Τελευταία Νέα

25/1/12

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (Κύπέλλο Ελλάδος 8)


Με μπροστάρη τον Πάντελιτς (δύο γκολ) και τους Ντιόγκο, Αμπντούν να ακολουθούν στο χορό των γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 4-0 τον Πανιώνιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μέσα σ΄ ένα αρρωστημένο κλίμα.

Η ήττα από την Ξάνθη έφερε αγανάκτηση και ήταν δεδομένο πως το επόμενο παιχνίδι θα ήταν δύσκολο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε στην Ελλάδα ανάλογα με το αποτέλεσμα είσαι ή Θεός ή άχρηστος.


Έτσι λοιπόν, το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, έμοιαζε πολύ δύσκολο για τους Πειραιώτες, αφού είχαν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά και την πίεση του κόσμου

Οι έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών πριν από τη σέντρα προς τον Βαλβέρδε, τον Αμπντούν, τον Μαρκάνο και λίγο τον Ορμπάιθ, ήταν μια τρανή απόδειξη πως η ατμόσφαιρα στο Φάληρο ήταν τεταμένη και πως οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες δεν θα πέρναγαν ένα εύκολο απόγευμα.

Παρόλα αυτά, με την απόδοσή τους και κυρίως με το γκολ-φάουλ του Πάντελιτς που άνοιξε το δρόμο και ηρέμησε κάπως τα πνεύματα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να διώξουν το άγχος και να φτάσουν με μικρά βήματα προς τη νίκη. Ο Μάρκο σκόραρε ξανά, ακολούθησε ο Ντιόγκο και την παράσταση έκλεισε ο Αμπντούν όπου έκανε το 4-0 και αφού χειροκροτήθηκε μετά αποδοκιμάστηκε. Περίεργη και αρρωστημένη ατμόσφαιρα.

Στα αγωνιστικά, κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, εξαιρετικός ο Μανιάτης που έβγαλε δύο ασίστ, ο Αμπντούν που σκόραρε και έβγαλε άλλη μια ασιστ, αλλά και ο Ντιόγκο που επέστρεψε στα "ερυθρόλευκα" γκολ και δείχνει σε κάθε ματς αλλαγμένος προς το καλύτερο (ελαφρύς, γρήγορος και με γρήγορη αντίληψη) και έτοιμος για το νέο ξεκίνημα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι πλέον το μεγάλο φαβορί μετά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, ενώ στα ημιτελικά θα δώσουν διπλούς αγώνες με τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ-Πανσερραϊκός.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και σίγουρα το τελικό σκορ τον αδικεί, αφού ούτε απειλήθηκε τόσο πολύ, ενώ είχε κάποιες καλές στιγμές για να σκοράρει.

Τα στοιχεία αγώνα :

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων).

Α' Βοηθός: Δημόπουλος Νικόλαος (Μακεδονίας).

Β' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς).

4ος Διαιτητής: Σελίμος Σπυρίδων (Λακωνίας).

Παρατηρητής: Τσορτανίδης Δημήτριος.

Οι συνθέσεις ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60' Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46' Μοδέστο), Πάντελιτς (83' Λυκογιάννης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68' Μενδρινός), Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Σάμαρης (84' Αναστασόπουλος), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76' Ρόβας).

Σκόρερ: 11', 66' Πάντελιτς, 78' Ντιόγκο, 86' Αμπντούν.

Κίτρινες κάρτες:10' Σιόβα, 37' Αυλωνίτη, 58' Σκέμπρι.

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου