Τελευταία Νέα

31/7/12

3ος προκριματικός γύρος του Champions League : Μάδεργουελ-Παναθηναϊκός 0-2 (1ο ματς).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Μάδεργουελ στην Σκωτία παίρνοντας ένα σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και την οικονομική του βιωσιμότητα.

Μια νίκη-βάλσαμο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πήρε ο Παναθηναϊκός στην Σκωτία επικρατώντας της Μάδεργουελ με 2-0 και εξασφαλίζοντας από τώρα την πρόκριση του στα πλέι οφ και την οικονομική του βιωσιμότητα από τη στιγμή που στα ταμεία της πράσινης ΠΑΕ θα εισρεύσουν 6 εκ. ευρώ τουλάχιστον.
Ο Παναθηναϊκός δείχνοντας ένα σχετικά καλό πρόσωπο κόντρα σε μια ομάδα που με τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στο Τριφύλλι και έχοντας ως κορυφαίους τους Σισοκό, Μπουμσόνγκ και Βύντρα κέρδισε χάση στα γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 14' και του Μαυρία στο 76'.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν "φοβήθηκε" όπως έπρεπε την Μάδεργουελ και παρέταξε την ομάδα του με το σύστημα που δοκίμαζε όλο το διάστημα στην προετοιμασία των πράσινων και συγκεκριμένα με 4-2-3-1.
Το Τριφύλλι είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σισοκό ο οποίος σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Μάδεργουελ έδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα, να ταλαιπωρήσει κάθε άμυνα ενώ αυτό που εξέπληξε ευχάριστα σε αυτό το πρώτο επίσημο ματς σε αντίθεση με τα φιλικά ήταν η ομαδικότητα του.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε πολύ καλή μέρα και τους Μπουμσόνγκ, Βύντρα και Χριστοδουλόπουλο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το παιχνίδι του και αν οι πράσινοι ήταν λίγο πιο προσεχτικοί στην άμυνα και στην τελική φάση και δεν θα είχαν κινδυνέψει καθόλου και θα είχαν πετύχει και άλλα γκολ.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: "Φιρ Πάρκ".
Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών).
Βοηθοί: Ακρίβος Χρήστος , Καρατζίκας Αντώνιος.

Συνθέσεις:

Μάδεργουελ (ΜακΚολ): Ράντολφ, Χάμμελ, Χάτκινσον, Ράμσντεν, Λο, Χέιτλι, Χάμφρει, Λάσλει, Ογιάμα (78' Ντέιλι), Χίντγκο, Μέρφι. 
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (67' Κατσουράνης), Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος (85' Φορναρόλι), Τοτσέ.
Σκόρερ: 14' Χριστοδουλόπουλος, 76' Μαυρίας.
Κίτρινη: 75' Ζέκα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο να ψάχνονται να βρουν τα πατήματα τους και χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Το Τριφύλλι είχε δυο φάσεις μπροστά από την εστία του Ράντολφ με τους Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ αλλά χωρίς καμία εξ αυτές να είναι αξιόλογη.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 10' όταν ο Χάμφρει έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ και αυτό πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη.
Στο 14' ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά με απευθείας εκτέλεση ο Μπουμσόνγκ έκανε κίνηση προς την μπάλα, ίσως να την βρήκε ίσως όχι, αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Ράντολφ.  Η ΟΥΕΦΑ χρέωσε το γκολ στον Χριστοδουλόπουλο καθώς θεώρησε ότι ο "Μπούμ" δεν την βρήκε.
              
Οι παίκτες της Μάδεργουελ προσπάθησαν να ανακάμψουν και στο 24' ύστερα από σέντρα από την αριστερή πλευρά και ασυνεννοησία στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Χάμφρει από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει.
Δυο λεπτά αργότερα ο Λάσλει έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη.
Τρεις φάσεις σε πέντε λεπτά
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι την απόδοση του στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Στο 35' ο Χριστοδουλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά το σουτ του έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι.
Ένα λεπτό αργότερα μετά από ωραία κάθετη πάσα ο Τοτσέ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά σούταρε χαμηλά με αποτέλεσμα ο Ράντολφ να μην δυσκολευτεί να μπλοκάρει.
Στο 40' νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το σουτ του Ζέκα από μακριά και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αναγκάζεται σε σωτήρια επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στην πρώτη τους φάση έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0. Ήταν το 46' όταν ο Χριστοδουλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον αντίπαλο του, σούταρε δυνατά αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε σύριζα από το αριστερό αυτή τη φορά δοκάρι του γκολκίπερ της Μάδεργουελ.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο επόμενο κιόλας λεπτό με τον Χέιτλι να εκτελεί το φάουλ και τον Καρνέζη να πέφτει στην αριστερή του ενέργεια και να διώχνει σωτήρια.
Στο 55' ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς όταν ο Βύντρα ανέβηκε από τα δεξιά, συνεργάστηκε άψογα με τον Σισοκό, μπήκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει αντί να γυρίσει στον Τοτσέ χάνοντας έτσι την ευκαιρία για το Τριφύλλι.
Έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την κούραση να παίζει το ρόλο της και για τους παίκτες των δυο ομάδων.
Καθάρισε το ματς με Μαυρία
Ο Φερέιρα έκανε τις κινήσεις του ρίχνοντας στην αναμέτρηση αρχικά τον Κατσουράνη αντί του Μαρίνου ώστε ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει περισσότερη κατοχή στον χώρο του κέντρου και εν συνεχεία τον Μαυρία αντί του Τοτσέ για να δώσει ταχύτητα στο Τριφύλλι.
Μάλιστα η αλλαγή του 18χρονου άσου έγινε στο 75' και ένα λεπτό αργότερα ο Μαυρίας μετά από έξοχη κίνηση και ασίστ του Σισοκό σε αντεπίθεση των πράσινων βγήκε τετ α τετ με τον Ράντολφ και τον νίκησε κάνοντας το 2-0 και δίνοντας ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.
              
Ο Παναθηναϊκός έχασε μια πολύ σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 3-0 στις καθυστερήσεις όταν ο Σισοκό με πολύ ωραία ενέργεια βρήκε τον Φορναρόλι ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ.

MVP του αγώνα

Μπορεί να μην σκόραρε αλλά έκανε όλα τα άλλα αποτελώντας τον κορυφαίο του Παναθηναϊκού στο ματς με την Μάδεργουελ. Ο λόγος για τον Σισοκό ο οποίος ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Με πολύ όμορφες ενέργειες ταλαιπωρούσε συνέχεια την αντίπαλη άμυνα, κέρδιζε φάουλ και δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του που άλλες φορές τις εκμεταλλεύονταν, για παράδειγμα ο Μαυρίας και άλλες όχι όπως ο Φορναρόλι. Παράλληλα αρκετές φορές βοήθησε και τον Σπυρόπουλο γυρνώντας πίσω για να μαρκάρει και να βοηθήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Απογοήτευση του αγώνα

Η εικόνα της Μάδεργουελ σαν ομάδα εν γένει. Οι Σκοτσέζοι ναι μεν προσπάθησαν αλλά έδειξα ότι δεν μπορούσαν σε καμία στιγμή να απειλήσουν ουσιαστικά το Τριφύλλι. Πόσο μάλλον όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Εύκολο βράδυ για τους πράσινους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου