάνο, 78' Σελεζνιόβ
Γήπεδο: "ΓΣΠ", Λευκωσία
Διαιτητής: Οβίντιου Αλίν Χατέγκαν (Ρουμανία)

Στο 11ο λεπτό ο Αλεξάντρου ανέτρεψε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ τον Φερναντίνιο και η Σαχτάρ κέρδισε πέναλτι. Ο Λουΐζ Αντριάνο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ούρκο Πάρντο απέκρουσε.

Ο Λουΐζ Αντριάνο τελικά κατάφερε να σκοράρει, ανοίγοντας το σκορ στο 62' για την ομάδα του Ντόνετσκ, από πάσα του Βλατσέσλαβ Σεβτσούκ.

Το δεύτερο γκολ για τους Ουκρανούς πέτυχε ο Γεβγέν Σελεζνιόβ, παίρνοντας... το ριμπάουντ από το σουτ του Φερναντίνιο και την απόκρουση του Πάρντο.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Νούνο Μοράις, Γιάχιτς, Χαραλαμπίδης (77' Αντόρνο), Μαντούκα (60' Εστέμπαν Σολάρι), Μαρσίνιο (60' Μπελέντ), Τσίτσκοβσκι.
ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φερναντίνιο, Χούμπσμαν, Ντόουγκλας Κόστα (78' Εντουάρντο), Ουΐλιαν (84' Μαρσέλο Μάρτινς), Μχιταριάν, Λουΐζ Αντριάνο (73' Σελέζνεβ).

Πόρτο - Ζενίτ 0-0

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Η Πόρτο ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Μαλαφέεβ να κρατάει το 0-0 και να στέλνει την Ζενίτ στους "16".

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μάικον, Ρολάντο, Οταμέντι (82' Μπελούστσι), Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Κλέμπερ), Ζοάο Μοουτίνιο, Ντζαλμά (68' Σιλβέστρε Βαρέλα), Χάμες Ροντρίγκες, Χουλκ.
ΖΕΝΙΤ: Μαλααφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Σιροκόβ (46' Ζιριανόβ), Σεμάκ, Φαϊζούλιν (57' Μπιστρόβ), Ντάνι, Λάζοβιτς (82' Μπρούνο Άλβες).

Η τελική βαθμολογία:

1. ΑΠΟΕΛ 9 (6-6)
2. Ζενίτ 9 (7-5)
3. Πόρτο 8 (7-7)
4. Σαχτάρ 5 (6-8) 

GROUP H :  


Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 4-0

Σκόρερς: 35' Σέρχι Ρομπέρτο, 60' Μοντόγια, 63' και 89' Πέδρο
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Στην 2η εμφάνισή του στο Champions League και την πρώτη του ως βασικός, ο Σέρχι Ρομπέρτο σκόραρε, κάνοντας το 1-0 την Μπαρτσελόνα στο 35', με το πρώτο γκολ της καριέρας του.

Ο 19άχρονος Ισπανός μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, έπειτα από πάσα του Τιάγκο Αλκάνταρα στον Πέδρο, την οποία έκοψαν οι αμυντικοί, αλλά στρώθηκε στον Σέρχι Ρομπέρτο.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 60' με το σουτ του Μαρτίν Μοντόγια μέσα από την περιοχή, με τον 20άχρονο Ισπανό δεξιό μπακ να σκοράρει επίσης για πρώτη φορά με την φανέλα της "Μπάρτσα".

Τρία λεπτά αργότερα ο Μοντόγια έκανε την ασίστ για το 3-0, το οποίο έκανε ο Πέδρο σκοράροντας με καταπληκτικό "τακουνάκι", ενώ ο τελευταίος στο 89' με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χοσέ Πίντο, Μοντόγια, Μπάρτρα, Φοντάς, Μάξουελ, Χόναταν ντος Σάντος (58' Μουνιέσα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Σέρχι Ρομπέρτο (79' Ριβερόλα), Ραφίνια (70' Ζεράρ Ντεουλοφέου), Πέδρο, Κουένκα.
ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεβ, Παβλόβ (64' Γκορντεϊτσούκ), Βολόντκο, Λιχταρόβιτς (67' Ολεχνόβιτς), Μπάγκα, Κοντσεβόι, Ρενάν Μπρεσάν (77' Κέζμαν).

Βικτόρια Πλζεν - Μίλαν 2-2

Σκόρερς: 89' Μπίστρον, 93' Ντούρις / 47' Πάτο, 48' Ρομπίνιο
Γήπεδο: "Σίνοτ Τιπ Αρένα", Πράγα
Διαιτητής: Γουΐλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Μετά το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, η Μίλαν έδειξε να "καθαρίζει" το ματς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου, με το βραζιλιάνικο επιθετικό δίδυμο να σκοράρει.

Ο Πάτο άνοιξε το σκορ στο 47' περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Μάρεκ Τσεχ, μετά από την πάσα του Ρομπίνιο με το στήθος, ενώ στο 48' οι ρόλοι άλλαξαν και σε αντεπίθεση σκόραρε ο Ρομπίνιο από ασίστ του Πάτο.

Οι γηπεδούχοι όμως μείωσαν στο 89' με τον Ντάβιντ Μπίστρον και ισοφάρισαν στο 93' με τον Ντούρις, έτσι ολοκλήρωσαν χαρούμενοι το CL και πλέον θα συνεχίσουν στο Europa League.

ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Ράιτοραλ, Μπιστρόν, Τσιζόβσκι, Λιμπέρσκι, Γιράτσεκ (28' Γιράτσεκ), Χόρβατ, Κόλαρ (67' Ντούρις), Πετρζέλα, Πίλαρ (84' Χόρα), Μπάκος.
ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Ντε Στσίλιο, Μεξές, Μπονέρα, Ταΐβο (90' Τζαμπρότα), Αμπροζίνι, Εμάνιουελσον, Νοτσερίνο (40' Τιάγκο Σίλβα), Ζέεντορφ, Πάτο, Ρομπίνιο (81' Κριστάντε).

Η τελική βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 16 (20-4)
2. Μίλαν 9 (11-8)
4. Βικτόρια Πλζεν 5 (4-11)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2 (2-14)

Ο πίνακας των σκόρερς:

6 γκολ
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι)
Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζόνας (Βαλένθια)
Μουσά Σο (Λιλ)
Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)
Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)
Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)
Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου