Τελευταία Νέα

16/5/12

Play off: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0

                               
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αποθέωσης για τον Νίκο Λυμπερόπουλο αλλά και τον Τραϊανό Δέλλα, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και πλέον πηγαίνει σε τελικό την Κυριακή για το... σεντόνι.
Ήταν η μέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Τραιανού Δέλα, από την αρχή του αγώνα μέχρι και το τέλος του. Ήταν το αντίο σε δύο μεγάλους αρχηγούς που τίμησαν την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος. Και αν για τον Λύμπε υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για να συνεχίσει (άγνωστο), ο Κολλοσός με την λήξη του αγώνα, πήγε και έκανε τον γύρο του γηπέδου, χειροκροτώντας τους οπαδούς της ΑΕΚ, γνωρίζοντας την αποθέωση.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, είχε στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα την κατοχή και με τις δύο αποβολές του ΠΑΟΚ, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη που ήθελε για να πάει την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει την πρώτη θέση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ, είναι ακόμα μέσα στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης καθώς με ήττα της ΑΕΚ και νίκη δική του, βγαίνει δεύτερος.
Μοναδικός στόχος και για τις δύο ομάδες με την έναρξη του αγώνα, ήταν η νίκη. Μετά και το νικηφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για τους δύο δικεφάλους θα ήταν απαγορευτικό για όνειρα... αστέρων.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Πάνου Γρηγόριος (Αιτ/νίας), Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Καλύβας Δημήτριος (Βοιωτίας)
Συνθέσεις ομάδων:
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές, Μανωλάς, Λαγός, Βάργκας (Δέλλας 88'), Μάκος, Καφές (Φούντας 80'), Χοσέ Κάρλος (Γκούντγιονσεν 69'), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς (Κρέσιτς 60'), Αποστολόπουλος (Παπάζογλου 76'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί, Ίβιτς, Γεωργιάδης (Σαλπιγγίδης 60'), Αθανασιάδης
Κίτρινες: Βάργκας 49', Κοντοές 66' - Αποστολόπουλος 12', Γκαρσία 21', Φωτάκης 59'
Κόκκινες: Γκαρσία 65' (2η κίτρ.), Φωτάκης 79' (2η κίτρ.)
Σκόρερ: Λυμπερόπουλος 33', Λεονάρντο 85'

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα και να μην περιμένουν τον αντίπαλο. Μόλις στο 8' ένα σουτ του Αθανασιάδη, ο Κωνσταντόπουλος προσπάθησε να μπλοκάρει στη γωνία του, αλλά η μπάλα του έφυγε και κατέληξε σε κόρνερ.
Η ΑΕΚ μετά το πέρασμα του πρώτου δεκαλέπτου, πήρε την κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα με Νιμανί και Γεωργιάδη. Κάτι τέτοιο έγινε και στο 13' όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Νιμανί, ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, μόλις βρέθηκε κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το γάμα του Κωνσταντόπουλου.
Στο 16' ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ από στημένη φάση. Η Ένωση κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή σε καλό σημείο, ο Λεονάρντο εκτέλεσε αλλά ο Χαλκιάς την γωνία που κάλυπτε, έδιωξε πλάγια. Η φάση του Λεονάρντο, ζέστανε λίγο το γήπεδο, αλλά οι φάσεις στο παιχνίδι... εξαφανίστηκαν για ένα δεκαπεντάλεπτο. Υπήρχε κίνηση τόσο από τους κιτρινόμαυρους, όσο και από τους παίκτες του Μπόλονι, αλλά έξω από την περιοχή χάλαγε ή όποια επιθετική προσπάθεια.

Το... Νο.33 στο 33' και 1-0

Μετά το πρώτο ημίωρο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η πίεση έφερε καρπούς στο 33ο λεπτό... Η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, η σέντρα του Καφέ πέρασε από όλα τα κεφάλια και κατέληξε στην άλλη πλευρά με τον Λεονάρντο να κυνηγάει και να προλαβαίνει, γυρίζοντας την μπάλα στον Λαγό ο οποίος έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή. Ο αριστερός μπακ της Ένωσης, έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Χαλκιάς μπλόκαρε αλλά η μπάλα του έφυγε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με προβολή, άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο.
Ολόκληρο το γήπεδο και οι περίπου 12000, αποθέωσαν τον αρχηγό της Ένωσης. Οι φιλοξενούμενοι, αφού ξεπέρασαν το σοκ του γκολ, προσπάθησαν να βγούνε μπροστά. Στο 37' ο ΠΑΟΚ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του για να ισοφαρίζει με τον Νιμανί. Μια εύκολη μπαλιά προς τα πίσω, ο Γεωργέας έδειχνε να ελέγχει, αλλά ο Γάλλος άσος του ΠΑΟΚ έκανε την προβολή και έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο. Ο Νιμανί προσπάθησε να τον πλασάρει από πάνω, αλλά ο Γκολκίπερ της Ένωσης έδιωξε, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.
Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Κάρλος, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή του Χαλκιά, κόντραρε στο σώμα του Τσιρίλο. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν δημιουργήθηκε κάποια φάση, ο ρυθμός έπεσε λίγο, με τον διατητή της αναμέτρησης να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.


Δεύτερο ημίχρονο με... νεύρα

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε με αρκετά νεύρα, με το ζευγάρι Γκαρσία - Βάργκας να κλέβει την παράσταση. Ότι χρειαζόταν για να... ζεσταθούνε και οι δύο ομάδες. Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήρθε στο 62' για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση, ο Λίνο έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, κεφαλιά του Ίβιτς, η μπάλα πήγαινε στην δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση την οποία βρίσκεται και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Η φάση αυτή ανέβασε την ένταση στον αγωνιστικό χώρο και όπως αναμενόταν, οι κοκορομαχίες ανάμεσα σε Γκαρσία και Βάργκα θα έβγαζε τον έναν κ των δύο νοκ άουτ. Τελικά, η αποβολή ήρθε για τον Ουρουγουανό, ο οποίος στο 64' είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κολομβιανό.
Το αριθμητικό μειονέκτημα του ΠΑΟΚ, θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Κωστένογλου, ο οποίος πέρασε τον Γκούντγιονσεν στη θέση του Κάρλος. Η αλλαγή δεν βοήθησε βέβαια αρκετά, καθώς η ΑΕΚ έχασε σε ταχύτητα. Στο 76', η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι, με το ριπλέι να μην είναι ξεκάθαρο. Μέχρι και το 78' δεν συνέβη τίποτα, αλλά σε εκείνο το λεπτό ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες. Ο Φωτάκης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λαγό. Το ριπλέι δεν δικαιώνει τον διαιτητή.
Στο 80' η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση, ο Γκούντγιονσεν από τα δεξιά, έβγαλε μπαλιά στον αμαρκάριστο Βάργκας στα αριστερά, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και επιζητούσε το δεύτερο γκολ που θα της έδινε το πλεονέκτημα σε τυχόν ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

Έιντουρ σερβίρει, Λέο εκτελεί

Η πίεση της ΑΕΚ για το δεύτερο γκολ, έφερε καρπούς. Ο Γκούντγιονσεν από τα δεξιά σε μια παρόμοια φάση με του Βάργκας, έβγαλε από την άλλη μεριά μόνο του τον Λεονάρντο, ο οποίος προχώρησε λίγο στην περιοχή και πλάσαρε τον Κρέσιτς, κάνοντας το 2-0 στο 85'
Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, καθώς τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις δύο ομάδες να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

MVP

Σίγουρα ο Κωνσταντόπουλος κράτησε την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι σε δύο πολύ καλές φάσεις του ΠΑΟΚ, σίγουρα ο Βάργκας έτρεξε σε ολόκληρο το 90λεπτο, γενικά ήταν μια πολύ καλή εικόνα για την Ένωση, αλλά... Σε μια μέρα σαν και αυτή, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος MVP από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που πέτυχε και το πρώτο γκολ οδηγώντας τον δικέφαλο σε μια σημαντική νίκη για να ολοκληρωθεί η σεζόν με έναν... τελικό.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Η δεύτερη κίτρινη στον Φωτάκη δεν ήταν, αλλά θα μπορούσε να την είχε πάρει νωρίτερα. Γενικά, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από την έναρξη του αγώνα και τελικά το πλήρωσε ο δικέφαλος με ήττα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με εννιά παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου